Редят изложба на сладки склуптури в човешки ръст

За първи път във Варна ще бъдат представени 8 фигури с човешки ръст, изваяни от шоколад. В експозицията ще има копия на класически произведения на изкуството – Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце и дори ангел, сътворени изцяло от шоколад от майстори-сладкари.

Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с високите по 1,60 метра скулптури!

Стените в изложбената зала ще бъдат окичени с пана, на които гостите на експозицията със специални маркери с какаово „мастило“ собственоръчно ще могат да изпишат послание или нарисуват нещо с бял, млечен или натурален шоколад.

А за най-запалените почитатели на вкусния десерт специализиран щанд ще предлага атрактивни сувенири, включително IT аксесоари, изработени от шоколад. Ще бъде пусната и лимитирана серия на сладките склуптури.

Уникалната изложба ще бъде от 26 до 31 октомври в един от големите търговски центрове в града. Шоколадовите пластики са изработени от четирима сладкари начело с най-известния шоколатиер шеф Ради Стамболов, който казва : "шоколадът събужда чудеса в човека".

Събраните средства от разпродажбата по време на изложбата ще отидат за създаването на първия у нас Музей на шоколада във Варна през май 2018 г. За неговите експонати ще бъдат необходими 8 тона шоколад. Уникалният проект се осъществява с подкрепата на Варна -Европейска младежка столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура