Хакери пуснаха интимно видео на Никол Шерцингер с бившия й

Борисов свика ръководството на ГЕРБ за Изборния кодекс

Румен Петков: Стремежът на братския руски народ да освободи България е била битка без икономически интереси

Кейти Пери и Орландо Блум се сгодиха Певицата получи годежен пръстен за близо 5 милиона долара

Шофьорът, който удари колата на Шабан Шаулич, бил без книжка

Учени установиха, че депресията ускорява значително стареенето на мозъка

Издъхна жена, подпалила се от отчаяние Драмата се разигра на 14 февруари в стражишкото село Камен

Българка в Атина написа стихотворение за Васил Левски

Почина клошар, подпалил брадата си с цигара 74-годишният несретник е издъхнал в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”

Задържаха мъж, подал фалшив сигнал за бомба в хотел в Търново Гостите и персоналът на туристическия обект били изведени от сградата

В. „Комерсиант“: „Газпром“ обмисля построяването на „Турски поток-2“

Спипаха двама 18-годишни, нападнали и ограбили възрастна жена в дома й

Започна операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

„Петицата“ е баварец №1 в България Германската компания остава лидер на пазара на луксозни коли

Банките готови за стрес тестовете на ЕЦБ Активите им възлизат на 105,6 млрд. лв., което е ръст със 7,9% на годишна база

Съжалявам, просто бизнес? Пробивът в сигурността на летище София е връх на философията, че е нормално да бъдеш престъпник

Да се чуди човек коe е по-голяма заплаха за България – бандитиз­мът или власт­та

Летище София е може би единственото в Европа, на чиито терминали не можеш да спреш спокойно, за да оставиш пътник или багаж. По традиция там е забранено спирането. Можеш отстрани или на платения в подземията паркинг, но не и да спреш. Пред терминал 2 има достатъчно места за престой, но половината са забранени изобщо за спиране – има от онези найлонови червено-бели ленти, които са достатъчно красноречиви, че си нежелан. Другите места са за инвалиди и там също е неприемливо да изчакваш. Затова, преди да кацне самолет на летището, се виждат десетки автомобили, които са паркирали и изчакват конкретно обаждане по пътя, далеч преди терминала. Излиза пътникът, звъни по телефона, палиш двигателя и след минута си пред терминала, но не там, където е нормално да спреш, а някъде по трасето. Следва надпреварване с полицаи, които бързат да те прогонят оттам. Ако ги попиташ: “Защо, по дяволите, не мога да спра и да взема пътник от летището нормално – ей там, пред терминала?”, ще ти отвърнат: “Такива са заповедите, мерки за сигурност”. Дори няма да ти кажат “Съжалявам!”.

Когато минаваш през контролните пунктове в самото летище, минаваш през унизителните проверки до степен “събуй гащите”. Мерки за сигурност.

Тези дни стана ясно, че на летище София терорът е само върху нормалните хора. Гранични полицаи, според официални съобщения на МВР и прокуратурата, си спретнали прекрасен бизнес: ВИП коридори за богати преселници и нелегални мигранти. Разбит е, казват, някакъв канал за богати хора от Бангладеш. И край! Всичко е приключило, пробивът в сигурността е закърпен. А дали е така? Дали проблемът не е много, много по-сериозен?

Я да си припомним няколко потресаващи факта. За последните две години 21 чужденци са предизвикали катастрофи със загинали или тежко ранени български граждани, а след това са напуснали страната, въпреки че съдът е постановил да им бъдат отнети паспортите. Как е станало това?

Много български граждани с присъди или обвинени за убийства, грабежи и другите тежки престъпления от години са напуснали страната нелегално и си живеят щастливо в чужбина. Как е станало това?

Стотици нелегални преселници минават през строго охраняваната южна граница през организирани канали. Как е станало това? Може ли всички тези събития да се случат без такива герои като тези от Гранична полиция на летище София?

Огромна част от служителите на реда са почтени хора и си дават здравето, за да си свършат работата в мизерни условия, в които са поставени, но когато стане дума за организирана престъпност, винаги ще намерите и някого от онези хубавци, дето са влезли в системата с единствената цел да печелят пари за сметка на националната сигурност.

В нормалните държави такива биват смазвани завинаги. Тук престъпниците са герои. Те са се превърнали в богати хора с влиятелни приятели. Те нямат съвест, за да помислят, че прекарват през летището ВИП терорист, който може да организира гадост като в Манчестър и да убие десетки деца.

Ако ги попитате случайно защо го правят, те ще ви кажат – “Съжалявам, просто бизнес!” или “Ако не го правя, друг ще вземе парите. Аз да не съм глупак? Нима моите деца не заслужават хубав дом, хубава кола и нов лаптоп?” И е така – заслужават, стига баща им да изкарва парите с труда си, а не заплашвайки живота на други хора с престъпния си покварен мозък.

Лично аз нямам съмнение, че тези от летище София не са самодейци. Това не е проста схема, измислена в бирарията на Централна гара, защото ако те могат да прекарат хора от Бангладеш през ВИП зоната, то и в Европа някой трябва да ги посрещне и прекара през граничния контрол. Ако това е така, то можете да си отговорите колко сериозно покровителство има тази престъпна схема.

Не съм чел точна статистика, но само като прегледах за последните години колко мигранти са умъртвени от алчността на трафиканти, ще се окаже, че българи са участвали в убийството на десетки човешки същества, макар и непредумишлено, а защото това просто е бизнес. Заради алчността си.

Представяте ли си как един корумпиран граничен полицай, който е позволил през границата да премине камион, натъпкан с жени, деца, мъже, срещу някаква такса, се прибира вкъщи, сяда пред новия си телевизор и гледа новините, които съобщават за мъртвите хора, намерени във вонящия камион някъде по трасето. Преглъща си салатката, пийва си от ракийката и лицето му грейва от радост, когато детето се прибира отнякъде.

“Гледай, сине, какво съм ти купил!” Детето разкъсва подаръчната хартия и очите му грейват. Възкликва: “Айфон седем! Якоооо!” Очите му грейват със същата сила, с която на други деца очите са изгаснали само преди часове.

“Съжалявам, просто бизнес!” – така ще казва корумпираният баща. Дори съм убеден, че ще намери и ще обясни, че така им помага да имат нормален живот.

Лошото е, че такива повредени хора стават герои в очите на съседите, на приятели и най-лошото – на децата. Те имат пари, имат стандарт на живот, който е за завист, защото прагът на търпимост на обществото е прекалено нисък. Децата се научават, че по-добре е някой друг да изстине в адски мъки, отколкото те да се мъчат с труд да постигнат стандарта на баща си или на някого, на когото завиждат. Нещо повече, те се научават, че тези, които се трудят почтено, обикновено са глупаците, на които им обират къщите, колите, бият на пътя от другите – как им казваха… а, да, “тигрите”.

Просто бизнес? Глупости, престъпна поквара. Задача на министъра, на властта, на правителството е да ни показват онези момчета, които, въпреки че не са “тигри”, не купуват на децата си “айфон седем” с печалба от смъртта, и да ги превръщат в пример. Тяхна задача е да слагат корумпираните мърши на стената на позора по такъв начин, че децата им да се срамуват от тях. Иначе каква национална сигурност, ако и Ал Багдади може да мине през ВИП зоната на летище София, докато бъдещите му жертви влизат в чакалнята на прибежки като престъпници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (33)

 1. „Когато минаваш през контролните пунктове в самото летище, минаваш през унизителните проверки до степен “събуй гащите”. Абсолютно точно! Бях свидетел как обискираха възрастен немец на инвалидна количка на летището в София. Понеже не можеше да се съблече, го вкараха като арестант в една стая. Излезе раздърпан и с обувките си в ръце. После чух разговор със съпругата му – разсъблекли са го изцяло. Накрая дори не му помогнали да си обуе обувките, а той с подути крака и сам не може да се справи. Без обувалка и жена му беше безпомощна. Намери някаква лъжичка от щанд за кафе и с усилия успя да му обуе обувките. Един инвалид третиран като терорист? И в Германия има строги мерки за сигурност, но никога не унижават човек до такава степен, както у нас. И какво се оказа? Нашите митничари пускат бандити срещу подкуп да минат границата, а третират и унижават безпомощни инвалиди като терористи. Срам и позор!!!

  1. Германците са терористи номер 1 в европа. В последните 20 години два пъти са задържани служители на техните служби в подозрение за поставяне на бомби, вкл в сградата на оон в косово. Отделно спонсорирането на терористи в косово и арабските държави.
   Правилно са го проверявали. Всеки с немска снижка трябва да бъде двойно по-щателто проверяван.

   1. И като говорим за пробив в сигурността. Вижте руските агенти на милиционара Путлер. Комент,Велемир…Вал… отдавна си се разхождат необезпокоявано из форумите насаждайки омраза и подкопавайки доверието в президент и родина. Надявам се, че рано или късно някой ще се позаинтересова кои стои зад всичко това. До тогава един руски милиционер Путлер ще ни унижава като народ, чрез подобия на хора като комент и велемир.

    1. Олихофрен си петро, прост олихофрен… а инак истината боли, а? За цензурка и лъжи жадува отрепкаджийската ти душа.
     Но не си само ти винoвен, че си такъв боклук. Оди на село напсувай дъртите моруци…

 2. Вси4ко запо4на през .. 1989 .. до .. 2017 .. от .. престъпниците във власта .. От президентите , до наи ниските етажи на власта .. Това са престъпниците коиито за .. 27 … години окрадоха България , и дадоха пример на вси4ки във власта да ограбват българския народ както могат , и нито един от тях няма осъден ефиктивно да е във затвора , е как няма да крадът .. никои няма да ги съди , ограбиха държавата заедно коиито са във властта , сега немогат да се съдят едни други , съдят бедните окрадени хора от тях , за кокошкарски истории .

  1. Грабежи не са патент на настоящи властоимащи. Аз имам доста спомени още от 9.9.1944г. Тогава безследни из4езнаха десетки хиляди българи, по4ти вси4ки заможни, из4езна и по-голямата 4аст от имуществото им – отиде в джобове на убийците им. След 2 -3 год. отнеха от оцелелите заможни граждани: фабрики, по-големи работилници, покрита градска собственост и т.п. За „успокоение“ на пострадалите, в някои слу4аи им даваха облигации – хартийки, не ставащи дори за . . .задни цели. През 1950 год. бе проведена пари4на реформа, при която при обмяна на старите банкноти се полу4аха нови с покупателна способност само 25% . После ДОБРОЗОРНО комунистите масовизираха ТКЗС като отнеха от селяните стопански инвентар, коне, волове и др. А като дойде демокрацията съпругът на партийна секретарка продаде за$1огромния завод КРЕМИКОВЦИ на „слу4аен“ 4овек, който набързо го препродаде за 1000000ООО ! А БГА Балкан? Спасение няма. И сега ни управляват комунисти: Президент, премиер и др.. . .

   1. А,сега върнаха земята и отново яко крадене , пишат озеленяване и после я налапат, но ще дойде видов ден и за тях

   2. напълно съгласен!
    само да добавя, че демократите доброзорно разтуриха ткзс-тата.

 3. Хубаво е да разберем имената на тези хора ….за да научим как след някой друг месец някой като този с инициалите Р.Овч. “ ще им помогне“ в замяна на мълчанието .

 4. Пробив в сигурността… да припомним евроатлантикът николай младенов водещ сирийски терористи на обучение в правец или седерасткият демократ стоян ганев дал списъка с разузнавачите ни на турция. Пред тези стъпки бледнеят изцепките на олихофрена плевелиев, закарал бус с немски лумпени на границата…

  1. И като говорим за пробив в сигурността. Вижте руските агенти на милиционара Путлер. Комент,Велемир…Вал… отдавна си се разхождат обезпокоявано из форумите насаждайки омраза и подкопавайки доверието в президент и родини. Надявам се, че рано или късно някой ще се позаинтересова кои стои зад всичко това. До тогава един руски милиционер Путлер ще ни унижава като народ, чрез подобия на хора като комент и велемир.

   1. Олихофрен си петро, прост олихофрен… по-горе ти казах останалото…

    1. Не ми се обяснявай коменте. Руска отрепка следваща заповедите на Путлер. То и акъла ти толкова, че четири години едно и също пишеш и нареждаш. Това са днешните псевдо руснаци псуват, нареждат и друг им е крив. Милиционерска работа.

     1. Хахаха, фактите били заповеди на путин… олихофрен, май скоро ще приемеш религията на бог путин, а?!

 5. Пробив в сигурността… да припомним евроатлантикът николай младенов водещ сирийски теpopисти на обучение в правец или седерасткият демократ стоян ганев дал списъка с разузнавачите ни на турция. Пред тези стъпки бледнеят изцепките на олихофрена плевелиев, закарал бус с немски лумпени на границата…

 6. ИНДИВИДЪТ ОТ ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРИТЕ КАТО ЧЕ И ТОЙ НЕ Е ТАКЪВ !!!ПО ГНУСНО НЕЩО Е ТРУДНО ДА СЕ НАМЕРИ И ПРОЧЕТЕ , ОСВЕН КАТО ЦИНИЗМИТЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ИНТЕЛЕКТУЕЛЕН ТИП .КОЛКОТО СЕ ОТНАСЯ ДО ПОЛИЦИЯТА , КОЯТО МНОГО ЧЕСТО „ДАВА ФИРА“ ТО ИЗВОДА Е ЕДИН – ТЕЖКИ ПРИСЪДИ -А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-ТАРИКАТИ, ЗАТОВА ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ ОПРАВДАНИЕ ЧЕ НЕ ЗНААЯТ ИЛИ НЕ РАЗБИРАТ .РЪКОВОДСТВОТО НА МВР АКО НЕ ИСКА ДА СЪБОРИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО , ДА ПРОДЪЛЖАВА В ТОЗИ ДУХ НА ИМИТАЦИЯ НА ДЕЙНОСТ .ПОВЕЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО НОВИНИТЕ ДО ЗАПОЧВАТ С УБИТИ И РАНЕНИ ПО ПЪТИЩАТА , ПОЛИЦАИ В КОМБИНА С ПРЕСТЪПНИЦИ И КОЛЕГИТЕ ИМ ОТ ТОЗИ СОРТ .

   1. Нищо общо с демокрацията. Докато не се оттърсиме от пост съвецката система ще е така. Е страни като Литва, Латвия…Чехия …Полша, Румъния отдавна доказаха моята теза, че не се ли изкоренят корупцията, пропагандата и простотията идва гладът и мизерията. Вижте го и кометнар как се изразява и как постоянно се оплаква и друг му е крив. Некадърна работа-Руска работа.

    1. Олихофрен, на теб все други са ти криви. Ама лиза задника на партийния активист лъжеца плевнелиев…

     1. Нормално да смениш темата. Вижте му и речника на путлерския трол. Отворете си очите, че накадърниците и глупаците като комент напират.Некадърна работа-Руска работа.

 7. Ами вдичко стана след като едни отрепки не ди вършат работата. И имат наглостта да се самонсзовават ВЛАСТ. Независимата Съдебнс Власт – виновниците за това състояние.

 8. Изобщо не сменям темата олихофрен некадърен. Хем комунустите ти криви хем шпакли на партийния активист и лъжедисидент правиш… Ми направи нещо ти, та да промениш нещо, отрепко некадърна….

  1. Аз правя. Контрирам такива плоскочели деца като теб. От едно време ми излизате със едни и същи номера. Нека всички които мислят да ви прочетат путлериските пропаганди и да си направят сметка как 20 човека спамят и внасят смут. Ама се надявам някой скоро време да ви обърне внимание и да се заеме с вас по-сериозно.

 9. Злобно тролче е петрушката, отчаяно злобно, путлери открива под всички свестни статии като тази.

  1. То на човек не му трябва много за да ви намери под всяка една статия и как си ръсите пропагандата. Ти и онова момче което няма знания да започне изречението с главна буква, не прави разлика между демокрация и слободия и няма топки да каже думичките с истинските им имена, а използва думи като олиХофрен(може да е някоя нова модерна милиционерска дума). Ма така е, като от четири години едно и също нещо пишете…

   1. ми то и ти от 4 години си си все олихофрен… путин ли ти е виновен и за това?

    1. Лягай си момче. Като научиш как се изговарят думичките и с каква буква се започва изречение тогава ми пиши. Питай баща ти или някой по-възрастен ако се затрудняваш. Милиционерско дете объркано.

 10. Господин Автор, правите изводи въз основа на изсмукани от ноктите „факти“. Да бяхте поговорил с някои запознати с летищните работи, а и със сложната схема за гарантиране на сигурността. Вие сте известно име в родната журналистика, ала конкретното Ви съчинение намирисва на халтура и на търсене на евтини аплодисменти от несведущи читатели. Просто шум да се вдига! – Не ми се ще да вярвам, че целите тъкмо това. Съжалявам, че не споделям дългия низ от хвалби за текста Ви. Но пък надявам се, приемате и критични мнения.
  Желая Ви нови творчески успехи!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.