Пробити ли са европейските зелени партии от ислямистите?

Немски министър на правосъдието от зелената партия е опънал чадър над атентатора от Берлин

24 часа преди Бъдни вечер стана ясно, че немският министър на правосъдието в Хамбург Тил Щефън е блокирал целенасочено издирването на атентатора от Берлин, убил 12 и ранил 56 души, Анис Амри.

Под формалнато оправдание да избегне расистки коментари, Щефън е забавил с почти половин ден издаването на разрешение, което е нужно на немската полиция, за да обяви публично снимката на бягащия от преследване по това време ислямист. Амри е използвал това време, за да избяга от немските власти, като впоследствие беше открит и елиминиран в Милано, Италия.

Хамбург се управлява от коалиция между немската социалистическа и Зелената партия, като зелените политици през последните години налагат драконовски мерки за ограничаване на правомощията на полицията спрямо нелегалните мигранти и радикални ислямисти. Хамбургската полиция трябва да изисква специално разрешение от няколко институции, за да публикува снимката на издирвани престъпници на своята фейсбук страница.

В случаите, когато закононарушителите са мигранти, управляваните от Зелената партия институции често издават откази или бавят целенасочено процедурата. Формално поводът е избягване на расистки коментари под снимката. Неформално - обществената тайна е, че зелените партии в Европа са на път да бъдат напълно овладяни от разузнавателните служби на близкоизточни държави, спонсориращи радикален ислямистки тероризъм.

В началото на 2016 година, депутат от шведската зелена партия на практика публично демонстрира принадлежността си към ислямистката секта „Мюсюлмански братя“. Говорителят на Зелените в Малмьо, Салахаден Рауф, е заснет в репортаж от политическа конференция на своята партия да поздравява съпартийците си с поздрав на ислямистите с 4 вдигнати във въздуха пръсти.

Бившият министър на благоустройството от квотата на Зелените, Мехмед Каплан, използва същия ислямистки поздрав по време на политическа демонстрация в Стокхолм през 2014 година, според местния Локал. През април 2016, Каплан е принуден да подаде оставка, след като е засечен да разговаря с хора, принадлежащи към крайни ислямистки движения.

Три дни по-късно, висшият зелен политик Ясри Кан отказва публично да се здрависа с телевизионната репортерка Ан Тиберг, демонстрирайки убеждението на ислямистите, че жените са нисши същества. Буквално няколко дни по-късно, зеленият политик от Бурльов Камал ал Рифай праща покана към световноизвестния салафист, саудитецът Салман ал-Уда, да изнесе реч в Малмьо.

Ал-Уда придоби особена популярност след разкритието, че именно той е бил религиозният и идеологически ментор на Осама бин Ладен. След атентата срещу американските небостъргачи, Ал-Уда публично се обръща към Обама като към „брат”, но в същата реч се отрича от него. Днес Ал-Уда е виден лидер на саудитската държавна пропаганда машина и проповядва мирното преминаване на Западната цивилизация към законите на шариата.

През май 2016, зеленият политик от Сьолна, Мухамед Темсамани, е осветлен като ислямист с връзки с „Мюсюлманско братство“. Доказано е, че Темсамани е поддържал тесни връзки с Партията на свободата и справедливостта в Египет – радикална ислямистка политическа сила, заемаща редица екстремни позиции като отричането на Холокоста, искане да се намали възрастта за сключване на брак за жените до 13 години, подкрепа за образяването на женските гениталии, и т.н.

България също не остава встрани от тази тенденция – както разследване на „Труд” разкри по-рано тази година, зеленият политик Тома Белев е саботирал и забавил с няколко месеца изграждането на стена по българо-турската граница, което де факто е осигурило открит и неохраняем канал за навлизане на нелегални мигранти на българска територия през местността Узунбуджак.

Европа е политически и икономически гигант, който е на ръба да се самоунищожи. Най-големите заплахи за Европейския съюз днес не са някакви въображаеми полит-некоректни и расистки движения или пък едвам кретащата икономически руска мечка, а комбинацията от криворазбран либерализъм, фалиращи публични финанси под натиск на изродена социална държава и десетилетните усилия на саудитските и други салафистки разузнавателни служби да ислямизират стария континент.

Усилия, които с овладяването и ислямизирането на европейските зелени партии изглеждат все по-успешни.

Опазване на природата чрез ислямизация

Процеси като тези в зелените партии в Швеция и Германия текат де факто в цяла Европа. Под любими за зелените политици претексти като „опазване на природата”, „защита на правата на малцинствата”, „борба срещу расизма и ксенофобията” се прилагат политики, които улесняват или дори подпомагат радикалния ислям и тероризъм да пуснат корени в Европа.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи