Група Спринт с преколеден концерт в Кино Люмиер

Тази вечер от 19:00 ч. в Кино Люмиер ще се състои предколеден концерт на Група СПРИНТ. Музикантите Пейо Пеев /ударни/, Милко Андреев /китара, бас, клавишни/, Пенко Богданов /китара/ и Емил Копев /вокал и бас/ са подготвили няколко нови песни, които ще влязат в предстоящия през 2019 г. нов албум на групата.

В шоуто почитателите на СПРИНТ разбира се ще чуят и някои от най-популярните хитове на основаната през 1981 г. група като „Домино“, „Хей, здравей", „До телефона“, „Понеделници“, „Справедливост“, „Новото лице“ и „Бъдеще“.

Вокалистът и басист Емил Копев е най-новият член на Група СПРИНТ. Присъединява се на 10 септември 2010 г. Противно на стереотипите и всеобщото схващане, че музикантите са скарани с точните науки, Емо е софтуерен инженер и ръководи екип в една от най-големите ИТ компании у нас. Музиката му дава вдъхновение, а творчеството го води към добри дела. „Ще чуете най-големите хитове на СПРИНТ, а за 37 години сме направили доста добри неща. За първи път ще изпълним няколко песни от новия албум, който планираме за 2019 г.“, каза той по повод на предстоящия концерт.

Датата на събитието – 3 декември, съвпада със Световния ден на хората с увреждания. Избрана е неслучайно, тъй като Група СПРИНТ има дългогодишна традиция да подкрепя хора в неравностойно положение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура