Кметът на Шумен с приемна в училище

Децата с питане за кучета, площадки, коли, даже измами

Кметът на Шумен Любомир Христов проведе в сряда "час на градоначалника" в СУ "Сава Доброплодни", след като ученици му написали писмо с всички градски проблеми, които трябва да се отстранят. Идеята била да му го връчат в общината, но кметът сам решил да отиде при IV "в" и "д" клас, за да коментират поставените въпроси. До писмото пък, се стигнало след работа на 50-те деца от двата класа по проекта "Твоят час". trsh3101-2

По време на 40-минутната изнесената кметска приемна момчета и момичета без притеснение вдигаха ръка и един през друг поставиха въпроси за тротоарите с изпочупени плочки, лошото улично осветление, вандализма по детските площадки, даже за гаргите в иначе красивата Градска градина. По последната тема Христов призна, че справянето с птиците и природозащитниците е трудно: "Посъветвайте ме вие какво да направя?". И обясни, че са подкастрили част от дърветата и там, където това е сторено, птиците не гнездят. Учениците имаха готова рецепта за уличните кучета и обясниха: "Тази идея сме я взаимствали от един филм и много ни хареса. Възможно ли е бездомните кучета да се приберат и периодично в града ни да се организира инициатива под наслов "Любов от пръв поглед". Така хората ще си харесат някои от тях за домашен любимец и ще ги отглеждат с обич".

Кметът се опита да обясни достъпно, че са прилагали много мерки по всички актуални проблеми. Децата обаче, настояваха за още санкции за шофьорите, които спират по тротоари, също и да бъдат наказвани гамени, които трошат уредите по детските площадки.

Учениците стигнаха чак до горещата тема с измамите на възрастни хора, а Христов като бивш шеф на полицията веднага докладва, че общината подкрепя криминалистите и е отпечатала предупредителни листовки, които да се раздават на пенсионерите. На финала на часа Христов получи детска рисунка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони