Свинското поскъпна с 45% за година Цената му е рекордна за последните 5 години

Българските купувачи на имоти се завърнаха по морето 60% от сключените сделки са с нашенци

Намериха корозирал снаряд във вилна зона „Киноцентъра“ в София

Десет адвокати бранят Баневи в спецсъда (обзор) Оставиха приватизатора в ареста

Трима работници пострадаха след падане от покрив в Чепеларско

Тарашат Кресна за изборен туризъм

Албин Курти: Несправедливо е Албания и Северна Македония да не започнат преговорите за присъединяване към ЕС

Премиерът на Испания посети Барселона Педро Санчес отказа да се срещне с лидера на Каталуния

498 жертви на пътя от началото на годината Младеж загина край Златица

Дневният център за деца с увреждания в Свищов представен в Германия като добра практика

Българин, търсен в Гърция, оставен само с мярка „подписка“

Еврокомисията ще препоръча отпадане на мониторинга над България

Стреснахме се, че сме на свършване

 

“Развод ми дай” и “Последен валс” не поощряват инстинкта за размножаване

Няма предизборна партийна програма,  която да не  третира темата за демографската катастрофа и приближаващата гибел на България. Даже ДПС, за което  проблемът не беше приоритет, бие тревога:  „Най-големият проблем на България е бедността и демографската криза- села призраци, страхотна бедност“, алармира Йордан Цонев пред избиратели в Хасково.

“Искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва. И ако не го проумеем всички политици и не вземем мерки, след години няма да я има България.” заяви вчера в Банкя Корнелия Нинова, лидерка на БСП.

От името на “Обединените патриоти” Валери Симеонов обяви, че те ще си партнират само с “партии, които работят в посока разрешаване на демографската криза”.  Ако съдим по говоренето срещу кризата патриотите би следвало да си партнират с всички останали партии.  И защо не? Когато човешкият организъм е животозастрашен, всички органи в него се мобилизират в името на самосъхранението. Същото се отнася и за оцеляването на една нация. Знайно е също, че у човека, както у всяка твар, има два основни инстинкта – за самосъхранение и за размножаване, за продължение на вида. И пациентката България е в терминално състояние тъкмо поради дисфункция на въпросните инстинкти.  И то с десетилетна продължителност, половинвековна.

Още през 70-те години на миналия век презреният тоталитарен режим, стреснат от прогнозите на учените, започна да води политика за поощряване на раждаемостта – с продължителен отпуск по майчинство, материални стимули при всяко навородено с най-високо предимство за трето дете. Уседналият и осигурен живот също допринасяше за отглеждане на деца в класическа семейна среда от патриархален тип. Еснафския манталитет, прицел на комедиографията от онова време, все пак създаваше някакво усещане за стабилност – състояние, считано в наши дни за високо постижение в национални мащаби. Насърчаването на раждаемостта беше държавен приоритет и системно следвана политика.

Демокрацията, която с революционно безразсъдство отхвърли каквато и да било приемственост, не само че неглижира проблема със стопяващото се население, но го и задълбочаваше.  С отвратителния си нихилизъм спрямо българското образование, наука и култура. Към здравеопазването и социалната политика. С безкритичността си към всеки “внос” от Запада. С жалките си комплексарски проявления, следствия на “корекомския синдром”.

И за каква раждаемост да говорим, когато в същия период семейства се разпадаха заради политически противоборства. Отношения, които съвсем не стимулират инстинкта  за размножаване.  А даже бяха възпявани в химни от сорта “Последен валс” и “Развод ми дай”. Успоредно с това младият народ с перспективи за реализация се сурна като изоглавен в чужбина, осъзнал възцарилото се на местна почва безхаберие. Следващата партида избяга поради безработицата, настанала след целенасоченото унищожаване на селското стопанство и промишлеността.  И това не е протяжното застаряване на  Западна Европа. Извършваше се бързо и брутално пред очите на всички правителства, които с нагло бездушие  не трепваха пред статистиките, отброяващи във времето:  първо закритите детски градини, после затворените училища, премахнатите болници и поликлиники, и на финала – ликвидираните селища и подивелите земи.

“Положението е много тревожно, ние, българите сме на свършване!”, проплакваха учените, но ръководният актив на държавата беше обсебен от фикс идеята как по-скоро да влезе в ЕС и НАТО.

После се зае да урежда отпадането на визите за Европа, за да се облекчи бягството на още народ. И го постигна. В резултат възникна поредното печално социално явление – т.нар. скайп поколение, което общува с родителите си само чрез екрана, а иначе бива отглеждано от отрудени и угрижени баби.

Сплотените демагози от всички партии симулираха загриженост за безработицата и имиграцията, за опростачването и озверяването, за организираната и битова престъпност, за корупцията, но до ефикасни действия така и не се пристъпи. И се свършваме.

Съмнително е сега с демографското бедствие да се получи различно. Хора, които в името на общите си политически идеи не могат да намерят общ език, как да единодействат в името на оцеляването на рода? Че те вършат и невъзможното в името на саморазрушението. Вижте го  “дясно” котило. Мине се не мине време и измършавялата родилка пръкне поредното недоносче. Процесът на раздробяване не отмина дори монолитното ДПС, та и то се раздвои.

Призивите на здравия разум за единна стратегия и координирани действия, които да възпрат топежа на населението и обезлюдяването на страната, едва ли ще бъдат последвани. Въпреки, че ако съдим по предизборните програми на партиите в тях се мяркат най-различни спасителни визии.

По почина на др. Тодор Живков ГЕРБ щели да подпомагат финансово семействата с три деца.  “Тридетният модел” щял да стане  “стратегически национален приоритет” на партията.

От БСП обещават да поощряват раждаемостта като връщат 50 лв. месечно от данъците на семейството за всяко дете.  А чрез фондовете “Индустрия” и “Иновации” ще задържат младите хора на работа тук, като улеснят бизнеса им като 5 години ги освободят от данъци. Ще увеличат майчинските добавки и ще намалят ДДС на детските стоки.

“Воля”-та на Веселин Марешки предвижда цели 1000 лв. помощ за новородено, но при условие че родителите са със средно образование, а децата не са повече от три.

“Обединените патриоти” също ще насърчават грамотната раждаемост и ще въведат мерки, които да преустановят детската раждаемост по гетата.

В споделените намерения има нещо самодейно, подхванато оттук-оттам. Ако тези люде-политици Божем, искат да заслужат поне мъничко уважение от отвратения си електорат, да позавишат отмалко незначителния си рейтинг, първата им работа в следващото Народно събрание е да свикат експерти от всички области на тази комплексна проблематика, да ги последват безропотно и да дадат обет, че стратегията за спасяване на българския род ще бъде неприкосновена за всички бъдещи правителства в продължение на поне 50 години. При отклонение от нея съответното управление да пада автоматично от власт. На нарушителите да се отнема имуществото.

От такива лишения елитите най-горко страдат. Но да има и морално възмездие – имената им да се впишат в специална “алея на позора”. Можем отсега да я обозначим в Борисовата градина. Без друго разполагаме с изобилен избор на кандидати за вписване.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. За съжаление, както почти във всичко…. първо сами си създаваме проблема, а доста по-късно се чудим как „да го решим“…!!! И виновни никога няма…?!

 2. вратата беше отворена и просто минах през нея каза:

  „българи унаци“ и с БКП напред. Това е. Няма „равод ми дай“, няма „последен валс“ или „може ли едно танго“ – нали така се казваше, няма и шменти-капели, даже няма и милиционери, има само един голям гйол, който отдавна вече се е превърнал на блато, малко свински опашчици за цяр, много жаби-кикерици и тук-таме по някоя и друга соросоидна сачма. „Как го докарахте до тука“ – питат се учЕните и даже отговор не чакат.

 3. дреме им на оная работа… предизборни крясъци.
  Ако боко дойде на власт пак ще слуша диктатора меркел и ще внася имигрантите дет уродът ги покани, а хасковлии ще си обират крушите.

  1. А кака Кури кого ще слуша? Който дава парата, той поръчва музиката. Путин плаща на такива, като Вас, да мътите главите на хората, но това са трохи. Реалните пари влизащи в България, при това в милиарди ги дава мразената от Вас Европа. Е, пак да питам: кака Кури АКО /не, че ще стане, де/ дойде на власт кого ще слуша, умнико???

   1. на мен никой не ми плаща, А за бесепеерите – не знам.
    Аз знам за боко и затова пиша. Ти кат знаеш за куpнелия – пиши. Не виждам някой да ти пречи.

    1. Ами нали точно това казвам и аз? Ти знаеш за Бойко – ПИШИ! Ама с факти, не с епитети. Аз знам за БСП – торбата с факти ми се пука по шевовете. Лошото е, че докато тези горе привидно се карат, всъщност са от един отбор, та контрата все у нас остава. И все пак измежду куците коне има съвсем сакати. БСП никога повече не трябва да помирисва власт. А кой ще я бие – за мен няма значение. В случая /за сега/ е Бойко Борисов. Не съм фен на стила му, нито /опази боже от партийни пристрастия/ на самия Борисов. Просто няма друг с РЕАЛНИ възможности да държи БСП и ДПС далеч от власта!

 4. САМО УЧИЛИ НЕДОУЧИЛИ МОГАТ ДА СМЯТАТ , ЧЕ ДЕМОГРАФСКИЯ ПРОБЛЕМ У НАС Е РАЗРЕШИМ С ЛОЗУНГИ .!?!?! ТОВА КАКТО Е ИЗВЕСТНО Е ЗАПАЗЕНА МАРКА НА КОМУНИСТИТЕ И ПРИСЪДРУЖНИТЕ ИМ КОТЕРИИ .КОГАТО ИМА ПРОБЛЕМ , ТЕ ЗАПРЕТВАТ РЪКАВИ , СПРЕТВАТ КОНГРЕС ИЛИ НАЙ МАЛКО ПЛЕНУМ , ОБЯВЯВАТ ТРЕВОГА И СЪСТАВЯТ ДОКУМЕНТИ ЗА ОБСЪЖДАНЕ И ТЪРСЕНЕ НА АКЪЛ ОТ ПАРТИЙНИТЕ СТРУКТУРИ ПО МЕСТА .ТОЗИ МЕТОД В СТИЛ „ФАКИРА МИТИ „НЕ ДОНЕСЕ НИЩО !!! И С ПРАВО.! С ПРАВО , ЗАЩОТО ЗА ДА ИМАШ ДЕЦА ТРЯБВА ДА ГИ ПРАВИШ .А ЗА ТОВА 0Е ИСКАТ НЯКОИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ УСЛОВИЯ -НЯКОИ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ ЦИГАНИТЕ НЯМАТ УСЛОВИЯ , НО ИМАТ ДЕЦА .ТОВА Е ТАКА , НО ПОНЕ ЗАСЕГА ТОЗИ НАЧИН В НАС НЕ РАБОТИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ АНА ГОРЕЦИТИРАНИТЕ , ПЛЮС НЙТРЯБВА КОИ ДРУГИ ГРУПИ ХОРА .ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА ОБЕЩАВАТЕ СВЕТЛИ БЪДНИНИ И СКАЧАЙТЕ ПОД ЮРГАНА , КАТО САМИТЕ ВИЕТРЯБВА ДА ДЕТЕ ПРИМЕР ЗА ТОВА , НО НЕ С ЕДНО ИЛИ ПОНЯКОГА С ДВЕ ДЕЦА .И ОЩЕ НЕЩО -ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ !!! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО .

 5. Процеса е необратим. В момента са създадени всички условия за изчезването на българския народ.
  Както виждаме цели села (ам блок) отиват да работят зад граница, било Испания, било Германия или другаде.
  При отсъствието на икономика съответваща на европейските стандарти, нормално е и социалната политика на държавата да не се харесва на хората.
  Емиграция, висока смъртност, низка раждаемост, пенсии – не ме бутай, сам ще падна, ГМО- та, циганска престъпност, турска инвазия, саниране, Бойко Борисов, Меглена Кунева, Николай Ненчев – всичко това си казва думата.

  1. Низки са само страстите ти. Раждаемостта е ниска.

   1. раждаемосста е ниска и в германия.
    въпросът е, че бюлюк демократични уроди виждат ползата от тяхното управление във факта, че цели села се изнасят в европа.

    1. Пенчо, бре…. ЧЕТИ! Наблегнал съм върху неграмотноста на колегата. Мразим да ме поучават неграмотници. Иначе за раждаемоста си прав. Но да те светна, че след война рязко се повишава. Ако това искаш…

 6. Много моля, пропуснахте данъчните облекчения за деца, понеже имам 2, но едното е голямо на 21, взех 20лв (двадесет), за 2016г. Това е начина да се раждат деца в България. Детски не вземам, никога не съм вземала. И няма нужда да казвам, че големият ми син вече ходи на 2 бригади в Америка, предстои му трета, дипломиране и ….на вън. Държава, която не я е грижа за децата и, не може да очаква друго…За съжаление.

  1. ти ако мислисш, че в чужбина им пука за децата ти….

 7. Тази система не работи , доказано е, вижда се резултатът. Ако наистина се иска решаване на проблема ето решението :

  Карегоризация на правата и задъженията на гражданите!
  Орязване на всякакви помощи за деца и майки, наказания и данъци за повече деца.

 8. На тез население не им трябва! Няма икономика, която да го храни. Преди 50 години сме били към 5 милиона, въпреки че всичко почти е било ръчен труд и е трябвала работна ръка. Само че тогава хората са живели по-кратко и не са им давали пенсии. А сега младите трябва да работят и да внасят, за да издържат възрастните. А те се разбягаха! И въпреки това едва 60% от работоспособното население има заетост. Предимно в държавния сектор, по еврофондове и разни проекти, дори селското ни стопанство я кара на субсидии. Защо е тоз рев за демографията тогава???? Защото парите не стигат за пенсиите, а не могат да уморят пенсионерите. За това използват демографията да вдигнат възрастта за пенсиониране. Докато решат в бъдеше да няма въобще пенсии. То и това ще се уреди, защото младите скитат по света, нямат постоянна работа и държава, която да носи отговорност за тях. Те напускат, защото няма достатъчно работа и доходит не стигат за нуждите на един човек, още по-малко за гледане на едно-две деца. И, когато в семейството има безработен и болен и то не може да подосигури нормален живот на децата, държавата ги дава на приемни семейства или настанява в центрове, които правят бизнес с тяхното нещастие. Пари за семействата няма, детските са смешни, но приемните родители получават над 600 лв. на дете????????

  1. Гейския модел на възпроизводство, който се възприема от европолитиците е следния – да се направи невъзможно за хетеросексуални мъже да имат семейство. Жените да раждат само по поръчка, като майки или по-точно утроби под наем, при което нямат никакви права върху децата. При това със закони, които определят заплащането. Вижте как има деца Роналдо. В акта за раждане пише – майка: несъществуваща. Не неизвстна, несъществуваща по договор. Няма права нито ще има. Като устарее около кофите и като умре я наследява държавата.

 9. Демографския проблем изобщо не е толкова сложен, колкото се мисли. Единствения фактор за раждаемостта е „платена заетост на жената извън дома“ и това до три годишна възраст на децата. Ако има такава над 6 часа жената не ражда. Циганите раждат именно защото жените не работят. Западния модел на Меркел е точно обратното – да се поощрява развода и да има самотни майки с деца. Е това не става, защото майката трябва да работи. Трика да се иззима имуществото на мъжете и да се дава на жените работи само веднъж и само с едно поколение, след това кризата е още по-жестока. Модела е Швеция, където шведите са толкова, колкото са били в 1972 г. и всичкия прираст е от имиграция. Което си е спад на населението, както става при война, което е истинското име на ситуацията, в която се намираме. Общо взето ако се осигури жената да си е в къщи докато роди първото дете и след това да може да го гледа до две-три години раждаемостта се оправя.

 10. Blagoslovenieto na pravednia e dobrodetelna zhena i decata mu sa kato maslineni otroci na trapezata mu – iz Bibliata.. ‘Prizraka’ na Karl Marx / na groba mu v London, High gate, redovno sa Sataninskite crkvi /e uzurpiral uma na vsichki evropeici / sex , razvrat, chrevougodnicestvo, srebroliubie, narkomania i zapoi…. – nema drugo spasenie osven chrez Gospodnoto slovo. Zagivame vsichki – bez Boga.

 11. Спокойно! Бойко назначи „МАЙКА НА НАЦИЯТА“, има предостатъчно парламентарни търтеи, само с пчелите работнички малко сме кът, но ще ги внесем от Изтока. Кораба потъва равномерно, вода има за всички, никой няма да бъде спасен. И без това българина е „лошокачествен матрял“, стига сте го оплаквали.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.