Оставиха в ареста петимата, обвинени за финансиране на тероризъм

Индийското правителство уволни двама директори на Пенджабската национална банка Причината е, че не успели да предотвратят измама за 2 милиарда долара

Лунно затъмнение ще трае над 1 час Милиарди ще могат да се насладят на гледката

Папа Франциск представи мобилно приложение, чрез което вярващи да споделят молитвите си

С протестно хоро срещу винетки

Агресивен шофьор посегна на полицай в столицата 33-годишният водач нанесъл удар в ръката на униформения

На 113 години почина най-възрастният човек в света Японецът Масадзо Нонака е надживял съпругата си и три от общо петте си деца

Диамантът – експресен лек за душата

Осъдиха двама мераклии в Лом, взели за булки 15-годишни 24 непълнолетни момичета са родили в крайдунавската болница през 2018

Бомби ”Молотов” и сълзотворен газ на протеста в Атина

70-годишен мъж се самоуби, след като простреля собственик на заведение в село Огняново

22 са вече пострадалите от пожара в курорта Куршвел

Община Варна осигурява безплатна профилактика за близо 9000 деца и възрастни

Мъж е починал, след като е намерен с множество прободни рани и контузии в Козлодуй 31-годишен е задържан на ГКПП "Калотина" след издирване

Институт „Конфуций” в Търново обяви IX Национален конкурс “България и Китай – древни и уникални цивилизации” Творбите трябва да са създадени през 2018 – 2019 година и да не са се състезавали

Руската лечителка и последователка на Ванга Людмила Ким: Скоро българите ще се усмихват Болестите са от лошо хранене, липса на движение, мрачни мисли и безверие

Нашият гост

61-2Известната руска лечителка Людмила Ким е свързана неразривно със страната ни, покрай приятелството й с легендарната ни пророчица – Ванга. За първи път тя отива при нея, за да й помогне да излекува сина си, но Ванга й разкрива, че тя самата притежава лечителска дарба, която трябва да използва, за да помага на хората. С годините двете стават много близки като съветите на петричката прорицателка оказват огромно влияние върху Людмила. Тя е с корейски произход, но е родена в Чечня през 1941 година. Средното си образование завършва със златен медал, след което постъпва в Московския химико-технологичен институт и защитава докторска степен. След контакта й с Ванга се отдава на народната медицина и се прочува като “Царицата на билките”. Людмила е убедена, че повечето болести са следствие на неправилно хранене, липса на движение, мрачни мисли и безверие. Тя е сигурна, че истинският лекар е Бог, независимо как го наричаме и той помага на хората. Известният ни режисьор Стилиян Иванов засне и филм за именитата лечителка и дружбата й с българската ясновидка – “Реквием за Ванга от Людмила Ким”. Лентата вече може да бъде намерена и в интернет. В нея освен биографична информация има и много практически съвети за лечение на различни заболявания чрез билки, гимнастика и т. н. Връзката на Людмила Ким с България е и покрай Фондация “Ванга”, на която тя е дългогодишен член и е ангажирана с популяризиране на дейността й.

– Людмила, вие бяхте в София за представяне на филма на режисьорът Стилиян Иванов – “Реквием за Ванга”. Какви промени виждате в страната ни в сравнения с първите ви посещения тук?
– Дойдох в България през 85-та година и тогава хората бяха много гостоприемни. Идваха при мен и се интересуваха какво искам и от какво имам нужда, не съм ли гладна? Винаги ме посрещаха усмихнати и ме гощаваха, а сега народът се е променил и вече не е така. Освен в София, бях и в Сандански, Петрич и Ямбол и видях, че хората са с по-угрижени лица. Хората станаха други и само познатите ми вече са толкова гостоприемни както преди. Най-важното за мен е, че моите приятели са си останали такива, каквито бяха.

– Не само на вас, но и на повечето чужденци им прави впечатление, че в последно време хората у нас са много намръщени. Ще имаме ли скоро поводи да бъдем по-усмихнати и ние?
– Скоро българите ще започнат отново да се усмихнат. От вас зависи дали ще има промяна и нови политици.

– Каква е причината да решите да направите филм за Ванга със Стилиян Иванов и какво е посланието в него?
– Хората да бъдат добри и да знаят за леля Ванга, че тя е свята жена. Този филм е направен, за да опровергае слуховете за нея, защото има много шарлатани, които казват, че са нейни приемници.

– С Ванга говорихте ли си за бъдещето на света и по-конкретно на Европа и България?
– За България – всичко ще бъде добре. Ванга въобще не обичаше да говори по политически въпроси и избягваше тази тема. Но съм чула от нея, че ще има нормално бъдеще за България, както и за Русия – нещата ще са добре.

– А относно отношенията между България и Русия споделяла ли е нещо с вас?
– Ванга винаги говореше, че Русия за България е старша сестра, или майка, и трябва да се държите за нея, а не за Америка.

– Защо според вас нашите политици, като че ли не се вслушват много в тази нейна заръка?
– Защото сигурно не са толкова умни! (Смее се.)

– Така ли да го напиша?
– Пиши, пиши. Това е моето мнение.

– Според вас опитва ли се някой умишлено да раздели България от Русия?
– Опитват се, ние имаме общи врагове. Добре, че не избраха Хилъри за президент, но Тръмп е по-добрият избор.

– Тероризмът, насилието и природните бедствия чертаят една почти апокалиптична картина. Каква е причината за това и къде виждате надежда за по-светли дни?
– С тези неща Бог ни казва, че не живеем правилно и ни дава призив да се поправим. В момента има борба между добрите и злите, бесовски сили, но накрая ще победят добрите, умни хора. Това са хора, които винаги се замислят, дали няма да обидят или наранят някого, преди да кажат, или направят нещо. Ето, леля Ванга никога не говореше лошо, дори да го виждаше и го казваше иносказателно, за да не обиди някого. Когато Емилия Гарванска, която е била председател на партизанския отряд, който е участвал в освобождението на София, е била при нея и леля Ванга е видяла, че тя трябва да умре на другия ден. Тя обаче не й го казала директно, а й казала да не излиза от дома си никъде, но на другия ден я намерили мъртва. Човек не може да избяга от съдбата си.

– Според вас, има ли нещо, макар и малко, което всеки един човек може да направи, за да стане светът по-добро място?
– Да се моли. Свети Серафим Саровски например, за да получи своето дарование, се е молил хиляди дни и нощи и Богородица му е дала.

– Вие сте идвала няколко пъти в страната ни. Има ли истина в това, че в България има по-различна енергия?
– Ако имате предвид леля Ванга или дядо Жеко от Ямбол – те са много добри хора, с хубава енергия, Момера Пенчева също. В Златолист, където е живяла леля Стойна (Преподобна Стойна – б.а.) наистина има много мощна енергия, иначе като цяло за страната – тя е в нормалните граници.

– А какъв е вашият съвет за по-дълъг и здравословен живот към хората?
-На първо място – да се молят и да се хранят здравословно. Ние се храним неправилно, защото преяждаме и ядем еднообразна храна, също така на хората им липсва достатъчно движение.

– Кoя е най-силната молитва според вас?
– Господи, помилуй мене грешния. Хубаво е всеки човек да си я казва.

– В Русия Ванга е изключително популярна – постоянно се снимат предавания за нея и там първи направиха сериал, който се излъчваше в най-гледаното време. Как си обяснявате, че у нас няма чак толкова голяма почит към нея както от руска страна?
– Има пословица – никой не е пророк в собствената си родина.

– Коя е най-необяснимата случка, на която сте била свидетел при Ванга?
– Много са. Едно малко момиче на три години постоянно стоеше със сплетени крака и ръце и лекарите й казали – ранно полово съзряване. А леля Ванга посъветва родителите й да застане в един мравуняк, така че мравките да я налазят, също така да й поставят пиявици. След тези нестандартни процедури, тя се върна в нормалното си състояние за учудване на лекарите.

– Думите, или уроците на Ванга, които си повтаряте най-често?
– Да умееш да си търпелив. Да търпиш, защото всичко си има своето време, което просто стои и чака, за да се реализира.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Не разбрах само, партизанския отряд от какво или от кого е освобождавал София!
  Пълни глупости. Загубих си времето да чета това.

  1. Гоpкият Hикоc!!! Nикоcче, ти с твоите тpи сиви клeтки в кyxaта тиквa, единственото, което можеш да направиш е да станеш дИпyтaт от ГEPБ!!! Там ще си в свои води.

 2. Прекрасно! Дано наистина българите имат поводи за усмивки. Благодаря за надеждата.

 3. Прекрасно! Дано наистина българите имаме поводи за усмивки. Благодаря за надеждата.

 4. Да не би Путин да подава оставка или да е болен нещо. Та да се заусмихват българите?
  А сега сериозно. Дугин и Решетников трябва да са го закъсали яко, щом пращат вече такива ниски топки.

 5. А бе Наблюдател те никого не пращат за разликата от американците та кво ли не ни докараха и НПО и базите имат дето не плащат една стотинка

  1. Ами нали ни пазят от монголските варвари. За какво да плащат?
   Людмила първа в света откри, че болестите са от „неправилно хранене, липса на движение, мрачни мисли и безверие“. И ни съветва да вярваме в Бог и в Путин (за нея са едно и също). Както написа „Наблюдател“ по-горе много ниски топки ни праща КГБ.

 6. Какво, герберските свине ще пукнат ли скоро, че да се усмихват българите отново? Сега на какво да се радват, на мизерията, на крадливите национални предатели ли?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.