Удареното от кола в Сандански дете е с реална опасност за живота

Работник в местното ВиК първи се притекъл на помощ

Тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато от кола в Сандански. То обаче е в стабилно състояние,  съобщиха на брифинг от УМБАЛСМ „Пирогов“.

В сряда вечерта момченцето беше транспортирано със специализирана детска линейка до „Пирогов“, след като беше блъснато на тротоар от автомобил, управляван от 73-годишен мъж.

В момента се правят изследвания на детето, като има реална опасност за живота му. От болницата заявиха, че на този етап прогнози за състоянието му не могат да се правят.

Един от първите хора, които помогнали на пострадалото дете бил служител на водното дружество, тъй като в този момент на улицата се извършвал ремонт, предаде БТВ. Според разказа му възрастният мъж първо попитал служителите на водното дружество дали може да мине по улицата, а те му казали да изчака, защото ремонтът щял да се забави.

Вместо това обаче мъжът се върнал до автомобила си и вместо да даде назад или да изчака, колата профучала по стръмната улица с висока скорост. Мъжът губи управление и се удря последователно в два автомобила, след което блъска шестгодишното момче, което играело пред дома си.

24-часовата мярка за задържане под стража на извършителя изтича днес

 

Коментари

Задължително поле