Тръмп пресъхна за вода по време на реч (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп излезе пред телевизионните камери, за да обобщи резултатите от обиколката си из Азия, но вниманието бе привлечено от паузата, която той направи за освежаване, информират световните агенции.

Ден след края на 12-дневната си визита в редица азиатски страни държавният глава направи над 20-минутно телевизионно обръщение на живо.

По средата на изявлението си, докато говореше високо пред медиите, Тръмп обаче спря, за да отпие глътка вода. След като той първоначално не видя вода на подиума си, репортерите му посочиха бутилка, поставена на маса вдясно от него. Президентът посегна към бутилката и отпи.

Това простичко действие предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Припомнен бе случаят от 2013 година, когато сенатор Марко Рубио по време на телевизионно обръщение неловко отпи вода. В предизборната си кампания миналата година Тръмп осмя Рубио, тогава негов опонент. Рубио си върна с ироничен съвет към Тръмп.

"Прилично. Трябва обаче да работи по формата си. Трябва да се направи с едно движение, без очите да изпускат камерата. Все пак не е зле като за първи път", написа сенаторът в Туитър.

Други потребители на социалните медии отбелязаха иронията, че Тръмп е избрал вносна напитка - от марката "Фуджи уотър" - по време на реч, в която сред основните теми е обещанието да намали търговския дефицит на САЩ с други страни.

Тръмп отпи още една глътка преди края на изявлението си и напусна, без да отговаря на въпроси на репортерите.

Коментари

Задължително поле