Рекорден брой издателства на „Алея на книгата“

Белите шатри традиционно са разположени в пешеходната част на бул. “Витоша”

Богатата културна програма продължава до неделя

Шестото и рекордно голямо издание на “Алея на книгата” в София бе открито в пешеходната зона на бул. “Витоша”. Начало на събитието дадоха министърът на културата Боил Банов и Джаз формация “София”. Книжното изложение на открито вече успешно премина през Пловдив и Варна. В столицата белите шатри традиционно са разположени в пешеходната част на бул. “Витоша”, от пресечката с бул. “Патриарх Евтимий” до ул. “Узунджовска”. Алеята ще продължи до неделя, 16 септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Повече от 60 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. Сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята.

Утре от 18:00 ч. той е домакин на литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика “Горчиво вино” – 2018. Част от гостите в културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер, др. Събития ще се проведат както в Литературния кът, така и в книжарници, партньорски локации в градския център.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура