Сузи Денисън, Европейски съвет за външна политика: 100 млн. европейци се колебаят за кого да гласуват

Снимка: Архив

Около сто милиона избиратели в Европа се колебаят коя партия да подкрепят за евровота в края на май, заяви  Сузи Денисън от Европейския съвет за външна политика по БНР. По думите й антиевропейските партии печелят все по-голяма подкрепа, но традиционните политически сили могат да се оттласнат от ъгъла и да привлекат подкрепата на избирателите, ако говорят за проблемите, които наистина вълнуват хората.

"Миграцията не е основният проблем, който формира решението на избирателите дали да отидат до урните и кого да подкрепят на предстоящия вот през май", заяви Денисън.

"За да изберат своята група, хората в цяла Европа се вълнуват от множество теми – икономика, външна политика, климат, миграция и ислямска радикализация", категорична е Денисън, която разбива пет мита за убеждението на избирателите: "Те варират от обвързването на антиевропейските партии единствено с проблемите на миграцията до идеята, че Европа е разделена на Западна и Източна, и разбиранията на избирателите в двете части са съвсем различни и не могат да бъдат променени. Мит е също така, че подкрепата за определени партии е много фокусирана. Нищо подобно. Ние виждаме, че нагласите на евроизбирателите са много колебливи и динамични и могат да се обърнат във всяка една посока".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа