Хазарта на Промяната

Снимка: Фейсбук
Депутатът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Кирил Петков вече е в историята като премиерът, който най-бързо падна от власт, след първия успешен „вот на недоверие“ в последните 32 години. Предстои Петков да влезе в историята и като основният виновник за тоталния крах, който лидираният от него проект „Продължаваме Промяната“ предстои да претърпи на предсрочния парламентарен вот тази неделя. Всичко това е добре известно на маркетинг консултантите на партията, които от две седмици са се заели да лансират друга персона, в опит да спрат отлива на гласове от „Продължаваме Промяната“.

Материалите, в които се споменава името на кандидата за депутат Христо Петров, вече са почти толкова, колкото тези, в които се представят позициите на Кирил Петков, а и на Асен Василев. Това показва, че „Промяната“ играе „ва банк“ и разчита на Хазарта да ги спаси от тоталния крах на предсрочните избори. Последното е най-голямото доказателство, че проектът „Продължаваме Промяната“ никога не е бил проектиран като сериозен и дългосрочен политически субект. Така „Промяната“ се оказа едно партийно ГМО за бърза измама на избирателите, облагодетелстване на шепа хора за сметка на държавата и прокарване на лобистки закони и решения, спуснати от лабораторните инженери на проекта.

Христо Петров – Хазарта сам признава, че нищо не разбира от политика. Дава странни и несериозни обяснения защо изобщо е приел да бъде част от проекта на Харвардските аферисти. За сметка на това, те използват натрупаната му не от политиката, а от нощния живот и музиката, популярност. Петров опитва да запълни дефицита от личности в „Продължаваме промяната“, без самия той да може да е пример за подражание. Парадоксът е в това, че след като години наред си възпявал гангстерите и техните слабости, „бунтът“ срещу правила и система, сега, като част от държавата, трябва да правиш точно обратното. Само че не го правиш дори и това. Освен няколкото ПР-акции в Народното събрание, предходният мандат на Христо Петров ще бъде запомнен със селфито му докато показва среден пръст в пленарната зала.

Хазарта днес се изказва като морален авторитет, нищо, че такъв никога няма да бъде. Думите му дрънчат на кухо и са повече от фалшиви. Няма как – депутатите рано или късно ще трябва да наложат по-тежки санкции спрямо шофьорите, които се движат по улиците след употреба на марихуана, синтетика или кокаин, докато до вчера „новото лице“ в политиката – Хазарта е издигал в култ пафкането на коз-че. Може да звучи cool на софийските снобари, когато се заканваш на „старите муцуни“ в политиката, но тежко и горко на народ, който трябва да избира между статуквото и екземпляри като Хазарта, които не са нищо повече от един опакован в целофан фалшив герой. Да сте чули решения от кандидата за депутат Христо Петров за дълговата спирала, в която страната изпада? От това, че социалната система е пред колапс и има реален риск мнозина крайно нуждаещи се да останат без пенсия и помощи. Нищо подобно, няма и да чуете, защото ролята на Хазарта е да подлъгва богатите сноби от жълтите павета, за които е много тренди да политиканстват между тежката вечер в „Хамбара“ и късния брънч в „Дъга“, та най-много изобщо да пропуснат и гласуването в неделя. Не че ще е драма и без това за такива като Хазарта и „Промяната“ важно е единствено материалното, не и идеите.

Заради това не трябва да ни изненадва, че надрусан и пиян шофьор-убиец се кахъри, че „Панамера“-та е станала на кайма и хич не му дреме, че е убил човек. Той даже не бил българин. Кво ти пука, нали е чужденец, обяснявал минути след със 195 км/ч Любенов беше блъснал пътуващите за летището французи и българския им домакин.

Та така е и с Хазарта. К’во му пука, че „Промяната“ прати държавата в небитието и имат наглостта да искат отново да експериментират, нали го дават по телевизиите с фенове-журналисти от котилото на Прокопиеви медиен монопол. И да се провалят  Киро и Асен, което е сигурно, Христо Петров няма да е на загуба, защото хем е дал от своя уличен имидж за хибридно-олигархичния политически проект, хем е намазал безплатна реклама за себе си. А утре и да не е в НС, ще е в бардака отсреща, за да рецитира:

Ти какъв беше когато нямаше нищо? 
Нормален софийски дришльо. 
А още пушиш ли козче? 
Питай ме некое друго въпросче.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари