Три камери заснели стрелбата заради куче

Подлезът бе отцепен с часове във вторник, докато столични криминалисти събираха доказателства от мястото.

Пострадалият мъж е стабилизиран, но още има опасност за живота му

Линейката пристигнала за минути

“Първо чух скандал и викове. Тук кънти и всичко се чува. Помислих, че е кражба, защото непрекъснато се краде, въпреки че има камери. После чух изстрела и изтръпнах. Мъжът падна, а жена му крещеше, че заради едно куче ще убият човека. Обадах се на тел. 112 и повиках линейка”. Това си спомни пред “Труд” продавачка в будка за вестници в подлеза на бул. “Гоце Делчев” и “България” в София. Тя е била на метри от мястото, където 59-годишен наемател на магазин за части и поправка на велосипеди стреля със законно оръжие по случаен минувач, защото кучето му препикало витрината .

Продавачката разказа, че линейката пристигнала за по-малко от 10 минути. “Три камери има тук. Хората се принудиха да ги сложат, защото постоянно има кражби”, обясни тя. От столичната полиция ще прегледат записите от охранителните камери, които са насочени точно срещу сервиза на стрелеца Иван Йорданов. Днес помещението бе затворено, а до него имаше полицейска лента.

“Колеги сме, поздравяваме се всеки ден, но той винаги е много сериозен, не се шегува и изглежда малко надменен. Не знаехме, че има оръжие, а се оказа, че имал и досие в полицията”, разказват още продавачи в подлеза. “Досега такова нещо не сме виждали. Имало е побои, наркомани и клошари всеки ден препикават стълбите, но никога не са се стреляли”, коментират местни продавачи.

Пострадалият 50-годишен собственик на куче е стабилизиран, но все още има опасност за живота му. Той е в реанимацията на ВМА, но е контактен, казаха лекари. Куршумът минал през корема и засегнал тънкото черво.

 

СГС ще решава за мярката

Искат постоянен арест за въоръжения продавач

Софийската градска прокуратура ще поиска постоянно задържане под стража за Иван Йорданов. Той бе арестуван във вторник за 24 часа минути след стрелбата в подлеза. Това не е първото провинение на Йорданов. Той е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда. Оръжието, с което е стрелял, е законно притежавано. Според прокуратурата обаче има опасност той да извърши друго престъпление, ако бъде на свобода.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право