Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 10 декември 2019

На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

САЩ дрънкат с оръжия, но искат други да воюват Тежки времена идват за Европа, могат да ги принудят да слушкат дори без да папкат

Или-или, така значи стоят днес нещата!

САЩ все по-нахъсано нагнетяват напрежението с Русия. Принудени са да го правят поради нарастващите собствени икономически и социални проблеми, които по стара традиция решават чрез агресия навън. Подтиквани са отвън, преди всичко от Израел и Великобритания, които пак по традиция опитват да решават своите проблеми чрез използване силата на американците. И за трите страни укрепването и дори оцеляването на Русия е неприемливо, плановете за целта и опитите да ги осъществят са отколешни.

Русия обаче все още успешно контролира „евразийския гръбнак“, не успяха да я лишат от него нито преди 100 години, нито преди 20. А това я прави практически непреодолима сила дори частично обезоръжена, разнебитена икономически и идейно изцедена. С наличието на стратегически ядрени активи за унищожителен възмезден удар само някой с тежко психическо заболяване би тръгнал на действително въоръжено нападение срещу нея.

САЩ поначало предпочитат да воюват с подкупване на политически елити, шпионаж, идеологически диверсии и пропаганда в чуждите общества. Най-много някоя Гренада без армия или Либия от разстояние да нападнат. Крайно редки са изключенията. Както и британците преди тях, главно дрънкат с оръжия, но интригантстват с оглед други да воюват срещу набелязания силен противник. Ако той все пак оцелее и набере сили, присъединяват се към него под някаква форма, както гласи една стара английска поговорка.

И пак по британски политически архетип нямат вечни приятели, а само вечни интереси. Между Първата и Втората световни войни, за да си отмъстят на Великобритания, изградиха с голяма финансова изгода редица много важни за икономиката на СССР индустриални обекти. След войната заедно с Москва чрез т. нар. национално-освободителни движения в Азия и Африка поставиха под свое влияние почти всички британски колонии.

Англо-саксонците, в частност САЩ, не са били, не са и няма да бъдат сигурен съюзник или поне партньор на никого. Биологизирана е тяхната външна политика, във висока степен и вътрешната. Оцелява и впечатлява само силният; победителят взима всичко и не го съдят; всичко му е позволено; законно е каквото прецени той. След ликвидирането чрез елитарно предателство на другата свърхсила СССР, САЩ решиха, че историческият процес е приключил, а те са бялата акула в океана, лъвът в саваната, върховният хищник за човечеството.

И очаквано изпаднаха в тоталитарен унес. Най-неизбежното нещо във Вселената е промяната. Ин неизбежно превключва в Ян и обратно, количествените натрупвания прерастват в качествени и обикновено скокообразно. Блъснаха се още при Буш Втори с незаобиколимия геополитически фактор Русия, при Обама вече и достатъчно въоръжен за отпор. Блъснаха се и в икономическия гигант Китай, вече достатъчно дълбоко проникнал в американската икономика, наука и образование.

При това двата и поотделно твърде мощни в своите области плътоядни заиграха заедно и координирано, привлякоха и други по-слаби в икономически съюзи. С оглед не само оцеляването си, но и победата над върховния над хранителната верига звяр. Така той се оказа в много болезнена фрустрация при провеждането на вътрешната си политика и особено за потъналия в самодоволния си грабеж, пределно оял се по времето на хегемонията банкстерски и либералстващ елит.

Според очакванията и поетите от президента Доналд Тръмп ангажименти Вашингтон премести посолството си в Йерусалим и развали ядрената сделка с Иран, сключена през 2015 г. Държавният секретар Помпео заплаши Иран с „най-тежките санкции в историята“ и изброи 12 условия, които трябва да бъдат част от евентуално следващо споразумение. Повечето преднамерено неприемливи условия очаквано бяха отхвърлени.

Омразата спрямо Израел рязко се увеличи не само в ислямския свят, съответно и рисковете за малката страна. Това ли искаха израелците, лобито им във Вашингтон и враговете на Тръмп в Щатите? Да, ако в резултат американската армия рязко увеличи незаконното си присъствие в Сирия и влезе във въоръжени сблъсъци с иранските и сирийските войски там. Скъпо и рисковано начинание, много е съмнително да стане с оглед военното присъствие на Русия и дискретното на Китай.

Както във Вашингтон гневно се бяха отказали от срещата с лидера на КНДР Ким Чен Ун поради „враждебното поведение на Пхенян“, така рязко се обърнаха на 180 градуса, Тръмп склони да отиде на 12 юни в Сингапур. Изглежда с намерението да постави неприемливи условия с цел запазване на военното си присъствие на Корейския полуостров, насочено главно срещу Китай и Русия.

Изостриха ситуацията и в Източна Украйна, само за седем дни наблюдатели на ОССЕ съобщиха за 7700 нарушения на примирието. Киевските власти в навечерието на световното по футбол остро провокират Русия да се намеси с редовна войска. От Варшава заявяват, че Полша е готова да даде до 2 млрд. долара, за да бъде разположена постоянна база на Съединените щати на нейна територия с цяла танкова дивизия в нея.

Другаде в Евросъюза като че ли стоплиха, че САЩ ще си бранят хегемонията и Израел за тяхна сметка. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изригна: „С приятели като Доналд Тръмп, кой се нуждае от врагове? Осъзнахме, че ако се нуждаете от помощ, вие ще я откриете в собствените си сили. Европа трябва да бъде икономически, политически и военно заедно. Или сме заедно, или няма да ни има“.

Или-или, така значи стоят днес нещата! Скоро лицемерно загрижен се обади и световният „добродетел“ Джордж Сорос: „ЕС е изправен пред предстояща екзистенциална заплаха… Всичко, което може да се обърка, вече се е объркало“. За поводи сочи „териториалната дезинтеграция“, илюстрирана от „Брекзит“, кризата с бежанците и строгите икономии, които докарват популистите във властта. Предупреждава за нова „голяма“ финансова криза и „разрушаването“ на трансатлантическия съюз между ЕС и САЩ „.

Корифеите в икономиката спорят само дали тази криза ще е нова или пореден пристъп на старата от 2008 г. Значи някой пак трябва да плати сметката, поне по-голямата й част. Ами Европа да я плаща! В частност записаните в ЕС, който поначало е американски неоколониален следвоенен проект, а не мечтания от европейците съюз на нации.

ЕС няма самостоятелна политика, тя е иззета от Вашингтон чрез различни ефективни механизми, най-здравият от които е НАТО. Чрез тази примка на шията страните в ЕС на практика са лишени от всякаква независимост в областите на външната, отбранителната, финансовата и търговската политики. А така и от почти всички други. Европа реално е окупирана от САЩ с всички видове американски военни структури, с което всяка страна от Северно-атлантическия пакт е превърната в мишена за възмезден ядрен удар.

Политическите и силовите елити в страните от ЕС са строго подбрани от Държавния департамент и секретните служби на САЩ. Медиите са под почти пълен американски контрол, в обществата вилнеят соросоидните НПО. Изборите се манипулират черз подкупи и заплахи през лидерите или с натиск от улицата. На първите постове в големите партии и властите в ЕС с малки изключения са издигнати откровени палячовци с видимо агентурно поведение.

Добавиха и организирани цивилизационно чужди групи, измамно наричани бежанци, насочени към различни форми на тероризиране на европейците в собствените им страни. „Да бъдем субект, а не обект на глобалната политика“, каза Туск, но е вярно обратното. Мулти-култи и гейпарадизмът на Брюксел порутиха европейската идентичност и способност за съпротива.

Обаче „САЩ вече не са надежден партньор на ЕС, заяви австрийският канцлер Курц. Преди него същото рече канцелерината Меркел и се забърза към Русия и Китай да дири съчувствие и съдействие. При Путин дотърчаха френският президент Макрон, японският премиер Абе и индийският Моди.

На Икономическия форум в Петербург имаше представители на Siemens, Shell, Volvo. BP, Boing и много други мощни западни фирми. Междувременно Еврокомисията отмени антимонополното разследване на „Газпром“ и даде знак – дано не е предпоследният! – на нашите първи ръководители да летят на север с ищах за тръби за газ и съживяване на „гьола“ в Белене.

Обратното на желаната от Вашингтон изолация на Русия. Не го правят западняците от Европа от внезапни топли чувства към нея, не са обърнали гръб на Щатите. Не могат реално да го сторят, а и не искат твърде, само опитват да дадат сърдити знаци и стряскащи сигнали на Вашингтон да спре натиска върху тях. Добре ги разбират в Москва, с присвити очи чакат да видят дела във вид на спиране на санкциите и оттегляне от противопоставянето поне по повод Украйна.

Тежки времена идват за Европа. От другата страна САЩ натискат „международната“ си общност за нови санкции по разни измислени поводи: за сваления малайзийски „Боинг 777“ над Източна Украйна, за намеса в избори и референдуми в редица страни от НАТО, подкрепа на тероризма и пр. Имат много лостове да ги принудят да слушкат дори без да папкат. В един момент дори могат да се разберат с Русия и Китай и да ограбят европейските конкуренти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (40)

 1. Европа ще изчезне, ако не изхвърли бацилите!

 2. В армията има звания и длъжности.
  Званията са от редови воин (редник) до маршал. Длъжностите са от командир на отделение (8 воина) до командващ армия (в България) – т.е. 35-50 хиляди воина.
  Не винаги званието съвпада с длъжността. Защото званието се дава по време (определен брой години), но длъжността се дава с опита!
  Затова има полковници (би трябвало да командват полкове – 2000 воина), които не могат да командват и рота (100 воина). Но има и капитани (би трябвало да командват батальони – 500 воина), които благодарение на натрупания боен (подчертавам боен, а не книжен) опит командват дивизии 7-10 хиляди воина.
  Напуснат ли армията всички тези хора престават да заемат каквато и да е длъжност, но званието им остава, като изрично се подчертава – офицер от запаса (резерва). Ето така по медиите „изгряват“ най-различни „звезди“ – сержанти от запаса, генерали от запаса и т.н.

  Авторът на този пасквил всъщност какъв е?
  Доктор той не е, просто защото това е научна степен (звание) в образователната система на България. И това звание е докато човек е в образователната система.
  В същото време същият този автор е бил (по негови спомени) психиатър в комунистическата Държавна сигурност на Народна Република България. А в тази ДС всички бяха с някакви „звания“ – кой сержант, кой полковник…
  Този пит за „държава“ вече не съществува, както не съществува и СССР.
  А званията на десарите са вече само спомени в кухите им мозъци!

  Та така, вестник „Труд“!
  Моля, вписвайте званията на пишещите във вашия „вестник“ (в кавички е защото вестник означава вести, а при вас вести няма – има само коментари на умрялата държавна сигурност).
  Никой няма нищо против да знае бившото звание на другаря Илия Илиев.
  Но доктор той не е. Никога не е бил. И никога няма да бъде.
  Проздт бивш лекар – може би.
  Но доктор на каквито и да е науки – никога!
  Труд – по-кротко с „титлите“!

  1. прЕАтелю(прЕАтелко), многословието ти показва само едно – болката ти, че авторът на статията говори горчивата истина, а ти явно си на „хранилка“ на соросоидите и те боли. Продажно безполово гейче(лесбийче), това си ти.

 3. Здраво аргументиран и дори попретъпкан с факти текст, на тъпунгерите, ЛГБТ-йците и прочието соросоиди не им е останало нищо друго, освен да напсуват автора. Мизерия от разсъдъчен и морален характер… Ма дайте поне едно опровержение! Сорос ли не е прав като казва, че „всичк8о… е объркано в ЕС … и е изправен пред екзистенциална заплаха“? Или Меркел и Курц лъжат, че „на САЩ вече не може да се разчита“? Шушумиги!

 4. много думи, малко факти.
  един от тях е, че западноевропейците след втората световна са били още по-послушни задници от нас. всеки може да се увери в това, ако вземе един нашенски и един немски или белгийски официоз от онова време и ги сравни.

 5. Много точна статия ! Други биха се страхували да изложат истината такава каквато е , браво на автора ,а такива като Иван Георгиев нека си вземат това което им дадат !

 6. Хаха, коментарите от фейса са от два фалшиви профила, без снимки, без приятели и с няколко статии хвалещи САЩ. Вторият коментар тук пък няма нищо общо с текста в статията а просто си плюе понеже това му е задачата, ама няма за кво да се хване и плюе срещу вятъра. Явно авторът доста неудобни неща пише щом така яко се плаща да се плюе по статиите му. Всичко това само потвърждава написаното!

 7. Чудех се как може да съществува толкова увреден мозък, като на този „д-р“, но коментарът на „лъжа и мажа“ хвърли светлина по въпроса. Хора, четете повече, но не гнусотии като написаната тук, за да не се връзвате на елементарните му лъжи и подмяна на фактите.

  1. От къде да четат хората ? Всички медии се управляват от соросоиди финансирани от уж НПО та. Хората където и да погледнат вашите лъжи ги пресрещат . Но споко те вече почнаха да се събуждат и вече няма да може да ги лъжете.
   Твоите врели некипели ги разправяй на баба си !

 8. Прекрасна и много точна статия. Браво на автора.

 9. От тази статия разбрах че ние в момента сме съюзници на по слабите.

 10. Prav e Doktorot za Zapadno Evropeiskite dirnici, ala za evreite trebva intelekta na Einshein !

   1. Абе, ей, Кмтнр, ти защо пак не си си пил розовите хапченца??? Ще те настаня за постоянно на последния етаж в стая с решетки на „4-ти километър“!!!!!!!

 11. Биологизирана е политиката, хищници са англосаксите, но нищо не е вечно, върховенството им в „животинския“ свят също. Леопардите са много повече от лъвовете, защото се спотайват по дърветата и ядат всичко дори мишки, а лъвовете мрат доста по-често от глад и болести от паразити и микроби по земята. И аз мисля, че оцеляването на САЩ като велика държава може да стане само със съдействието на другите големи хищници Китей и Русия, а остарелите хиени в Западзна Европа ЩГД.

 12. Някой соросоидест трол ще оспори цитираното от Сорос?

 13. Правилно дофторе, американците си осигуряват
  живота с нормален труд. Не е необходимо да
  стават наемни убийци като руснаците в Сирия ….

  1. хахаха, олихофрен,
   малко наемни убийци има америка във всички точки по света…
   доказателство, че да си фен на ценностите на поръчковия дисидент на луканов – плевнелиев, трябва да си сла6оумен идиот.

 14. Разликата между Русия и САЩ е само, че първите дрънкат с истински оръжия, а Русия плаши гаргите с Армати, дето не палят, измислени анимации на ракети и надуваеми противоракетни установки. Измисленото докторче пак вместо да изпише веждите на руснаците им вади очите.

  1. абе и колко истински са оръжията на янките не е ясно…
   едно са филмчетата, друго е действителността.

   1. Съвсем е ясно, но на руския трол, който и руски не знае няма как да му е ясно. То трябва са се знаят езици. От в. Труд няма какво да научиш. Колкото до фейк филмчетата -те са специалитет на Путин.

  1. Деса Поетеса, този път много скромно. Хемороидите ли те мъчат?

 15. Истината е, че Западния свят е навлязъл в своя залез. Каквото и да правят западняците то винаги ще работи против тях. С кръвопролития, с природни катаклизми или Бог знае още с какво, но живата разумна природа, която е създала този порядък и Вселената ще смени този строй с друг. Не вярвайте, че всички тези чудеса на този свят са резултат от мутации и случайности, всичко се случва разумно и има разумни сили, които движат света и еволюцията. А еволюцията е непреривен процес. Би било добре Запада да напусне сцената доброволно, но историята не помни такъв случай, за съжаление.

  1. Природата е създала строи? Абе вас руснаците на какви глупости ви учат не мога да разбера.

 16. ФАКЮ АМЕРИКА. ГУДБАЙ АНГЛИЯ.АНГЛОСАКСОНСКИ ПЕДОФИЛИ И ПЕДЕРАСИ.

 17. И дядо ти ,и баща ти,вероятноти и поколението ти
  Ще проклинате Америка , но тя ще пребъде…
  Велимире от 300 години Запада гния, но все още ароматични освежава ноздрите ти. Гадната руска
  воня е запълнила цялото ти черепно пространство.

  1. а тейко ти за ссср викаше как щял да пребъдел… каква еволюция – ала евроатлантика плевнелиев, макар, че при него е в едно поколение и е малко недостижим за простите евроатлантически тролове като тебе.

 18. Прав е Велемир, на практика всичките тарикатлъци на САЩисаните лъснаха, трагедията им особено през ВСВ, за цялото човечество бе нагледно доказателство, как те сами разпалват войната, и как сами щяха да изгорят ако не беше Русия. ДОКТОРА за пореден път с малко думи Ви напомня за голямата тъпня и на Запада. Време е да се вслушаме в разума, и да признаем истината!!! Кой от Нато се решава да воюва с Русия, туркия ли,…??? Истината е, че Полша иска от САЩисаните военна база и си я плащат, за да я „пазят“ от Русия, забравили хитлериския огън – ние се възмущаваме, че ни съсипаха армията, и ни ползват за военна база без да си плащат наема, като ни баламосват, че ще ни пазят и небето – но с турска техника закупена от Русия. СТИГА С ТАЯ РУСИЯ БЕ АХМАЦИ САЩИСАХТЕ СЕ, и хапчетата няма да са ви от полза ако не спрете…!!!

  1. Ти си толкоз българин, колкото и реалист. В някаква паралелна реалност, обаче. Една дума няма вярна, от това което си написал.

 19. „доктора“ Илиев е болен човек, на пропаганден хонорар. Останалите като коментар-човци ивелемирчовци са един двама руски трола изнасящи глупостите си 5 та година. Явно не им плащат добре, щом едни и същи глупости пишат. Пък кой каквото иска да пише за коментарът ми.

  1. Трол ши викаш на урода дет те гледа сутрин от огледалото.

  2. Поне да им плащаха. А те за жълти стотинки се трудят денонощно, докато другите, дето подхвърлят милостинята трупат милиардите в офшорки. Жалки клакьори-мазохисти лъгани най-много от тези на които целуват ръцете и или по-скоро другите части.

   1. Нещо невярно в написаното, че сте толкова засегнато и кое е то?

 20. Какви трагични събития е изживял народа на
  USA през и след ВСВ?! Тези трагични събития
  превърнаха USA в световна сила и благоденстващо
  население. Все още се усмихвам , когато си
  спомням отчаянието на рускиня, женена за
  български офицер, бъдеш генерал руски възпитаник
  след посещението й в ГДР. Изненадана от разкоша
  по магазините, тя жално възкликна: “ А М|Ь ПОБЕДИТЕЛИ”

 21. Лъсна истината. Тръмп се противопоставя на глобализма, Сорос, ислямските бежанци, мултикултуризма, лъжата“глобално затопляне“.И вместо да го подкрепи Илиев го плюе.А уж и той беше противник на тези неща.И го плюе, защото Тръмп не е удобен за Русия . Така джендърите и русофилите са в един отбор.То не че има голяма разлика.

 22. Докторче, Руснаците от векове си слушкат, без да папкат. Що си се загрижил за европейците?

 23. Колкото и години да наблюдателствавуваш с тия глупави въпроси, няма да ти порасне нито кожичката, нито сивото вещество, че то първо трябва да ги имаш, за да порастът.

 24. Още през този век феновете на краварите и Запада ще бъдат дълбоко огорчени. Който разбрал и чул, добре, а останалите падат зад борда.

 25. Поздравления!Прекрасна и обективна статия!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.