На 21 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 21.11.2019

Доналд Туск е новият председател на ЕНП

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката за F-16

Бойко Борисов е благодарил на Манфред Вебер за призива му да се свали мониторинга върху България

Москва върнала на Украйна повредени кораби

Борисов: С Ангела Меркел вярваме, че ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС

Премиерът Борисов е поканил Себастиан Курц в България

Свалките пречат на успеха в тениса

5 години плащаме за отнето предимство Цената на „Гражданска” ще нарасне с 240% за няколко бири

БАБХ изтегли от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради листерия

Дервиши се завихрят в НДК „Сема” - ритуал и спектакъл в едно

Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Рецептите на Петър Янков

Седмицата продължава с втората рецепта от майстора в кухнята на „Зодиак“ тази седмица Петър Янков. Собственикът и шеф готвач на ресторант Petrus в София и днес ни представя впечатляващи рецепти за най-големите ценители на добрия вкус и качествената кухня. Той гарантира, че освен да са много красиви, ястията са вкусни и приготвени с внимание към детайла.

 

Морска салата

Необходими продукти: 22-2

Микс листни зеленчуци според сезона    150 г
Червен воден лук     1/4 глава
Грах пресен    50 г
Сушени домати  30 г
Хайвер масаго  20 г
Скариди, обелени и почистени от глави и черупки  5 бр
Риба тон филе  60 г
Сокът от половин лимон
Салатен зехтин
Сол
Аншоа   20 г

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме листните зеленчуци, като след това ги подсушаваме. Слагаме в дълбок съд за салата. Прибавяме сос, който правим, като смесим зехтина, лимоновия сок, солта и аншоата, след което пасираме.
Добавяме ситно нарязания лук, граха, сушените домати и хайвера масаго. В загрят тиган запичаме предварително овкусени със сол и пипер скариди и риба тон, като рибата тон трябва да остане почти сурова. След готовност нарязваме рибата и овкусяваме с върджин зехтин.
Пълнен калмар със сирене и мус от домати

Необходими продукти:22-3

Калмари, по възможност тип Формоза  2 средни, или 1 по-голям
За плънката:
Твърдо овче сирене   60 г.
Белени домати   50 г
Чесън   1 скилидка
Магданоз
Черен пипер
Зехтин
За соса:
Белени домати  500 г
Чесън  2 скилидки
Лук бял  1/4 глава
Магданоз
Сол
Захар
Олио  30 мл

Начин на приготвяне:

За соса: Запържвате в  олио нарязаните домати, чесън и лук, добавяте 100 мл вода и оставяте да къкри поне два часа, като разбърквате и добавяте още вода ако е необходимо. След като изври водата  добавяте магданоза, солта и захарта,  и пасирате до получаването на еднородна смес.

За калмара: Смесвате натрошеното сирене с нарязаните домати, пипера, магданоза, чесъна и зехтина. Омесвате добре и пълните калмарите 2/3 от обема им, след което ги затваряте, като пробиете с клечка за зъби. Овкусявате с пипер и зехтин, след което запичате от всяка страна на барбекю, скара или сух тиган. След като сте готови, аранжирате както е на снимката или по ваше желание.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.