Орлин Павлов: Аз съм много слаб сваляч

Цветана Манева е актриса и може да прави каквото си иска

Винаги мога да звънна на Любо, както и на Графа и да поискам съвет от тях и те наистина го правят с чисто сърце

Талантливият Орлин Павлов е роден в музикантско семейство. И двамата му родители са солисти в Пловдивската опера в продължение на 30 г. Може би неслучайно едно от първите места, където забелязват таланта му е популярният клуб “Опера”, в който той работи заедно с други бъдещи звезди, сред които са Миро и Галя от дует “Каризма” и Тони. Орлин изгрява на родната сцена през 2002-ра година като вокал на група “Каффе”. Въпреки успешния старт и наградата за “Албум на годината” от телевизия “ММ”, след участието в “Евровизия” с песента “Лорейн”, групата се разпада. Самостоятелните проекти на харизматичния музикант му носят още повече успехи и той се превръща в един от най-харесваните певци у нас. Орлин се е обучавал в театралната паралелка на Николай Георгиев в трупата “4хС”, но получава признание за актьорския си талант в по-късен етап на кариерата си. Той изпълнява главни роли във филмите на Ники Илиев - “Живи легенди” и “Нокаут”, а също така и в сериалите “Отплата”, “Домашен арест” и “Скъпи наследници”. Орлин доказа, че притежава и танцови умения с победата си в “Денсинг старс”, а зрителите на шоуто на “Вип брадър” също го избраха за победител. Повод за интервюто е предстоящият му голям концерт на 1 октомври в зала 1 на НДК.

- Орлине, предстои ти първи самостоятелен концерт в зала ?1 на НДК на 1-ви октомври. Какви изненади да очакват твоите почитатели?

- Много се вълнувам, защото досега не съм правил такъв голям концерт. Събрал съм страхотен екип и за първи път ще съм с такава банда зад гърба си. Подготвили сме страхотно музикално шоу с много гост музиканти, а специалните изненади ще са изключителната Белослава, също така JP3, Живко Петров Трио, в което са Димитър Семов, Веселин Веселинов-Еко и Живко Петров. Естествено ще дойдат Любо и Графа, с които ще представим новата ни песен. С Бобо също имаме ново парче и той ще участва на концерта - общо взето ще бъде едно шоу, в която ще има много приятели, щипка джаз и капка кафе, така си го представям. Освен това с единствената по рода си вокална група - “Спектрум” сме подготвили специална песен - поздрав, като тя е нещо уникално, което не съм правил досега и влиза в моя албум, както и триото ни с Любо и Графа. Албумът ми излиза съвсем скоро и на концерта искам да го представя на хората. Казва се “Още малко” и съдържа 20 парчета с изключителни аранжименти - много нови песни, както и версии на стари песни и няколко ремикса.

- Новият ви проект с Графа и Любо се очаква с голям интерес, след като предишната ви песен “Заедно” стана любима на много хора…

- Осем години след първата ни песен, хората чакаха от нас да направим и нова. Казва се “Приятели завинаги” и мисля, че сега Графа е направил дори още по-голямо парче - наистина супер хит, а текстът написаха двамата с Любо. Моят късмет е, че сега - на първи октомври за първи път ще имаме огромното удоволствие да изпълним песента пред публика. Вече имаме идея и за видеото, но има време - сигурно след концерта и турнето.

- Песента ви е посветена на приятелството. С тях двамата успяхте ли да изградите истинско приятелство и извън сцената?

- Приятелят се утвърждава в годините, както и ние тримата през годините сме успели да запазим приятелство, въпреки това, че имаме някакъв вид конкуренция, като певци в един жанр, и то от мъжки пол. Винаги мога да звънна на Любо, както и на Графа и да поискам съвет от тях и те наистина го правят с чисто сърце.

- А кои от колегите ти от сериала “Скъпи наследници”, който отново стартира в ефира на Би Ти Ви, очакваш да дойдат да те подкрепят на твоя концерт?

- Доколкото знам, повечето ще дойдат на концерта, някои от тях имат представления и снимки, но една голяма група ще дойдат. С колегите от “Скъпи наследници” имаме толкова много спомени, сред които естествено е и тази песен “Още малко”, която е свързана със сериала и даже няма да се учудя, ако по някое време се озовем заедно на сцената! Музикалният директор на концерта, както и на цялото ми турне, което стартира сега в София е Милен Кукошаров. Той направи страхотни аранжименти на песните ми, които ще могат да чуят всички гости на първи октомври в НДК.

- В “Скъпи наследници” има и много актьори с изявен комедиен талант. Кой от колегите ти е с най-голямо чувство за хумор и забавлявате ли се и извън кадър?

- О, да! Всеки един от колегите ми има супер чувство за хумор, а са и супер активни и непрекъснато кипят от енергия! Например в спортния ни клуб в сериала, в който сме с Юли Петров, Веселин Калановски, Дарин Ангелов, Петко Венелинов и Весо Калановски - всички момчета са с невероятно чувство за хумор, както и Жоро Кадурин, Вальо Танев…, може би изпускам някого, а естествено и жените не остават по-назад. Много е смешно, когато някой си забрави текста и започне да импровизира и не може да спре, тогава много се смеем. Като цяло има много смях по време на снимки.

- Как си обясняваш, че участието на Цветана Манева в клипа на Азис предизвика толкова много коментари, въпреки благородната кауза?

- Това не е моя работа да коментирам, но тя е актриса и може да прави каквото си иска, свободна е да влиза в каквито и да е роли и аз със сигурност не мога да я съдя, въобще кой съм аз да я коментирам?! Аз съм си мечтал да снимам с Цветана Манева и това ми се случи сега в “Скъпи наследници” и мога да ти кажа, че ми останаха незабравими спомени, в сериала съм имал страхотни сцени с нея!

- Какъв човек е голямата ни актриса в твоите очи?

- Страхотна е! Тя е такава, каквато е - това, че е изключителен професионалист може би няма нужда да го казвам, но при нея няма слаб дубъл, а няма и грешен дубъл, поне аз не си спомням, ако сме повтаряли, сигурно е било заради мен със сигурност, не и заради нея.

- Твоята колежка в “Скъпи наследници” - Даяна Ханджиева признава, че целувките й с теб в сериала са били много приятни. А ти как се усещаше в тези интимни моменти, каквито имаше и с Лорина Камбурова?

- Може би го е казала нарочно, за да ми вдигне акциите! (Смее се.) Честно казано - и с Даяна, и с Лорина имахме много хубави сцени и свършихме много добра работа. Трудно ми е да кажа с коя от двете са били по-хубави целувките - не мога да ги деля, но винаги, когато сме го правели за пред камера е ставало много хубаво и с двете.

- Притесняваше ли те това, че точно тогавашният приятел на Даяна е снимал тези сцени между вас?

- Мога да кажа, че Мони Керемедчиев е изключителен професионалист, уникален оператор, но дори и за миг не сме се разсейвали, за да мислим за него, а не за нашата сцена! Казвам го с чувство за хумор естествено, но всичко е минавало много гладко.

- Текстът на коя любовна песен те вълнува най-силно?

- Има една песен в новия ми албум - “Днес е по-добре”, която наистина е много специална за мен. Музиката, текстът и аранжиментът са на Боян Христов от Група 032.

- Твоите родители са оперни певци, сигурно и за това текстовете на песните ти винаги са издържани. Не си ли се изкушавал и ти да запишеш нещо по-скандално?

- Човек естествено може да прави и нещо комерсиално, обаче до някаква степен и това не значи, че трябва да изпростее. Според мен има начин за това и хората могат да го чуят в новото ни парче с Бобо, което звучи точно за сега - XXI век, 2018 година. Казва се “Последното добро момче” и е много силно парче.

- Кое е най-романтичното нещо, което си правил за любимата жена до теб?

- Рядко ми се случва да съм романтичен, дори не си спомням конкретен пример. Някак си трябва да си заслужава да съм романтичен, това са едни много тънки моменти, които когато ги усетя, че са взаимни - може би тогава проявявам романтика.

- А какъв ставаш, когато си лудо влюбен?

- Когато съм лудо влюбен съм напълно отдаден, това е най-хубавото!

- В момента си сред най-харесваните мъже у нас. Така ли беше и в тийнейджърските ти години, или тогава не си имал такъв успех сред жените?

- Като малък бях по-свит, аз съм много слаб сваляч, може би с времето малко от малко се поочупих. Като цяло не съм имал проблеми в това отношение, но наистина тогава бях по-свит от сега.

- Определят те като един от мъжете с най-еротични гласове. А коя е жената с най-секси глас според теб?

- Силвия Лулчева! Супер е!

- А визията на коя известна дама ти действа по този начин?

- По принцип много харесвам Риана. Много е яка, само че с тези нови, тънки вежди малко ме поизгуби. Видях новата й визия на корицата на едно списание...

- Ти си печелил “Вип брадър”. Следиш ли новия сезон на шоуто и кой е твоят фаворит?

- Папи Ханс ще спечели според мен! Запознахме се скоро, много готин пич!

- Би ли направил песен с него?

- С удоволствие бих направил песен с него!

- Прави ли ти впечатление, че в популярните риалити формати често участват хора, които нямат реална оценка за себе си?

- Да, като обикновено тези хора, които страдат от липса на реална самооценка, живеят в свой измислен свят и си мислят, че са нещо, без са могат да се погледнат отстрани. Често има такива хора и в музикалните формати - те излизат на сцената и заявяват, че пеят перфектно, а реално го правят супер фалшиво! След като и журито им каже, че не могат да пеят и те не могат да повярват, че е истина и някои дори спорят с тях! Много е важно да имаш реална оценка за себе си и за нещата, които можеш.

- Коя е най-вълнуващата среща с твой почитател, която си имал?

- Сега, заедно с другите актьори от “Скъпи наследници”, имахме среща със 200 фенове на сериала в кино “Люмиер” и беше много готино. Нормални срещи, хората са щастливи и аз също се радвам, това е взаимно щастие. Често ме питат кога ще имам участие и къде могат да ме видят. Тук е мястото да ги поканя на моето турне, което стартира на 1-ви октомври в София, продължаваме на 5-ти в Пловдив - в Драматичен театър, на 13-ти в Бургаската опера, на 15-ти сме във Варна - Фестивален комплекс, а на 20-ти завършваме във Велико Търново. Хората се вълнуват също и ме питат какво ще стане в сериала с Катя, ще се разделим ли, ще проходи ли?

- Какво ще издадеш от сюжета на новите серии?

- В новия сезон има повече екшън и моят герой е раздвоен, много му е трудно, защото той трябва да се справи с героя на Мишо Билалов, който иска да завземе селото и да построи там спа център. Моят герой от своя страна иска да живее в същото място, където е израснал, той иска да остане там, да пие мляко от кравата, да си взима зеленчуци и плодове от собствения двор и да запази това място чисто.

- Ти би ли живял на село?

- Аз си имам село, което е много близо - Гайтанево и си ходя там от време на време, но да остана за постоянно ми е рано, защото имам още много години работа - поне 20, сигурно след това бих останал!

- А на теб самият случвало ли ти се е да искаш автограф от някого?

- Последно играхме с Бербатов в един мач и имах желание, но ми беше много неудобно да му поискам автограф... Мачът беше благотворителен и играхме срещу отбора на Берое и наистина ми беше неудобно, дори да се снимам с него, не исках да го притеснявам.

- За коя тема би искал да се говори повече в страната ни?

- За образованието в училищата и в детските градини. За това да не закриват училища и да не забравят авторите, с които всички ние сме израснали. На мен ми хрумва идеята, че ако съм министър на образованието - ще въведа във всички училища децата да са задължително да са с униформи, но не с еднакви, а всички училища да си имат своя собствена линия. А не, както е сега, например едно дете, което няма възможност да си купи кецове за 500 лева, като някои свой съученик и да се чувства подтиснато от това! Просто ще е добре всички да са равни по някакъв начин, защото виждам каква е ситуацията днес.

- Напоследък все повече популярни личности признават, че са виждали НЛО, както скоро направи и Борис Солтарийски. Ти също си имал такава среща, защо според теб още се мълчи на тази тема, или се приема с насмешка?

- Не знам, може би трябва в световен мащаб някой да реши и да каже - ок, казваме цялата истина, или човечеството още не е готово и затова не го правят, за да не настане някаква анархия.

- В какво вярваш?

- Вярвам в доброто, дори и в най-лошия човек, вярвам в Бог и вярвам, че той ни помага.

- Любимата ти мисъл, или цитат?

- “По-добре да бъдеш недоволен човек, отколкото доволна свиня” - Алеко Константинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта