Екстремни емоции без покрив над главата BMW M8 Competition спринтира за 3,3 секунди от 0 до 100 км/ч и развива 305 км/ч

Стафилококово хранително отравяне е причина за състоянието на децата в Ямболско

Полицаи с дрегер при бойци от СК „Шуменска крепост“ Деца разказаха за невнимателни шофьори

Борислав Цеков за номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Умната държава пази тези хора и използва техния капацитет

Условни присъди и глоби за четирима от ТЕЛК в Стара Загора, обвинени за подкупи

Явор Нотев: Цацаров не е податлив на натиск, той е подходящата кандидатура за шеф на КПКОНПИ

„Обединени патриоти“ наложиха Валери Симеонов за зам.-председател на НС ДПС напусна залата в знак на протест, "Атака" се възмути от новия пост на "провалилия се вицепремиер"

Ясен Тодоров: Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако бъде избран от НС

Излизат 101 вечни книги на България

Папа Франциск пристигна на посещение в Тайланд, ще се срещне с краля

Пентагонът: ИДИЛ се е възползвала от турската инвазия в Сирия и от американското изтегляне

Доц. Мангъров за смъртта на 3-годишното дете: Става дума за скоротечно протичане на една инфекция

Няма повече пясък в часовника В четвъртък и Франция ще ратифицира Протокола за членство на Северна Македония в НАТО, остава Испания

Защо блондинка отваря млякото още в магазина?

Дружинка отстреля 52 прасета

15 пункта за вода отвориха в останалия на сухо Лом Дарители осигуриха над 20 000 л минерална вода за хората

След обявеното бедствено положение в Лом заради тежка авария, оставила града и района без вода, общинската управа разкри 15 пункта, където местните жители наливат кофи и туби от цистерни и получават минерална вода. Водоноските са разположени във всички квартали и в центъра на града, а една е изпратена и в село Добридол, край което във вторник стана пробивът на водопровода, изровил 6 метрова пропаст в земята.

„Водата от цистерните е само за битови нужди. Водоноските ще бъдат на разположение всеки ден до 19.00 ч., до отмяна на бедственото положение”, обявиха от общината. На пунктовете се раздава и питейна вода в туби. На хора с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи вода се доставя чрез общинските социални институции. Фирмата

„Ломско пиво” отвори портала си и даде възможност водоноските да се зареждат от източниците на предприятието. „Изказвам сърдечна благодарност на фирмите, които безвъзмездно зареждат водоноските с вода, на Главна дирекция „Противопожарна безопасност” и регионалните й структури в Монтана, Враца, Пирдоп и Своге, на общините Монтана, Козлодуй и Вълчедръм, на ВиК-Монтана и фирма „Голден Хендс“ – за осигурените водоноски и цялостна подкрепа. Сърдечна благодарност и на БЧК, на производителите на минерална вода „Банкя“ „Девин“ и „Ком“ за безвъзмездно осигурената питейна вода, както и на всички общини, фирми и организации, които се отзоваха и ни помагат“, заяви кметът Пенка Пенкова.

Досега в Лом са раздадени над 20 000 литра минерална вода. Доставката на вода за битови и питейни нужди в Лом ще продължи до отмяна на бедственото положение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.