Предизвестеният провал на клетото министърче Крум Зарков

Днес се насладихме на започналия предизвестен крах в непрестанните опити на задкулисието и неговите инсталирани в политиката марионетки да ударят неудобния главен прокурор Иван Гешев.

Причината за действията им е многократно описвана и много ясна. Гешев ръководи една от малкото институции, работеща за обществото и държавния интерес. И в разрез със схемите и кроежите на олигарси-кукловоди, от години имащи желание да овладеят съдебната система, за да решат веднъж завинаги проблемите си със законите и съдебната система.

И именно в изпълнение на това менторите в сянка за пореден път активираха подчинените си клетки, разпространени като метастази във всички нива на обществения живот. „Дълбоката държава“, действаща от десетилетия на наша територия обхваща политици, журналисти, мощни адвокатски кантори и всякакви публични говорители или писачи в социалните мрежи.

Типичен пример е поредният опит за удар по Иван Гешев в изпълнение на послушен правосъден министър. Досетихте се, че става дума за (конкуриращия по нелепост одиозната Надежда Йорданова) Крум Зарков, който дотук в четиримесечното си министерстване се запомни единствено с жалките напъни да атакува прокуратурата и лично нейния административен ръководител, трансформирайки подчинената му институция в Министерство за борба с държавното обвинение. Е, всички знаем, че меракът на поредния провален началник на правосъдното ведомство да свали Гешев отново ще претърпи корабокрушение, пред което (ще) бледнее трагикомедията с кораба „Вера Су“.

Чисто и просто, Крум Зарков последва съдбата на Надежда Йорданова – клето министърче, чиято единствена задача е да превърне едно министерство в плацдарм за неспирни атаки срещу българската прокуратура. Дори и да се получи – какво от това? Ще попитате?

Какво от това, че потомствен чугунен комунист - министър и негов заместник - съдия от политическата шпицкоманда в правосъдната система - ССБ, пак се мъчат да лаят по адрес на така изнервящия ги и вадещ от кожата Гешев? Ми нали спонсориращият началника на Зарковата предшественичка (онзи, който спуска инструкции на същия партиен лидер в джипа си, най-нагло паркиран пред парламента) в удобното студио на ДС агента Веселин Дремджиев се беше клел, че до края на годината Гешев няма да е главен прокурор. 

Какво от това, че сега в завладените от „Дълбоката държава“ телевизии една седмица ще се говори за нефелните поправки в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за съдебната власт (ЗСВ). Ми нали и Конституционният съд и прословутата Венецианска комисия казаха много ясно, че идеите на мафията за разправа с главния прокурор (който и да е той) ясно противоречат на основния закон.

Вижте само колко нелепо звучи едно от предложенията на Зарков - главният прокурор се избира с гласовете на минимум 17 от членовете на Висшия съдебен съвет. Същата бройка кадровици избират и двамата председатели на върховните съдилища. За освобождаването на обвинител №1 обаче ще са нужни гласовете само на 13 от членовете на кадровия орган. И това не противоречало на основния закон, твърдят Крум Зарков и Емил Дечев, но и сами не си вярват. 

Какво от това, че адвокатите на енергийния олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев написаха закон срещу поредния главен прокурор (без значение дали името е Филчев, Цацаров или Гешев). Ми те писаха и текстове за удар по Антикорупционната комисия. Много ясно, ами нали точно КПКОНПИ запорира имане за 200 милиона на техния спонсор. Те написаха и закона за ликвидиране на спецправосъдието.

Какво от това, че послушното момче Зарков изпълнява. Ами така изпълняваше и послушната секретарка на проваления политик Христо Иванов. Само, че тя си потроши токчетата на обувките и стана смешна в желанието си да плюе по Гешев. Същото ще се случи и с нейния „достоен“ приемник. Който дотук напълно оправдава негативните прогнози и коментари при неговото назначение. Между другото зорът, устремът и усърдието, с които изпълнява поръчките са завидни. Жалко, че не беше в правилната посока. 

Източник: ПИК

https://pik.bg/%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2-news1142279.html

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари