18 града в седмата „Нощ на театрите”

Театър “Азарян” се включва в Нощта на театрите с две от най-знаковите си представления - “Островът на съкровищата” и “Апарт”.

Зрителите ще надникнат зад кулисите на 16 ноември

Над 160 събития - постановки, изложби, срещи с актьорите, викторини и игри очакват посетителите

Инициативата се провежда в редица европейски страни

За седма поредна година страната ни ще се включи в европейската инициатива “Нощ на театрите”. Датата този път е 16 ноември и специални събития ще има в театри, читалища и други арт пространства в 18 града у нас - с два повече от 2018 г. На много места ще има и съпътстваща програма, която ще започне още от 14 ноември. Мотото тази година е “Ти променяш играта, играта променя теб”.

Общо над 160 събития - много постановки, изложби, лични срещи с актьорите, викторини и игри очакват любителите на театъра. Над 1000 деца в 10 града ще гледат безплатно куклен театър.

По традиция и тази година зрителите ще могат да усетят магията и да видят какво се случва зад кулисите на някои от най-емблематичните сцени - на Народния театър, Театър “София” и Националната опера, както и театрите в Пловдив, Хасково и Габрово.

От 15 ч. на 16 ноември във фоайето на Театър “София” ще има състезание “Кой знае най-много за театъра?”. Знания ще премерят отбори, съставени от актьори и режисьори. Публиката също ще има възможност да отговаря на въпроси и да си спечели награди.

Театър “Азарян” се включва в Нощта на театрите с две от най-знаковите си представления - “Островът на съкровищата” и “Апарт”.

Вечерта на 16-ти в Народния театър ще се играе “Наблюдателите”, а в “Българска армия” - “Колко е важно да бъдеш сериозен”. В “Зад канала” зрителите ще могат да видят попфолк хрониките “Бели птици и куршуми”, а в Театър “София” - “Палачи”.

Пловдив ще се включи в инициативата с 15 събития. Хитовото представление “Слава” и 5 тура с разходки зад кулисите на Драматичния театър ще зарадват феновете на изкуството на Мелпомена. Театър “Хенд” ще отбележи Нощта с три свои продукции - детската куклена постановка “12-те братя”, абсурдната сатира “Крал Юбю” и Stand up шоуто “Лъжи за масово поразяване”. А в Кукления театър на 16 ноември ще има две последователни представления (в 10:30 и 11:45 ч.) на “Мързеливата пчеличка”.

Във Варна също ще има редица интересни събития. Сред акцентите на програмата са двата хитови спектакъла на Варненския драматичен театър - романтичната драма “Любовни писма” и комедийния трилър “Изборът на Марта”.

Коментари

Задължително поле