Японски милиардер си търси жена за полет до Луната

Japanese billionaire Yusaku Maezawa wears a shirt depicting the work of one of his favorite artists during the announcement by Elon Musk that he will be the first private passenger who will fly around the Moon aboard the SpaceX BFR launch vehicle, at the SpaceX headquarters and rocket factory on September 17, 2018 in Hawthorne, California. - Japanese billionaire businessman, online fashion tycoon and art collector Yusaku Maezawa was revealed as the first tourist who will fly on a SpaceX rocket around the Moon. (Photo by DAVID MCNEW / AFP)

Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Обяви конкурс, резултатът от който ще бъде съобщен в края на март

Японският милиардер Юсаку Маезава си търси дама за партньорка в живота, която освен това да го съпроводи до Луната на първото частно пътешествие до спътника на Земята, организирано от компанията на US милиардера Илон Мъск - SpaceX.

Обявата си ексцентричният 44-годишен японец, който ще е първият турист до Луната, пусна в туитър. Пътешествието предстои през 2023 г.

В онлайн обявата Юсаку посочва, че иска да сподели това невероятно изживяване със „специална” жена. „На това специално място - Луната, трябва да се отиде със специален човек. Чрез този проект искам да намеря и партньор в живота”, споделя богаташът.

Всъщност обявата му е покана за конкурс, като срокът за участие в него приключи вчера. Победителката обаче предстои да бъде обявена в края на март.

„Тъй като чувството за самота и празнота бавно ме превзема, има едно нещо, за което мисля - да продължа да обичам една жена”, пише още Маезава на сайта си. И добавя: „Искам да си намеря партньорка в живота. И с тази бъдеща партньорка да изкрещя за нашата любов и за мир по света от космоса”.

Юсаку, който е моден магнат, се раздели неотдавна с приятелката си Аяме Горики - 27-годишна манекенка и актриса. През 2018 г. той обяви, че ще вземе любимата си със себе си на воаяжа около Луната. Но в края на миналата година обяви, че се е разделил с Горики и като основна причина за това посочи, че тя не е вложила всичките си сили в обучение и подготовка за полета, а е искала да се съсредоточи повече върху актьорската си кариера. Милиардерът добави, че е обмислял дори да й предложи брак, но поради различните им нагласи относно пътуването до Луната пътищата им се разминали.

За дамите, които кандидатстват в конкурса, Юсаку бе поставил условия - да са неомъжени и необвързани, на възраст над 20 години, да са позитивно настроени и весели. Освен това те трябва да са готови сериозно да започнат подготовката за полета. Трябва също да могат да изразяват мнението си пред Маезава свободно, както и да обмислят как в света може да настане мир.

 

Раздава $9 млн. на последователи в туитър

Инициативата му била социален експеримент

В друга ексцентрична проява Юсаку Маезава (на снимката вляво) обяви, че ще раздаде на последователите си в туитър 9 милиона долара, за да види дали парите ще ги направят по-щастливи.

Милиардерът определи инициативата си като „социален експеримент“.

Той ще даде по един милион йени (9000 долара) на 1000 свои последователи на случаен принцип измежду хората, които са препредали негово съобщение в туитър от 1 януари.

„Това е сериозен социален експеримент“, посочва Маезава в публикуван в ютюб видеозапис, като допълва, че се надява да събуди интерес сред учени и икономисти.

Коментари

Задължително поле