Тайван представи своя най-модерен боен самолет F-16V (Видео)

Тайван представи днес своя най-модерен боен самолет - F-16V, който е американско производство и е оборудван с ракети. Това стана по време на нощна демонстрация след безпрецедентните военни учения, които Китай проведе край бреговете на острова, предаде Франс прес.

Пекин извърши военни маневри по море и въздух в Тайванския проток този месец заради визитата на американски конгресмени в Тайван. Тайван пък осъществи собствени маневри, по време на които симулира отбрана срещу китайска инвазия. Днес изтребител F-16V - подобрена  и много по-модерна версия на другите F-16V, датиращи от 90-те години, беше натоварена с противокорабни ракети американско производство в рамките на учение за подготовка за бой, във военновъздушна база в окръг Хуалиен, в източната част на Тайван. Шест F-16V, от които два въоръжени с ракети, излетяха после за нощни разузнавателни и тренировъчни мисии, според тайванските военновъздушни сили.

"Пред заплахата от неотдавнашните военни учения на китайските комунистически сили, ние оставаме бдителни, като същевременно установихме понятието за "бойни полета на всяко място и за тренировки във всеки момент, за да гарантираме нашата национална сигурност", се казва в изявление на тайванските сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия