Умно устройство определя диета по дъха на човек

„Лумен” мери нивото на издишания въглероден диоксид

Един от хитовете на годишното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас СЕS 2019 е устройството “Лумен”, което анализира дъха на човек и на негова основа избира оптималната хранителна диета, предаде Би Би Си.

Устройството, подобно на електронна цигара, е свързано с приложение на смартфона, което разкрива колко ефективно работи храносмилателната система и как се изгарят калориите. Принципът на работа на изобретението се състои в това да анализира нивото на въглероден диоксид в издишания въздух. Според създателите това позволява да се проследи процесът на обмяна на веществата, който освен това преобразува приетата храна в енергия. Приспособлението може да остави в миналото нуждата да се изчислява количеството на захарта в едно или друго ястие, както и калориите. След това приложението съобщава на потребителя какво в по-голяма степен изгаря неговият организъм - въглехидрати или мазнини.

За тези, които не се нуждаят от диета, компанията “Уилкинсън бейкинг” пък представи своя хлебен бот. Машината самостоятелно приготвя и пече хляб, а също така може и да го продава. Нужно е само зареждане, след което устройството смесва брашното, водата и маята в нужните пропорции, пече хляба и го нарежда в стъклена витрина да се охлади.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии