Шефът на националното следствие Борислав Сарафов: Щетата към бюджета от нелегалната фабрика за цигари е над 70 млн. лв.

Снимка: Архив

Днес провеждаме процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Както в района на Карнобат, така и в София, се извършват претърсвания и изземвания на документи и други веществени доказателства. Това каза по време на брифинг в Карнобат директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

"Към момента на място са обезпечени 12 обекта, нелегалната фабриката за цигари и няколко други предприятия, свързани с това търговско дружество", каза той.

"Към момента е задържан за 24 часа лицето Миню Стайков. Досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и назаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Всъщност основният предмет на делото е свързан с разкритата нелегална фабрика за производство на цигари. Щетата, която тази фабрика е нанесла на държавния бюджет за последните две години, е над 70 млн. лв.", разясни Сарафов.

Не бяха предприети веднага мерки при разкриването на тази фабрика, защото трябваше да бъдат хванати едрите риби, които я ръководят, каза още той за действията по разследването. "Ние проверяваме цялата дейност на едно търговско дружество", допълни още той.

"Какви ще бъдат резултатите на процесуално-следствените действия, можем да обявим едва когато те приключат", заяви Сарафов.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право