Вучич попитал руския посланик защо техен полковник дава пари на сръбски офицери

Президентът на Сърбия поиска обяснения от Русия за разкрития техен шпионин. Александър Вучич питал руския посланик защо техен полковник дава пари на сръбски офицери. Скандалът избухна заради видео запис, който се разпространява в интернет от известно време. Властите в Сърбия в крайна сметка обявиха, че на кадрите е руски полковник, който дава пари на бивш сръбски офицер. Беше свикан Съветът за национална сигурност, след което Вучич каза, че полковникът от записа поне 10 пъти се срещал с трима сръбски офицери.

Според президента неговия колега Владимр Путин не знаел за операцията. От Москва определиха видеозаписите като „провокация, подготвена да изглежда по определен начин", информира Нова тв.

„Сърбия никога не е правила нещо, което да застраши приятелството с Русия. Днес попитах руския посланик, този сериозен и отговорен представител на Руската федерация, Александър Боцан-Харченко, защо. Само този въпрос му зададох. Не виждам никаква логика във всичко това", заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа