Съдът остави в ареста рецидивиста Стоян, пребил до смърт 54-годишен мъж в село Езерово 

Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 38-годишния Стоян Д. Той е обвиняем за убийството на 54-годишен мъж от село Езерово, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата и представляващо опасен рецидив – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 и 12, във връзка с член 115 от НК. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

На 1 март около 19,30 часа е подаден сигнал за безпомощен мъж до закусвалня в центъра на варненското село Езерово. Пристигналият медицински екип само установил смъртта на жертвата.

Между Стоян и 54-годишния мъж съществувала вражда от години. На 1 март при случайна среща конфликтът се подновил и прераснал в сбиване. Веднага след като извършил престъплението, Стоян опитал да се укрие.

В съдебно заседание и пред разследващите той признал вината си. Мъжът е осъждан за блудство и изнасилване на непълнолетно момиче. Освободен е бил условно предсрочно от затвора през 2013 год., като му оставали да доизтърпи още 1 година и 10 месеца от ефективната присъда.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, поискана от прокуратурата, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Коментари

Задължително поле