Правят домове за пенсионери с пари от ЕС

Спа курортите ще имат достъп до средства по Оперативна програма “Развитие на регионите” 2021-2027 г.

Хотелите с достъп до еврофондовете

Средства за спа курортите

Балнео и спа курортите, както и хотелиерският бизнес в страната, ще имат достъп до евросредства за изпълнение на проекти по Оперативна програма “Развитие на регионите” 2021-2027 г. Те ще могат да получат финансиране за изпълнение на инфраструктурни проекти под формата на интегрирани инвестиции в партньорство с други, най-малко три, заинтересовани страни. Това съобщи в Сандански зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

В новия програмен период освен културният туризъм, на фокус ще са и социалният и здравен туризъм, които също ще получават европейско финансиране. Предвидени са мерки, насочени към рехабилитация, възстановяване и долекуване на възрастни хора. Заложена е и възможност за реализиране на нова инфраструктура за домовете за стари хора.

Зам.-министър Николова информира, че средствата, с които ще разполага програмата, са около 1,483 млрд. евро, като към тази сума ще се добави и национално съфинансиране. Очаква се още от средата на следващата година по програмата да може да се кандидатства с проекти.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари