Рокзвездата Дидо: Не е важно къде си, а какво правиш за България

Любовта и музиката са моите наркотици

В началото ме подценяваха, но в крайна сметка се доказах

Първата ни целувка с Юлия доведе до опасни неща в хубавия смисъл

- Дидо, ти стана победител в четвъртия сезон на популярното риалити на Би Ти Ви “Фермата”. Успя ли истински да се зарадваш, след голямата умора и очакваше ли да спечелиш?

- Успях да се зарадвам по-скоро на цялото преживяване, а победата беше завършек на цялото това нещо. Не съм си мислил нищо на финала, просто дадох най-доброто от себе си и се случи така, че станах победител!

- Какво ти помогна най-много да се класираш на финала и да спечелиш?

- Може би това, че от ден първи във “Фермата”, виждайки колко много умения имат другите и започнах да гледам и да се уча от най-доброто от всеки - от Цецо, от Митко, от Нури, от Георги, от Сашо - от всички взимах по нещо и съм им много благодарен за това. Първите дни, като гледах кой какви способности притежава и не очаквах да стигна до финал, а най-много до петата-шестата седмица. В началото ме подценяваха, но в крайна сметка се доказах и стигнах до края.

- Кои бяха твоите фаворити сред другите участници в шоуто, които не стигнаха до финала?

- Най-достойни според мен бяха Георги и Нури, въпреки че не мелеха много брашно заедно и бяха противоположни характери. Като качества, умения и знания за мен Нури беше от хората, които със сигурност заслужаваха да са на финала, както и Георги, заради твърдата позиция и уменията му. Георги беше един от любимите ми хора във “Фермата” и много исках да е на финал, а той имаше шанс и за победа. Харесва ми това, че той граби от живота с пълни шепи и зверски го обичам.

- Ти имал ли си възможност и желание да останеш в чужбина?

Имал съм такава възможност, още като студент, когато за 4 месеца отидох на лятна бригада в Щатите, но се върнах. За мен е важно не къде си, а какво правиш за България - ако се считаш за патриот. Въпросът е дали можеш да издържиш там без любимата природа, близките си хора и семейството си, имаш ли силата да останеш и издържиш? Това е много трудно и се подценява, че на хората там им е безкрайно тежко да драпат и трябва да положат много усилия и воля. Тук също полагаш усилия, но близките и приятелите те подкрепят, докато там си сам и е доста по-трудно.

- Какво е най-важното послание на това шоу?

- Че колкото и да е глобален светът и да има достъп до всичко, но ние трябва да приемем това, че сме родени, закърмени и отгледани тук - в България. Колкото и да ти харесват чуждите култури, да знаеш, че тук има нещо много ценно за нас и познавайки историята ни, да научим много и за нас самите.

- Най-забавният момент във “Фермата”?

- Може би сватбата беше един от най-веселите моменти и супер се забавлявах, също така да видиш Митко в обора с перука и кубинки бе едновременно плашещо и смешно, както и варенето на бира и обичаят за прогонване на карък също бяха много забавни. А тъжния беше накрая, когато Бети и Ники ни качиха в пикапа си и като се отдалечихме малко от фермата и ми стана тъпо, че всичко приключва, защото осъзнах, че губя цялото това нещо...

- На финала на шоуто с D2 направихте съвместно изпълнение с Лили от “Фермата”. Бихте ли записали нова песен с нея?

- Това, което направихме с Лили на финала беше яко и много ме вдъхнови, надявам се да го развием и направим нещо много готино. Лили е безкрайно талантлива и носи много от българското в себе си.

- Предстои промоция на новото ви парче с D2 - “Марс”. Какво ви вдъхнови за него?

- Песента е на Митко Кърнев като голяма част от текста е на Руши Видинлиев, а другата на Митко. Клипът снима Валери Милев. Това е песен, която се разви в последните година и половина и претърпя няколко обрата. Много яко се получи и ще ни е интересно как ще я възприемат хората.

- Много сполучлива и забавна бе песента ти “Тегав чичка” - за Ивайло Караньотов. С какво те провокира, за да му я посветиш?

- Защото е тегав чичка, затова се получи толкова добре! (Смее се.) Той е много умел човек, но на моменти имаше възкисело отношение. Казваше за дадено нещо- няма да стане, но накрая го правеше. Тегав чичка с майсторски умения - много колоритен образ.

- А посвещавал ли си песен на любимата ти жена - манекенката Юлия Кулиш, или тепърва ще има такава?

- Да се надяваме, че предстои!

- Юлия беше ли ти подготвила някаква изненада след победата и тя вярваше ли, че ти имаш шанс да станеш първи?

- Определено, но не беше точно изненада, просто ме прибра вкъщи, изгони всички, сложи шампанско на масата и празнувахме, че издържах до там, докъдето издържах!

- Вижда се, че сте много влюбени. Любов от пръв поглед ли беше при вас и какво си спомняш от първата ви среща и целувка?

- Първата ни среща беше на осми декември на един наш концерт в “София лайв клуб”. Тогава беше и първата целувка - тя ме целуна по бузата и това доведе до много опасни неща в най-хубавия смисъл на думата. Срещнахме се на осми, а на 16-ти януари тя вече живееше вкъщи. При нас любовта започна като руска рулетка - всичко, или нищо!

- Как те промени Юлия?

- Научи ме на доста готини неща от руската култура, изгледахме заедно тонове руско кино, правехме си и тематични филмови вечери. Тя ми показа не само руската културна, но и тяхната кулинария. Много готино ме промени, чувствам се обогатен, вдъхновен и окрилен и въобще всички най-хубави неща, които се случват с някой, който е влюбен.

- А окрилени ли сте вече и за бебе?

- Да, бебе планираме в най-скоро време!

- Какво обичате да правите най-много заедно?

- Ние правим много неща заедно. Обичаме домашния уют, готините вечери, в които разпускаме и сме си само двамата и си говорим за нещата от деня. Също така обичаме купоните с приятели, както и събиранията с нейните и моите родители.

- Покрай Юлия “говоришь по русски”?

- Засега говоря малко руски, но мога да разбирам повечето неща. Очарован съм от тяхната музика и имам един много любим певец - Григорий Лепс.

- Фен ли си на водка и сельодка?

- На водката - да, обичам и си позволявам от време на време, харесва ми и сельодката. Сельодка под шубой я сказал - този израз го научих покрай Юлия и родителите й. Руската кухня ми е доста готина, но е малко тежка и не може да се практикува толкова често. Когато Джули ми направи руска вечер и след това ми трябват 4-5 дена, за да ми мине главоболието.

- На финала на “Фермата” те прегърна едно момченце. Това синът на Юлия ли беше и какво ти каза след победата?

- Да, синът на Джули - Игор-младши. На финала аз го вдигнах във въздуха, а той хвана чека и каза - сега, с тези пари как се плаща? Чудеше се с тези пари как може да си купи плейстейшън, гепи чека и каза - ти си супер як!

- Беше ли мислил предварително, ако ти спечелиш предаването в какво ще инвестираш наградата, или тепърва ще решаваш?

- Ами, първо искам да си успокоя главата и мисля да прекарам известно време в безтегловност с близките си хора.

- Ти си рокмузикант. Какъв е твоят наркотик?

- Любовта, музиката и природата - това са ми наркотиците!

- В какво вярваш?

- Вярвам, че като правиш добро, ти се връща добро и че, като си следваш пътя, няма как да сбъркаш и тогава си най-щастлив и пълноценен.

Нашият гост

Атрактивният вокал на рок група D2 - Деян Каменов-Дидо стана безспорен победител в риалити формата “Фермата”. Той добива популярност сред родната аудитория с участието си в друго риалити – “Стар Академи”, което не печели, но благодарение на него е забелязан от една от най-хитовите групи у нас - D2, които го канят за техен вокал. Вече 13 години Дидо е фронтмен на бандата, с която често имат концерти у нас и в чужбина. Интересът му към музиката датира още от детските години, когато покрай родителите си започва да слуша легендарни групи като “Бийтълс” и “Пинк Флойд”. Когато е 15-годишен, става вокал на група “Химера”, но по-късно я напуска и сформира друга банда. На неговото място в “Химера” застава сестра му Яна, която е не по-малко талантлива от него и дълго време се занимава с музика. Освен като изпълнител Дидо вече има успешни изяви и като актьор и е участвал във филма “Революция Z”, както и в уеб сериала “Килърът”. От две години фронтменът на D2 е женен за красивата манекенка Юлия Кулиш, която е с руски и украински корени, но е израснала в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта