Диана Иванова Айлер за режима на д-р Емилова: Лечението с плодове отнема килограми и трупа радост

Младата жена открила пътя към здравето

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

При идването си в медицинския център на д-р Емилова тази пролет Диана носи няколко снимки отпреди 3-4 години, за да е убедителна, когато изказва дълбоката си благодарност към лекарката. Още при първия си престой в началото на 2016 г. жената стопява 10 кг, 7 от които мазнини. Постига го само за 14 дни плодолечение и 7 дни захранване.

Преди това Диана живеела с убеждението, че закръглената фигура е нещо нормално и се хранела според установените в семейството й навици. Често консумирала тестени храни, месо, колбаси, торти и сладкиши. Сега си дава сметка, че водени от любов към наследниците, родителите, бабите и дядовците често избират за трапезата вкусни, но вредни и разболяващи неща.

Жената знаела за програмата на д-р Емилова още от ученическа възраст, но в плановете й не попадало намерение да я потърси. Решила да го направи, когато стресът, безсънието и стягането в гърдите станали всекидневни. Диана вече живеела в Германия и работела в системата на здравното осигуряване. Напрежението и ангажиментите не й оставяли много време да помисли за здравето си и избрала да се довери на българската традиция- плодове, чай и мед за лечение и тонус.

Изследванията в медицинския център показали, че жената има нарушен глюкозен толеранс и хиперинсулинизъм /предшестващи появата на диабет тип 2, повишени нива на лошия холестерол, дефицит на витамин D3 и витамин В12, проблеми с бъбреците.

Като по поръчка още в първия ден от престоя на Диана се случило редовната лекция на д-р Емилова да е за диабета и многобройните случаи за овладяването му в медицинския център. На следващия ден имало лекция за принципите на здравословното хранене. Подреди ми се много ценен и точно балансиран пъзел, спомня си младата жена. И бързо разбира, че е необходима сериозна промяна в нагласите и мисленето. И че безконтролното тъпчене не спасява от нервно напрежение, а трупа килограми, болести и лошо настроение.

За Диана програмата минава много леко, оплакванията бързо отзвучават, изчезва упоритото главоболие, сънят се нормализира. Жената участва в организираните в центъра многобройни спортни занимания и решава да направи в бъдеще почивката си активна, за да задържи добрите резултати.

Тя има всеотдайната подкрепа на съпруга си, с когото заедно направили собствена революция във всекидневието. Принципът, който Диана извлякла от лекциите на д-р Емилова и всичко, видяно в центъра й, е че бялото брашно, бялата захар и солта се излишни. В менюто трябва да присъстват много сурови плодове и зеленчуци, бобови и други постни храни. Похапването на десерти, чипсове, пакетирани продукти е забравено и заместено с полезно дневно меню - фурми, нарязани от дома зеленчуци, ядки.

Семейството консумира рядко животински храни, предимно козе мляко или козе сирене. Достъпът до биопродукти в Германия е много облекчен, на голяма популярност се радват фермерските пазари и предлаганите от тях доставки до домовете, споделя Диана.

През май т. г. жената тежи 59 кг и широката й усмивка показва най-убедително, че е постигнала хармония със себе си и света. Не само е задържала стопените 13 кг, а е здрав и убеден в своите възможности да контролира живота си млад човек. Не е измислена никъде по света диета, с която да се постигне всичко това, убедена е Диана. Само плодолечението, съчетано с двигателна активност, гарантира успех.

Билкови картофи

(1 порция)

Подбираме ситни пресни картофи - 300 г. Измиваме ги и прибавяме 1-2 скилидки необелен пресен чесън, по 1 клонка розмарин и мащерка, по 1 щипка самардала, червен пипер, куркума и чубрица. Прибавя се вода, да покрие дъното, разбърква се и се пече 35-40 мин. на 160 градуса.

Сервира се със сос, приготвен от блендиране на 1 шепа кашу, соево мляко- да покрие кашуто, 1/2 сок от лимон, 1/2 скилидка обелен чесън. Украсява се със ситно нарязан копър.

Рецепта на главен готвач в медицинския център Илия Илиев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве