Юнкер: Брекзит без сделка ще навреди най-силно на Великобритания

Жан Клод Юнкер

Брекзит без сделка би навредил на Великобритания повече отколкото на Европейския съюз, заяви председателят в оставка на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, цитиран от Reuters.

Великобритания притиска Европейския съюз да измени условията на споразумението за излизането на Лондон от ЕС. Тя твърди, че Брюксел ще трябва да поеме отговорност за Брекзит без сделка, ако не направи компромис.

Пред местен австрийски вестник Юнкер заяви, че в края на краищата именно Лондон би пострадал най-много от подобно развитие на обстоятелствата.

„Ако се стигне до твърд Брекзит, той не е в интерес на никого, но британците ще бъдат големите губещи. Ние сме напълно подготвени (за Брекзит), въпреки че някои във Великобритания казват, че не сме“, допълни Юнкер.

“Изяснихме, че не сме готови да водим нови преговори за споразумението за оттегляне, а само да дадем някои разяснения в рамките на политическите декларации, които регулират бъдещите отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз “, добави ръководителят на ЕК.

Коментари

Задължително поле