Евродепутатът Емил Радев: Проектът за личните данни противоречи на законите ни

“Новият регламент за защита на личните данни е в противоречие с нашето законодателство, защото не са готови промените, които да го съгласуват с новите изисквания”, смята евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

“Въпреки че регламентът беше приет през 2016 г., нямаше достатъчно разяснителни кампании и на ниво ЕС. Тепърва стартира дебатът за предвидените промени”, допълни Радев.

“Тепърва стартират и законовите промени, които трябваше да са факт, които да разяснят новите изисквания. Стигна се до там, че нашият закон си противоречи с регламента”, категоричен е евродепутатът.

Той поясни, че само фирми с над 250 души трябва да назначават човек, който да отговаря за личните данни. Радев отбеляза, че така малките фирми ще бъдат облекчени.

“Радвам се, че влезе в сила регламентът за защита на лични данни”, допълни евродепутатът по повод изслушването на Марк Зукърбърг. Радев обясни, че вече потребителите могат да бъдат “забравени” във виртуалното пространство. Той поясни, че Фейсбук работи по този въпрос и скоро ще изработи алгоритъм, който да осигури това.

“Ние ще имаме право да се откажем от дадени съгласия”, допълни Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България