Чрез манипулации Гебрев търси индулгенция за откраднатия „Дунарит“

Емилиян Гебрев

Скандалният оръжеен търговец удобно пропуска факта, че вписването на незаконното увеличение на капитала на „Дунарит“ е спряно от съда по искане на КПКОНПИ

Защото схемата на Гебрев – Василев за овладяването на „Дунарит“ ощетява държавата, която е запорирала акциите на завода по милиардния съдебен иск, заведен срещу укриващият се в Белград банкер

След като излязоха факти за съпричастността на Гебрев в шпионския скандал - че същият е част от схемата на Цветан Василев за овладяването на активите, закупени с пари на КТБ, скандалния оръжейник отново започна гастрола си по телевизионните студия, за да разказва неистини и да манипулира общественото мнение. И пак познатите мантри, как на добрия и почтен бизнесмен Гебрев му се пречило да овладее окончателно „Дунарит“. Някой или нещо – не е ясно кой, ... имало някакви фирми, но било тънко и по различни линии... Пълни глупости. Истината е много проста, но е крайно неудобна за крадливия тандем, а и пред удобната бТВ, където предварително са режисирани въпросите към Гебрев, никой не се интересува от истината. Собствената на Гебрев „Емко“ не може да впише увеличението на капитала на „Дунарит“, защото производството пред регистъра е спряно със съдебно определение по искане на КПКОНПИ. Защото опитът да се увеличи капитала на „Дунарит“ ощетява интересите на държавата, която е запорирала акциите на завода по съдебния иск срещу Цветан Василев. Целта на Гебрев е чрез увеличение на капитала на намали процента на запорираните акции от 98% на по-малко от 10% и така на практика да ги обезличи. Така „добрият“ и „честен“ оръжейник иска да придобие „Дунарит“ – за сметка на държавата. Това е истината и тя е лесно проверима в регистъра – всичко друго са манипулации, хленчене и лъжи.

А на изтърканите мантри, че не познавал Цветан Василев и че нямал нищо общо с него, вече не може да се хване вяра. Как твърди, че е придобил „Дунарит“, ако не е имал съгласието на Василев? Все пак крайният собственик на завода е именно екс-банкера, през няколко дружества – „Кемира“, „Хедж Инместмънт“ и офшорката „EFV“, а директорите на същите (като Асен Бабански и Иван Езерски) са негови подставени лица. Значи Василев му прехвърля запорираните акциите от завода (в абсолютно нарушение на закона при наличие на запор), но Гебрев не се е виждал с продавача да коментира сделката, не го познава и няма нищо общо с него. Ала, бала – приказки за глупаци.

Истината е проста и много пъти е коментирана на страниците на вестника. След провала през пролетта на 2015г. на схемата с „белгийския“ инвеститор Пиер Луврие, който придоби от Василев за 1 евро редица предприятия като „Дунарит“, „Авионамс“, БТК, НУРТС, ТВ 7 и други и който беше дори вписан за прокурист на оръжейния завод и за управител на основния му акционер „Кемира“ за кратък период от време, Цветан Василев потърси друга реализация на грабежа на „Дунарит“, както и други изпълнители. И тъй като връзката на Луврие с руския олигарх Малофеев лъсна по медиите, новият изпълнител в замисления план по овладяването на активите трябваше да бъде ново и формално несвързано с руснаците лице – такова лице се оказа Емилиян Гебрев. И същият „влезе в мача“, както се казва. Всички действия на Гебрев по овладяването на „Дунарит“, като придобиването на запорираните акции и опитите за увеличаването на капитала на завода, са съгласувани и одобрени от Цветан Василев. Всичките подставени лица на Василев в оръжейния завод и неговите акционери, оказваха пълно съдействие на Гебрев при опитите му да овладее завода през последните три години. Но иначе оръжейният търговец твърди, че не познавал Василев и нямал общо с него – сигурно придобиването на „Дунарит“ е направено през „ebay“, дистанционно и с електронна заявка. Смях.

Крайно време е на подобни манипулации да не се обръща внимание, тъй като номерата на бившите ченгетата от ДС, към които принадлежи и Гебрев, са многобройни и няма да престанат.

Коментари

Задължително поле