Симеон Сакскобургготски за случаите на насилие от българи в чужбина: Изключението не може да бъде правило

Снимка: Архив

Изключението не може да бъде правило. Това се посочва в позиция на Н.В. Цар Симеон II във връзка със случаите на проява на насилие от страна на български граждани, пребиваващи в чужбина, съобщиха от прессекретариата на Н.В. Цар Симеон II.

„Неотдавна, само за няколко дни станахме свидетели на брутални сцени на насилие, извършено от българи. Двата случая – в метрото в Берлин и пред нощен клуб в испанския град Мурсия предизвикаха възмущение и недоволство в чужбина и у нас. Многократно разпространените клипове в социалните мрежи свидетелстваха за безумната и безпричинна агресия на сънародниците ни към невинни хора и породиха заслужен гняв в обществото“, се казва още в позицията на Н.В. Цар Симеон II.

„Нека да споменем и нечовешки натъпканите 43-ма мигранти в бус, шофиран от българи и арестувани в Хърватска“, добавя Н.В. Цар Симеон II.

"Виждаме как само един или два такива неморални случая лесно могат да навредят толкова много на страната и на милионите съвестни български граждани, които нямат нищо общо с тези отвратителни постъпки. Такива първични същества, които реагират инстинктивно, без всякакви задръжки, за кратко време очерниха името ни. Изключението обаче не може да бъде правило.

Искам да вярвам, че виновните ще си понесат заслужено наказание и дано скоро тези грозни случаи бъдат забравени и успеем да възстановим доброто име на България", казва още в позицията си Н.В. Цар Симеон II.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България