10-метрово надуваемо пиле с прическата на Тръмп „кацна” пред Белия дом

Надуваемо пиле с прическа като президента на САЩ Доналд Тръмп се появи на поляната зад Белия дом, съобщи ABC.  „Пилето Дон” се намира между най-известната сграда в САЩ и Вашингтонския монумент. Поставено е така, че да бъде във фокуса на всички възможни наблюдателни и охранителни камери на Белия дом.

Идеята за оригиналния протест е на Таран Синг Брар, режисьор на документални филми. Той използва пилето за първи път през април тази година, когато Доналд Тръмп отказа да направи публична данъчната си декларация.

„Събрали сме се тук, защото смятаме, че президентът слаб и неефективен”, обяви Брар. „Той беше твърде страхлив, за да оповести данъчната си декларация, твърде страхлив, за да се противопостави на Путин, а сега си играе като кокошка със Северна Корея”, допълни той.

На Брар му отнема няколко месеца за да получи разрешение за необичайния протест. След поставянето 10-метровото надуваемо пиле много бързо се превърна в интернет сензация.

„Малко се разочаровах, когато президентът излезе във ваканция”, коментира Брар по повод 17-дневната почивка, на която в момента е Тръмп. „После се замислих, че така е всъщност по-добре. Символизмът е по-добър (страхливото пиле, което се крие - бел. ред.), а пък и специалните служби са по-спокойни”, смята той.

https://www.youtube.com/watch?v=t5VD3dwUWo4

Коментари

Задължително поле