Харвардската тройка ни превърна в бананова република

Снимка: Булфото

Фалираха държавата! Съсипаха за 6-7 месеца всичко. Коалиция на катастрофата! Трима луди бяха пуснати да си играят на управление и всеки ден да плещят от екрана колко са грандиозни и умни! Успяха да колабират дори зърнопроизводството. Унищожиха брилянтно работещи държавни дружества. Закопаха страната от мошенически врътки и проста плетка на самочувствие извън реалността! Управлението им беше загуби, загуби, загуби. Хвърчаха си с хеликоптерите и самолетите, хващаха се за парапетите, поръчваха си пици с кристали, пускаха си забавни напушени филмчета, дрънкаха високопарни популистки клишета за борбата на добрите срещу лошите, разиграваха комедийни спектакли от Давос до Брюксел и Вашингтон с основна сценаристка тема КОЛКО СА МОЖЕЩИ!

Излагацията беше толкова пълна, че чак глупостта преливаше. И се разливаше по държавната чаша. Обичайният юзър във Фейсбук, дето цял ден си святка емотикони, дава ли си сметка какво направиха тримата луди? Завлачиха държавата на дъното. И сега пак искат властта. Ще спасяват фискалната стабилност тези, заради които ще ни спрат и плащанията от ЕС.

Харвардската тройка ни превърна в бананова република. Този дето ги назначи за министри, попита ли ги какво са работили преди, лъжлив пачи крак ли са работили, що ли?! Нали си спомняте онази басня на Езоп за жабите, дето поискали от Юпитер да им изпрати цар. Той видял, че са глупави жаби и им хвърлил един огромен дънер. Като разбрали, че кой знае какво не прави този дънер, жабите станали още по-недоволни, започнали да му се качват отгоре, да му се подиграват и да се държат пренебрежително. Жабите изпратили втора делегация при Юпитер да искат по-добър управник. И тогава той им изпратил една чапла, която ги подгонила и ги унищожила до крак.

Поуката от тази басня е, че ГЛУПОСТТА САМА ИЗВИКВА СВОЕТО УНИЩОЖЕНИЕ! Рискова държава сме вече, трудно ще ни купуват книжата, а международните институции скоро ще ни поставят условия като на ненадеждни маргинали. България не просто има ликвидни проблеми. България е фалиралата държава на кирчовците, "глобалните" хора, дето най-големият лапнишаран в историята на България довлече с патриотичен възглас, че ще променят държавата. Е, промениха я. Просто я фалираха. Само не им я давайте да я спасяват! Че ще й спрат и тока.

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/pfbid02Fkn2iAJvv7Jsz6yVprxhpxEPGinV2hLdsyofDAtud4t11jSbpUz6rGaRbwqZxwzql
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари