С кой акъл си снимат пуделите и пачките?

Политическата сцена се тресе от скандалите в МВР и митниците. На ППДБ никак не им върви през последните дни. Здравата се омазаха и няма празно при тях пред изминалата седмица.

Пиян общинар прави катастрофа и бяга, шефката им на митниците зад решетките, финансов министър подменя статистики и Бог знае още какво, трудно е човек да ги проследи всички.

Снимките, които публикува afera.bg обаче ме втрещиха, а вече трудно нещо ме изненадва в този живот. Особено пък в политическия спектър, където съм се нагледала на какво ли не по времето на различните правителства.

Навремето си мислех, че чантите на социалната министърка Емилия Масларова за по 5 бона са невиждан цинизъм за държавата. Или глупотевините на Цветан Цветанов. Или високопарната самооценка на други политически фигури.

Вчера обаче останах безмълвна от кадрите с главсека Живко Коцев, Бойко Рашков и митничарите, обвинени в организирана престъпна група за пране на пари и контрабанда в особено големи размери.

Изразът "оплетени като в черва" придобива буквален, не само преносен смисъл.

Полицай номер едно в държавата с подарък часовник за над 50 бона, пачки с евро, пиянски купони, пудели наоколо. Кученца, които влачат банкноти. 

И всичко това снимано с нечий личен телефон. Вече сякаш започвам да вярвам на хората, които на шега казват, че истинският живот започва след 50-годишна възраст.

Но приляга ли на възрастни всичко това? Не знам с кой акъл мъже на подобни позиции си правят тия фотоси. Това са хора в зряла възраст, би трябвало между ушите им да тече някаква мисъл, а не да се държат като от помощно училище.

Пък са и ченгета на всичкото отгоре...

Чудя се как ще реагирам, ако видя баща си в подобен екшън. Но после се сещам, че той е обикновен шофьор, който никога не е виждал бала с пари.

Какво ли още ще лъсне идните дни на бял свят - предстои да разберем.

Според активни наблюдатели главсекът Живко Коцев вероятно ще премине от защитен свидетел към обвиняем заради твърде близките си отношения с митничарите, обвинени в пране на пари и контрабанда в особено големи размери.

С нетърпение чакам господин Коцев обясни подарък ли е скъпарският часовник, който блещука на ръката му или е подкуп. Да обясни какви са тия пачки и селфита с контрабандистите.

Но как, как да им повярва вече човек?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари