Пет станаха жертвите на стрелбата срещу българи в Чикаго

Музиката подмладява, променя вкуса на храната и е по-добра от секс

Управляващите спечелиха парламентарните избори в Полша

Слабо земетресение край Ихтиман

Орбан загуби Будапеща на местните избори

Кюрдите се разбраха с Дамаск, сирийската армия изпраща войски в Северна Сирия

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Казанлък

Вижте какво ще е времето днес

Изгубени в празнодумието Вече не вярваме на думите, на медиите, на политиците

Първите български общинари работят напълно безплатно

На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Миналата година бирената църква имаше класове по бирена йога.

Пивото ще бъде представено на литургия в София

Български пивовари тъкмят рецептата за бирата със светена вода. Това съобщи за “Труд“ Чавдар Петров, който е основател на Българска бирена църква. Повод да го потърсим бе съобщението, че предстои да бъде пуснато първото пиво, в което ще има и светена вода.

Бирата ще бъде комплимент към всички последователи на църквата и се появява по повод 10-годишнината от създаването на организацията.

Тя ще носи името A-Men и ще бъде произведена със светена вода взета от всяка една църква, като някои от пивоварите предлагат дори тя да се вземе от Атон. Пивото ще има лимитирана серия и ще се раздава безплатно. За първи път тя ще бъде представена през септември на тържествена литургия в София. Производството ще стартира още от началото на месец август.

“Нашите последователи и миряни могат да ни подпомогнат с финансирането на този проект в платформата за групово финансиране “ИндиГоуГоу”. Предвидили сме специални апостолически места за най-големите дарители”, допълва Петров.

Църквата е създадена преди 10 г., но е регистрирана през 2014 г. в Софийски градски съд като сдружение с нестопанска цел. Има над 30 хиляди онлайн последователи.

От бирената църква съобщават и че са отговорни към всички религии и вероизповедания. През 2017 г. екипът на ББЦ съвместно с веригата за бургери, бири и приятели SKAPTO създават The Preacher – първият бургер, в чиято рецепта има бира. През 2018 г. организацията представя за първи път в страната класове по бирена йога, разработени съвместно със сертифициран йога инструктор, които превеждат участниците през серия от медитативни практики, завършващи с чаша добра бира.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.