„Юбер“ пуска скутери на ток под наем (ИНФОГРАФИКА)

Снимка: Архив

Наемането става чрез приложение за смартфон

Електрическите скутери на “Юбер” тръгват първоначално в 70 големи градове на Америка и Европа.

Електрическите скутери са нова крачка към подобряване на чистотата на въздуха в големите градове.

Световната компания за градски превози “Юбер” обяви в началото на месеца, че инвестира в Lime – стартъп компания от Калифорния.

Предмет на сделката е въвеждането на революционен начин за бързо градски придвижване – електрически скутери тип “тротинетка” под наем чрез мобилно приложение за смартфон.

Първоначално новата услуга ще се прилага в около 70 големи градове в Европа и Америка. Идеята е клиентът да намери по телефона най-близкия свободен скутер, да го “отключи” чрез специалното приложение, да го ползва до нужната дестинация, след което да го остави за следващ клиент. Не е нужно да има специални стоянки за скутерите.

Цената за Щатите е 1 долар при първоначално “отключване” и 15 цента на километър пробег. Моторът е електрически с мощност 250 вата. Специализирано звено от служители на фирмата ще събира изтощените акумулатори, които ще се зареждат през нощта и ще се монтират отново рано сутрин.

“Крайната цел е “Юбер” да бъде за градския транспорт като Amazon.com за търговията – т.е. първото нещо, за което клиентът ще се сети, ако иска да стигне някъде, каза шефката на Uber Technologies Inc Дара Косрошахани и добави: Предвиждаме още да се наместим и в бизнеса с доставка на храни по офиси и домове.”

Коментари

Задължително поле