11 млн. долара за кола и самолет

Ексклузивният “комплект” от самолет Embraer и автомобил Porsche е дизайнерски издържан с едни и същи цветове.

Porsche и Embraer създадоха уникална двойка превозни средства за земя и въздух

Само 10 богаташи ще имат тези машини

Ако имате хубава кола и търсите подходящ самолет (или обратното), ето една добра комбинация.

Ексклузивната двойка от спортен автомобил Porsche и бизнес джет Embraer е съчетана с общи дизайнерски елементи по начин, който създава явна визуална връзка между двете скъпи превозни средства.

В конкретния случай колата се поръчва като гарнитура към основното ястие - самолета. Той е модел Phenom 300E на бразилския производител Embraer. Оборудван е с два двигателя, а управлението се извършва само от един пилот. Кабината предлага луксозно настаняване на петима пътници. Самолетът извършва полети на височина до 45 000 фута (13,7 км), развива максимална скорост 464 възела (почти 860 км/ч) и изминава дистанции до 3700 км с едно зареждане с гориво.

Неговата гарнитура за придвижване по земя е автомобил Porsche 911 Turbo S, задвижван от 3,75-литров боксеров двигател с мощност 650 конски сили, който ускорява за 2,8 секунди от 0 до 100 км/ч. За първи път модел на тази марка излиза от завода с двуцветна гланцирана повърхност. Горната част на каросерията е боядисана с платинено сребрист металиков лак, а долната - с авиационно сив металик. Целият автомобил е опасан от елегантна хромирана лайстна, комбинирана със син цвят. Боядисването е извършено на ръка в завода по технология, прилагана в авиационната индустрия.

Страничните прозорци и отворите за въздух на задните калници имат хромирани контури подобни на тези на двигателите на самолета. Специална емблема на двете марки Porsche и Embraer се прожектира от LED светлини пред вратата на водача при отключване на автомобила. Същото лого заедно с пореден номер от лимитираната серия се намира на колоната между вратите. Същите изображения и номер личат и в кабината на самолета.

Тапицерията на седалките в двете превозни средства е идентична - черна кожа със сини шевове и светло сиви елементи. Покривът е покрит със светла алкантара. Автомобилът разполага с покривало с надпис Remove before Flight (премахни преди полет), също като покривалата за двигателите и прозорците на самолета.
Двете супермашини се продават само в комплект с цена 11 милиона долара. Само 10 богаташи ще могат да си купят този уникален дует.

Коментари

Задължително поле