Путин нарече отношенията с най-близките съседи най-важни за Русия

Руският президент Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия отношенията на международната арена с най-близките си партньори, съобщават руски медии.

„Когато изграждаме отношения с нашите партньори на международната арена, ние винаги говорим с вас за това, че отношенията с нашите най-близки партньори, с нашите приятели, с нашите съседи са от най-голямо значение за нас“, каза още Путин.

„Така е традиционно и нивото на търговски, икономически и политически връзки с нашите съседи непрекъснато расте. Ние винаги изхождаме от факта, че тези контакти трябва да се изграждат на основата на взаимни интереси, като се вземат предвид интересите на другия", коментира Путин.

Владимир Путин предложи да се помисли за една от тези области, която по думите му „изглежда много важна и традиционна“. Той даде думата на руския външен министър Сергей Лавров за неговия доклад.

На срещата присъстваха министър-председателят Михаил Мишустин, председателите на Съвета на федерацията и Държавната дума Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, ръководителят на администрацията на руския президент Антон Вайно, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, външният министър Сергей Лавров, директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников, ръководителят на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин, специалният представител на президента по въпросите на околната среда, екологията и транспорта Сергей Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия