15 пункта за вода отвориха в останалия на сухо Лом

Дарители осигуриха над 20 000 л минерална вода за хората

След обявеното бедствено положение в Лом заради тежка авария , оставила града и района без вода, общинската управа разкри 15 пункта, където местните жители наливат кофи и туби от цистерни и получават минерална вода. Водоноските са разположени във всички квартали и в центъра на града, а една е изпратена и в село Добридол, край което във вторник стана пробивът на водопровода, изровил 6 метрова пропаст в земята.

„Водата от цистерните е само за битови нужди. Водоноските ще бъдат на разположение всеки ден до 19.00 ч., до отмяна на бедственото положение”, обявиха от общината. На пунктовете се раздава и питейна вода в туби. На хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи вода се доставя чрез общинските социални институции. Фирмата

„Ломско пиво” отвори портала си и даде възможност водоноските да се зареждат от източниците на предприятието. „Изказвам сърдечна благодарност на фирмите, които безвъзмездно зареждат водоноските с вода, на Главна дирекция „Противопожарна безопасност” и регионалните й структури в Монтана, Враца, Пирдоп и Своге, на общините Монтана, Козлодуй и Вълчедръм, на ВиК-Монтана и фирма „Голден Хендс“ – за осигурените водоноски и цялостна подкрепа. Сърдечна благодарност и на БЧК, на производителите на минерална вода „Банкя“ „Девин“ и „Ком“ за безвъзмездно осигурената питейна вода, както и на всички общини, фирми и организации, които се отзоваха и ни помагат“, заяви кметът Пенка Пенкова.

Досега в Лом са раздадени над 20 000 литра минерална вода. Доставката на вода за битови и питейни нужди в Лом ще продължи до отмяна на бедственото положение.

Коментари

Задължително поле