ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Мъж загина на място при тежка катастрофа на път Е-79

Хванаха товарни автомобили със сладки и сокове без документи и с изтекъл срок на годност

Стадиони вместо нов самолет на властта (обзор) Фалконът ще бъде ремонтиран в Женева

Президентът на Руската федерация Владимир Путин пред сръбските вестници „Политика“ и „Вечерне новости“: ЕС трябва да даде гаранции за “Турски поток” Дестабилизиращ фактор на Балканите е политиката на САЩ и някои западни страни

Големи енергийни проекти като газопровода „Турски поток“, руските инвестиционни намерения, политическото и военно напрежение в света, разколът в православието покрай признаването на автокефална украинска църква, ситуацията на Балканите, проблемите на регионалната и глобална сигурност – това са част от темите, по които руският президент Владимир Путин разговаря в интервю за сръбските вестници „Политика“ и „Вечерне новости“. Интервюто е по повод посещението на Путин в Сърбия, който пристига в Белград днес. Очаква се при визитата да бъдат подписани около 20 споразумения. „Труд“ препечатва интервюто с незначителни съкращения, заглавието е на редакцията.

– Сърбия и Русия са свързани от вековна историческа, културна и религиозна близост, а също и братсво по оръжие в двете световни войни. Пред нас са нови предизвикателства. Как оценявате актуалните ни отношения и перспективите за тяхното развитие? Много се говори за газопровода „Турски поток“ – има ли в него шанс за страната ни?
– Правилно изтъкнахте, че в основата на добрите отношения между Русия и Сърбия е многовековното приятелство между народите ни, духовно и културно сродство, общи страници от историята, включително и героичната борба против нацизма през Втората световна война. И в настоящия XXI век внимателно пазим и развиваме безценните традиции на доверие и сътрудничество. Тази готовност за тясно сътрудничество в политиката, икономиката, хуманитарната сфера намери отражение в двустранната Декларация за партньорство, подписана през май 2013 г. Днес двустранните ни отношения са в подем във всички сфери. Увеличава се стокообменът – през 2017 г. той бе в размер на 2 млрд. долара, като ръстът му продължи и м.г. Руските инвестиции в сръбската икономика са 4 млрд. долара. Сътрудничеството с концерна „Газпромнефт“ даде възможност на компанията „Нефтена индустрия на Сърбия“ да стане лидер на енергийния пазар в балканския регион. С участието на „Руските железници“ се развива с добри темпове реконструкцията и модернизацията на сръбската жп инфраструктура. Последователно се усъвършенства договорно-правната база за сътрудничество. Развиват се контакти между парламентите и политическите партии, обществените кръгове, а също и в сферата на науката, образованието и културата. Руски специалисти участват в проекта за строеж на храма „Свети Сава“ в Белград. Благодарение на спонсорската подкрепа на наши предприемачи главният купол на тази величествена сграда е покрит с мозайка.

Убеден съм, че подобно плодотворно, многопластово сътрудничество напълно отговаря на интересите на народите на Русия и Сърбия. Що се отнася до „Турски поток“ – неговото строителство върви съгласно планирания график. През ноември м.г. приключи прокарването на тръбите в морския участък, в момента се работи по неговото свързване с терминала на турския бряг на Черно море, който се строи. По план газопроводът трябва да заработи до края на 2019 г. Ще посоча, че в момента „Газпром“ разработва различни варианти за продължение на сухопътния транзитен участък към Европа. Единият от тях предвижда транспорт на гориво по маршрута България-Сърбия-Унгария с излаз на газоразпределителния център в австрийския Баумгартен. При този вариант Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осъществява неговия транзит. Естествено това ще е от голяма полза за сръбската икономика, ще доведе до откриване на нови работни места, ще засили енергийната сигурност на страната ви, а и на цяла Централна и Югоизточна Европа. За участието на Сърбия в проекта ще допринесе и подписаната през 2017 г. с „Газпром“ „пътна карта“ за модернизация и разширяване на националната газопреносна мрежа. При окончателното определяне на маршрута на доставки на руски газ, разбира се, ще се отчита позицията на Еврокомисията.

Смятаме, че страните членки на ЕС, които са заинтересовани от доставки на руски газ, трябва да получат гаранции от ЕС, че плановете за продължение на „Турски поток“ няма да бъдат осуетени от произволно политическо решение на Брюксел.

– Интензивното сътрудничество между Русия и Сърбия предизвиква раздразнение на Запад, особено във Вашингтон. Как ще коментирате изявленията на западни политици, че Русия е дестабилизиращ фактор на Баканите и как оценявате отношенията на Русия с другите бивши югорепублики?
– Когато говорим за ситуацията на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор тук е политиката на САЩ и определени западни страни, целяща укрепване на тяхната доминация в региона. Още през 1999 г. силите на НАТО, без решение на ООН, в продължение на два и половина месеца бомбардираха Югославия и насилнически откъснаха автономната област Косово. А през 2008 г. Вашингтон и техните съюзници подкрепиха нелегитимното обявяване на независимостта на Косово. През 2017 г., въпреки мнението на половината население, в НАТО бе вкарана и Черна гора. Уплашиха се да проведат референдум по този въпрос и в резултат страната преминава през период на политическа нестабилност. Миналата година, заради форсираното включване на Република Македония в НАТО бе задействан процес по промени в конституцията и преименуване на страната, ревизия на основите на македонската национална идентичност. При това бе игнорирана волята на македонските гласоподаватели – реферндумът за промяна на името се провали, но външният натиск продължи. Нашата държава, познавайки и разбирайки цялата сложност на историята на Балканите, винаги е възприемала този регион като пространство за конструктивно сътрудничество. И днес Русия има много приятели тук, сред които специално място заема стратегическият партньор Сърбия. Затова наш безусловен приоритет е съдействие за укрепването на регионалната сигурност и стабилност. Застъпваме се за уважаване на правата и интересите на балканските страни и народи, за спазване на международното право. Сътрудничеството с Република Сръбска, която е част от Босна и Херцеговина, се осъществява на основата на взаимна полза в строго съответствие с Дейтънското мирно споразумение от 1995 г. Продължаваме да се стремим към реализацията, както в Република Сръбска, така и в цяла Босна и Херцеговина, на проекти в сферата на енергетиката, преработката на петрол, търговията с горива, банкерството, фармацевтиката и други области. Смятаме, че еднакво важно е и реализирането на съвместни хуманитарни инициативи, отчитайки растящия интерес на босненците към изучаване на руски език, руска култура и получаването на образование в Русия. Прогресивно се развиват и отношенията със Словения и Хърватия, въпреки че диалогът между ЕС, чиито членки са те, и Русия преживява нелеки времена. Миналата година бяха проведени няколко срещи с ръководството на Хърватия. Расте стокообменът – със Словения за три четиримесечия през 2018 г. е повишен с близо 10%, а с Хърватия – с 27%. Миналата година Русия и Словения организираха успешно реципрочни Сезони на културата, а в Загреб се състоя голяма изложба на Държавния Ермитаж, посветена на 50-годишнината от побратимяването на хърватската столица със Санкт Петербург. Ще продължим да развиваме отношения на приятелство и доверие, които съм убеден, че напълно отговарят на интересите на нашите народи.

– В обстановка, при която отделни държави от региона се въоръжават и се формира т.нар. армия на Косово може ли Сърбия да разчита на подкрепата на Русия за засилване на отбранителните потенциали, предвид неутралността на нашата страна и факта, че сме заобиколени от държави членки на НАТО?
– Ценим високо твърдата привързаност на сръбското ръководство към курса за запазване на неутралност на държавата. Същевременно вече доста години помагаме за засилването на отбранителните способности на Сърбия – доставяме въоръжение и военна техника, оказваме съдействие за техния ремонт и модернизация. Ще продължим да развиваме военно-техническото ни сътрудничество. Няма да крия, че бяхме изненадани от доста пасивната реакция на ЕС към решението на косовския парламент за трансформирането на Силите за сигурност на Косово в истинска армия. Очевидно е, че сърбите, които живеят в тази провинция, възприеха тази стъпка като директна заплаха за своята сигурност. А иначе тази стъпка представлява сериозен риск от изостряне на ситуацията в региона. Едва ли е в интерес на ЕС да си затваря очите пред подобни едностранни действия, които грубо нарушават международното право, особено ако Брюксел възнамерява да продължи да изпълнява своите посреднически задължения между Белград и Прищина.

Много пъти сме казвали, че за нас разширяването на НАТО е наследство от Студената война, както и че това е погрешна и деструктивна военно-политическа стратегия. Днес алиансът опитва да засили своето присъствие на Балканите. Но така само обновява линиите на разделение на европейския континент, грубо нарушава принципа за неделимост на сигурността. Всичко това в края на краищата, води не до повишаване на стабилността, а до намаляване на доверието и ръст на напрежението в Европа.

– Сръбската православна църква застана на страната на Руската православна църква в контекста на църковната криза в Украйна. При това много държави оказват натиск над патриарх Вартоломей и опитват да постигнат признаване на украинските „разколници“ от страна на поместните църкви. Как, според Вас, ще се развие ситуацията?
– Ще напомня за какво става въпрос на читателите ви, които са силно притеснени от съобщенията за разкол в православния свят, но може би не са добре запознати със ситуацията в Украйна. На 15 декември 2018 г. украинското ръководство, което има активната подкрепа на САЩ и Цариградската патриаршия, проведе т.нар. обединителен събор. На него бе обявено създаването на „Православна църква на Украйна“, а на 16 януари т.г. патриарх Вартоломей подписа томос (указ) за нейната автокефалност. Това бе опит за легализиране на украинските разколнически общини, което е грубо нарушение на православните канони. Между другото, това ни най-малко не притеснява ръководството на Украйна, нито на САЩ, защото новата църква представлява изцяло политически, светски проект. Неговата главна цел е да раздели народите на Русия и Украйна, да се посее не само национален, но и верски раздор. Не е случайно, че Киев заяви за „окончателно получаване на независимост от Москва“. Ще повторя – тук изобщо не става въпрос за духовния живот, става въпрос за опасно и безотговорно политиканство. Не става въпрос и за самостоятелността на „Православната църква на Украйна“. Всъщност тя е под абсолютния контрол на Истанбул. Докато каноничната Украинска православна църква – най-голямата в Украйна, която не се е обръщала към патриарх Вартоломей за автокефалност, е абсолютно независима в своята дейност. При това тя поддържа само канонична връзка с Руската православна църква, но дори това предизвиква нескритото раздразнение на режима в Киев. Заради това преследват свещеници и вярващи от Украинската православна църква, отнемат им храмове и манастири, а на самата църква опитват да отнемат законното название, което повишава напрежението и води към по-голям разкол в украинското общество.

Очевидно ръководството на Украйна не може да не е наясно, че опитите вярващите насилствено да бъдат вкарани в чужд храм, ще имат сериозни последствия. И въпреки това са готови да пожертват междуконфесионалното съгласие в страната заради предизборната кампания на настоящия президент на Украйна, която се основава на търсене на враг, за да се запази властта на всяка цена. Православният свят вижда това. Естествено, Русия няма намерение да се меси в църковните процеси, особено на територията на съседна суверенна държава. Но виждаме каква опасност за православието в цял свят представляват подобни експерименти и груба намеса на държавата в религиозните дела.

– Москва отдавна предлага създаването на нова архитектура на сигурност, но напоследък сме свидетели на опасни тенденции в света, включително и заявлението на Вашингтон за излизане от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Какво, според Вас, може да бъде решението за съхраняване на мира в условията на засилване на местно и глобално напрежение?
– Наистина САЩ фактически следват линията на демонтиране на системата на международни споразумения в сферата на контрола на въоръженията, които им връзват ръцете по въпроса за засилване на военния потенциал. Или опитват частично да се придържат към тези споразумения, т.е. към онези части, които отговарят на техните интереси. Заявлението за излизане от ракетния договор е още една брънка в дългата верига от подобни действия. Очевидно е, че последствията от подобни стъпки ще бъдат крайно негативни. Със сигурност няма да си затваряме очите пред разполагането на американски ракети, които представляват директна заплаха за нашата сигурност. Ще бъдем принудени да предприемем ефикасни ответни мерки. Но Русия, като отговорна и здравомислеща държава, не е заинтересована от нова надпревара във въоръжаването. Въпреки заявеното намерение на САЩ да излязат от ракетния договор, сме открити за диалог с цел да се намерят пътища за неговото съхраняване.

През декември предадохме на американците редица конкретни предложения по този въпрос. Готови сме за сериозен разговор по целия стратегически дневен ред между нашите страни. Русия твърдо и последователно се застъпва за генерално оздравяване на международната обстановка, която, както правилно отбелязахте, остава напрегната. И бих добавил непредсказуема. При това тя стана такава до голяма степен заради непрекъснатите едностранни действия на САЩ и други западни държави, включително и чрез употреба на сила. В резултат се засилва атмосферата на конфронтация и недоверие. Призоваваме западните колеги да се откажат от методите на шантаж, заплахи и провокации, да спазват международното право, да градят междудържавния диалог на принципите, заложени в Хартата на ООН. Именно това е пътят за опазване на мира, засилване на глобалната и регионална сигурност и стабилност.

– Какви са перспективите за икономическо сътрудничество между Москва и Белград в случай на присъединяване на Сърбия към ЕС? И как това може да се отрази на руските инвестиции в сръбската икономика?
– Уважаваме избрания от Сърбия курс за присъединяване към ЕС. За разлика от западните ни партньори не се опитваме да поставяме Сърбия пред изкуствения избор – или сте с Русия, или сте с ЕС. Интеграционните процеси в нашия свят се развиват динамично, обхващайки нови държави и обединения, създавайки перспективи за конфигурации. Затова сме убедени, че стремежът на Сърбия за евроинтеграция, както и членството на Русия в Евразийския икономически съюз, не са пречки пред развитието на нашите разностранни отношения. Важното е Русия и Сърбия да имат намерение да продължат с укрепването на сътрудничеството в икономиката и инвестициите. За това трябва да допринесе и споразумението за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Сърбия, което се подготвя. Последният кръг от преговори се проведе съвсем неотдавна – на 10 и 11 януари в Белград. Надяваме се този документ да бъде подписан до края на годината и да се открият качествено нови възможности за повишаване на ефикасността и продуктивността на съвместната ни работа в икономическата сфера.

Нашият гост
Владимир Владимирович Путин е роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград (днешен Санкт Петербург). Той е едновременно втори и четвърти президент на Руската федерация, като в момента тече четвъртият му мандат на поста, на който бе избран през март миналата година с подкрепата на 76,69% от гласувалите. Кариерата му започва в КГБ, където постъпва през 1975 г., непосредствено след като завършва право в Ленинградския университет. В разузнаването се издига до чин полковник.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (17)

 1. Ебати пасквила!Многовековна дружба? Русия се нарича русия от 1721 година.Турски пАток.Европа казва,достъп до тръбата и от други доставчици. Няма проблем.путин казва ,нье,ето руская траба. Е тогава ФОСТАТА. Нема паток.

  1. Характерната неграмотност.
   Когато някой иска да използва нещо, трябва да участва в неговото построяване!

  2. Напълно ПОДКРЕПЯМ!
   Ситуацията е следната:
   ПИЗДОСТАН (страната на пиздите за износ!) ИЗНАСЯ ЗА ЕВРОПА 200 млрд куб.м газ ГОДИШНО!!!
   До днес 60 млрд минават през Северен поток 1
   38 млрд минават през Полша
   ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ 102 млрд куб. м МИНАВАТ ПРЕЗ УКРАЙНА!!! Цената на преминаването ПРЕЗ УКРАЙНА е 3.20 ДОЛАРА за 1000 куб. м на 100 км.
   От 01.01.2020 г. ДОГОВОРЪТ С УКРАЙНА ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА и през Украйна НЯМА ДА МИНЕ И 1 КУБ. М ГАЗ, ако НЕ СЕ ПЛАТИ ИСКАНАТА ОТ УКРАЙНА СУМА за 3.70 долара за 1000 куб.м газ на 100 км!!!!
   Също така до днес ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ МИНАВАТ 15 МЛРД куб. м газ за ГЪРЦИЯ (3) И ТУРЦИЯ (12) като ПИЗДОСТАН ПЛАЩА НА БЪЛГАРИЯ 1.70 долара за 1000 куб.м на 100 км!!!!
   ПИЗДОСТАН РЕВЕ, че мноооого плащал на Украйна и ЗАТОВА ЩЕ Я ЗАОБИКАЛЯ!!!
   Сиреч – или ще ти плащаме като на България (1.70 долара) или НИКАКВА ГАЗ НЯМА ДА МИНЕ ПРЕЗ Украйна!
   Ето така (ЗА ИЗНУДВАНЕ И ШАНТАЖИРАНЕ) бяха построени (по-точно все още се строят ПИЗДОСТАНСКИТЕ подводни тръбопроводи Северен поток2 и Турски поток (2 тръби по 15 млрд куб. м газ годишно ВСЯКА). Надеждата е ,че ЩЕ (забележете – ЩЕ= БЪДЕЩО НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ защото достигането на МАКСИМАЛНА ПРОПУСКАТЕЛНА СПОСОБНОСТ за всеки един тръбопровод КЪДЕТО И ДА Е ПО СВЕТА отнема от 3 до 5 ГОДИНИ!!!) заработят „потоците“ до 01.01.2020 г.
   Но ето и МАТЕМАТИКАТА СЛЕД ПОСТРОЯВАНЕТО НА „потоците“!
   Северен поток 1 = 60 млрд
   Северен поток 2 = 60 млрд
   Полша = 38 млрд
   Турски поток = 15 млрд
   Обща МАКСИМАЛНА СУМА НА ДОСТАВКИ ЗА ЕВРОПА = 173 млрд куб. м газ ГОДИШНО!!!
   С други думи ПИЗДОСТАН СЕ САМОЛИШАВА ОТ ЕКСПОРТ НА 27 млрд куб. м газ годишно!!! Или ТРЯБВА ДА СЕ МОЛИ, ДА КОЛЕНИЧИ, ДА ЦЕЛУВА ОТПРЕД И/ИЛИ ОТЗАД (по избор на джудженцето император Капутчо) ГОРДА УКРАЙНА, която СИ ИСКА СВОЯТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА!!!
   Ако някой ПОСМЕЕ да ми каже, че какво толкова – 27 млрд куб. м годишно – джудженцето ще си го премести в другия крачол – нека му обясня – 27 млрд = 2 БРОЯ НОВИ ТУРСКИ ПОТОЦИ!!!
   Нещо повече – ако Капутчо НЕ ЦЕЛУВА ОТПРЕД И/ИЛИ ОТЗАД Украйна – НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗНЕСЕ ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО от 173 млрд куб. м газ годишно за Европа!
   А злите езици говорят, че ЕВРОПА ЩЯЛА ДА СЕ РАЗВИВА и ЩЯЛА ДА ПОТРЕБЯВА ПОВЕЧЕ ГАЗ от 173 млрд – НЕ СЛУЧАЙНО (Х)АМЕРИКАНЦИТЕ ТОЧЕЛИ ЗЪБИ, ПИЩОВИ, РАКЕТИ, САМОЛЕТИ и т.н. само и само да заставели гейвропата да си купувала ТЯХНАТА АМЕРИКАНСКА МА… ПАРДОН – ГАЗ!!!
   Къде в цялата тази ПИЗДОСТАНСКА ИГРИЧКА Е БЪЛГАРИЯ???
   Ами – НА НАЙ-ИЗГОДНОТО МЯСТО!!!
   През турски пАток в Турция е стигнала една ЗЛАТНА ТРЪБА, която може да достави 15 млрд куб. м газ от Капутчо! СТОИИИИИИ СИ В Турция и НЕ МРЪДВА И НА МИЛИМЕТЪР ОТ ТАМ! Що ли? Щото ЧАКА БЪЛГАРИЯ ДА КАЖЕ – МИНИ ПРЕЗ България! Ха България каже ЙОК – ха на Капутчо са му заврели НЯКЪДЕ целият турецкий пАток.
   В същото време – ПАК В ТУРЦИЯ И ПАК ДО БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА е пристигнал 18 млрд куб. м АЗЪРБАЙДЖАНСКИ ГАЗ!!! И той чака щото България да каже: ПРЕМИНАВАЙ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, Азърбайджански газ!
   В същото време – ИЗРАЕЛ ПРОЕКТИРА ПОДВОДЕН ТРЪБОПРОВОД ДО АЛЕКСАНДРОПОЛИС (на река Марица – граница между Турция и Гърция) с ОБЕМ 18 МРД КУБ. М ГАЗ ГОДИШНО!!! И ОБЕЩАВА ДА БЪДЕ ПУСНАТ до 2024-25 г. . Той СЪЩО ЩЕ ЧАКА България да каже ПРЕМИНАВАЙ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, израелски газ!
   И ето В ТОЗИ МОМЕНТ КАПУТЧО СЕ ИЗЦЕПВА: ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ПИЗДОСТАНСКИ ГАЗ!!! ЕВРОПО, ДАВАЙ ГАРАНЦИИ!!!
   Ха ха ха ха ха ха !!!!
   КАПУТЧООООО, ЗАВРИ СИ ТРЪБИТЕ ЗНАЕШ КЪДЕ!!!
   ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ЩЕ МИНЕ КАКЪВТО СИ ИСКАМЕ ГАЗ И НА ЦЕНА КАКВАТО БЪЛГАРИЯ КАЖЕ!!!

   Айде, путьо, БЕГАЙ У ПИЗДОСТАН ДА КОПАШ ЩОТО СМЕ МНОГО СКЪПИ!!!

   1. Браво! Страхотен коментар. Русофилската бляд мълчи пред фактите и пикае газ и сярна киселина от яд.

    1. Ти остави похвалите към дренката идиот, ми обясни колко е добре за безродните идиоти и подлоги кат теб, да откажем транзита на руски газ и да се лишим от приходите, за да го наклоним на путин в другата посока…

   2. Шизи, та къде казваш пише, че през България ще минава само и единствено руски газ?
    Я иди на психиатър да ти смени хапчетата, идиот слабоумен!

   3. Няма лошо да има много доставчици на газ освен Русия.
    Естествено истината е в цената и в безупречната търговска репутация на контрагента.
    Не виждам причина да се пенявиш излишно кой е руснак и кой азер на булката сват.
    В анализа си съзнателно спекулираш с известната ти информация като предлагаш нелогична интерпретация.
    Не бива да забравяш хапчетата…

 2. Эадигнаха колата на Хю Грант…!!!
  Актьорът моли само да му върнат сценария…!!!

 3. Много точно и ясно казва истината Путин

 4. Не САЩ, а именно Русия създава напрежение и конфликти не само на Балканите или в Източна Европа, а в цял свят. Страни, попаднали за нещастие под руско управление са опустошени след освобождението и се обезлюдяват с дни. За разлика от бивши колонии на цивилизовани страни, които процъфтяват след края на колониализма. ФАКТ! Очевидно ВУЧИЧ ИМА ЛИЧЕН ИНТЕРЕС от руската връзка и до края на годината ще стане най-богатият сърбин в Сърбия. Историята на Янукович и Медведев ще се повтори в сръбски вариант.

 5. Къде си бе русофоб Юдейски нямаш мнение?

 6. Ето това е ! Подобаващи медии със подобаващо интервю ! Спомням си още как падна ракета във Горна Баня от нападението над Югославия и Косово как незаконно бе откъснато … Това е истинският президент ! На който не му харесва, да знае, че поток ще има на Балканите, газта ще е руска ! Сърбия ако влезе във ЕС ще се обедини със Босна и Херцеговина, няма да е член на НАТО а ще си остане във съюз със Русия.

 7. вашингтон към германия:ако продължавате да консумирате руски газ-санкции!

 8. ,,KRASIVIJ I UMEN,,AKO I SEGA BALGARIJ KAZE NE-TRABATA SHTE MINE PREZ GARTZIJ-MAKEDONIJ-SARBIJ-UNGARIJ I T.N.T.!I NIE SHTE SI OSTANEM S,,PRAST V USTATA,,!

  1. Въпросът ти е резонен – има право на съществуване. Но той съдържа в себе си 2 компоненти:
   1. КАКВА ТРЪБА ще мине през Гърция, Македония и Сърбия за да влезе в Унгария и от там в хранилището в Австрия?
   2. ЩЕ ??? Какво означава думичката ЩЕ? Това е БЪДЕЩЕ НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ!!!!
   По т. 1:
   Тръбата, която минава по дъното на морето (и пренася МАКСИМАЛНО 15 милиарда куб. м газ годишно е с диаметър ВЪТРЕШЕН=ПОЛЕЗЕН 500 мм)
   В Гърция НЯМА И ЕДИН МЕТЪР (ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТАВАМ – НИТО МЕТЪР, а камо ли километър) ТРЪБА С ТАКИВА РАЗМЕРИ!!!
   В момента 3 млрд куб. м газ се доставят по ТРЪБА ОТ СОФИЯ ДО АТИНА (през Солун) но тази тръба е с диаметър 150 мм (6 цола)!!!
   Ако искаш по точна сметка: От Александрополис (Гърция) до Гевгели (Македония) са 370 км ТРЪБА!!!
   От Гевгелия (Македония) до Миратовац (Сърбия) са 170 км ТРЪБА
   От там натаък до Унгарската граница са още 350 км ТРЪБА
   Общо 900 КИЛОМЕТРА ТРЪБА Ф=500 мм
   Въпросът е КОЙ ЩЕ ФИНАНСИРА ТОВА??? Гапром?
   ГЛУПАКОООООО, Газпром ЗАТОВА ИСКА „ГАРАНЦИИ“ – щото САМО ТОЙ ДА МИНАВА ПО ТРЪБАТА!!!
   Но НИТО ГЪРЦИЯ, НИТО МАКЕДОНИЯ, НИТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА МУ ДАДАТ ТАКИВА „ГАРАНЦИИ“!!!
   По т.2 ЩЕ???
   За КОЛКО ВРЕМЕ си мислиш, че ЩЕ бъде построен този ТРЪБОПРОВОД, като имаш на предвид, че НИТО Гърция, НИТО Македония, НИТО Сърбия КОГАТО И ДА БИЛО са строили каквото и да е ПОДОБНО???
   Аз ти отговарям – ако го строят ГЕРМАНЦИ – ще стане за 3 до 4 години по 200-300 км на година!
   И ще струва 5-6 милиарда ЛЕВА= 2.5-3 милиарда ЕВРО!!!
   Ако ВСЯКА ДЪРЖАВА „САМА“ си го строи, то тогава ще струва около 3-4 млрд ЛЕВА= 2 млрд ЕВРО
   Но строежът ще се затегне 5 и ПОВЕЧЕ ГОДИНИ!!!
   И отново излиза СЪЩИЯТ ВЪПРОС:
   ПРЕЗ ТИЯ 3-5 години ОТЙЪДЕ ЩЕ МИНАВА ГАЗЪТ„ ако не минава ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ???
   ЩЕ ЦЕЛУВА ЛИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ джудженцето капутчо и ПРЕДНИКА И ЗАДНИКА НА НЕЗАЛЕЖНИЯ???
   Да не говорим как Гърците ПЪРВИ ЩЕ ПУСНАТ ПО ТРЪБЕТО АЗЪРБАЙДЖАНСКИЯ ГАЗ за да си „ВДИГНАТ ЦЕНАТА“!!!
   И накрая – само за сведение:
   ИЗРАЕЛ ПРОЕКТИРА ПОДВОДНА ТРЪБА ДО СОЛУН!!! Защото знае, че Гърците НЯМА ДА ПОСТРОЯТ ГАЗОПРОВОД Александрополис – Солун!
   Или си мислиш, че ЕВРЕИТЕ СА ГЛУПАВИ???

 9. Ценэор/русофоба най – обичам
  Сладурче да наричам…!!!
  Будь Эдоров

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.