Спецоперация срещу битовата престъпност в Разградско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Разград. Полицейските действия са проведени под ръководството на Окръжната прокуратура и са насочени към противодействие на конвенционалната престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм, свъобщиха от МВР.

На територията на града работиха четири мобилни групи, 92 полицейски служители с 22 автомобила. Изградени бяха 5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на Разград.

В хода на операцията бяха проверени 515 лица и 353 моторни превозни средства. Установени са 109 нарушения по ЗДвП. Връчени са 6 наказателни постановления и 132 електронни фиша. Проверени бяха 42 търговски обекта, 22 лица от криминалния контингент и такива с наложени мерки за неотклонение, отчетоха от полицията.

Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са четирима – един за извършена кражба на пари от сградата на кметството в с. Бели Лом, един с повдигнато обвинение за сводничество и двама за притежаване на наркотични вещества.

По време на специализираната полицейска операция е образувано едно бързо производство за престъпление по чл.195 ал.1 т.4 от НК и едно досъдебно производство за престъпление по чл.354а от НК, по което процесуално-следствените действия продължават.

Коментари

Задължително поле