5 вълшебни есенни дестинации

Есента е сезонът на падащите листа, мрачното време и депресиращите дни. Това е периодът, когато всички искат да са на топло и да си почиват с чаша топла напитка и хубава книга или филм. Почивката обаче може да се осъществи на някое красиво място, което да ви пренесе в различен свят и да разнообрази сивото ежедневие. Вижте няколко такива места:

1. Велинград 

Велинград  е мястото с най-добрите СПА хотели. Там може да прекарате есенните дъждовни дни в басейна с гореща вода, на масаж или на други процедури. В случай, че слънцето е решило да ви се усмихне, може да се разходите до местността Гергевана и да се насладите на родопската природа. Пикникът също е добър вариант за приятно преживяване в комбинация със свежия планински въздух.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Октомври във Велинград

Публикация, споделена от ‍ Graphic designer (@desiibaramovaa) на

2. Златоград  

В най-южния град в България определено се усеща духа на Възраждането. Улиците са калдъръмени, а първите етажи на къщите са музеи или дюкяни на старовремски традиционни занаяти, които се поддържат и до днес. В традиционната атмосфера можете да видите как се обработват вълна и памук. На всеки ъгъл има работилница за предачество, плетачество и тъкачество, абаджийство, гайтанджийство или терзийство. Златоград е единственото място, където се изработват уникални ножове от кози рог като сувенири, които завършват с  майсторска специално изработена дървена дръжка.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Доброго вам воскресного утра ;) Сегодня же я вам расскажу немного о Златограде и поделюсь своими впечатлениями от гостиницы где я остановился. Сам городишка расположен очень близко к греческой границе и как вы уже заметили находится в горах:) В городе есть очень приятный квартал со старыми домами, кстати в в этом же квартале и расположена моя гостиница. Здесь много музеев посвящённых болгарской культуре, ресторанчики с национальной родопской кухней и замечательная атмосфера... Много веков назад город назывался Altankasaba, что означает - "Золотой город" на турецком и в 1934 году город был переименован в Златоград. Что касается гостиницы, она меня приятно удивила своим спа, чистотой, любезностью персонала и кухней своего ресторана Так что если когда-нибудь вам получится побывать в этих краях, не проходите мимо этого места;) #златоград #закат #българия #болгария #горы #bulgaria #visitbulgaria #bulgariatravel #travelbulgaria #beautifulbulgaria #bulgariatourism #allbulgaria #lovebulgaria #bulgariannature #bulgarianature #discoverbulgaria #livelovebulgaria #photooftheday #instagood #picoftheday #travel #naturephotography #travelphotography #destination #instatravel #родопи #rodopi #rhodope #rhodppemountains #sunset

Публикация, споделена от Александр Левчук (@alevchukbg) на

3. Велико Търново

Велико Търново не е просто град или местност, той е енергия. Там е мястото за ново и старо знание, за отдих, за забавления. Старата българска столица привлича посетители не само с хълма Царевец и манастирите си, но и с съхранената си архитектура. Разходката из крепостта Царевец и сред всяка малка или по-голяма уличка ни връщат в годините назад.

4. Чепеларе 

Само на около 80 км. от София се е сгушило китното родопско градче Чепеларе. То е атракция за много туристи във всеки един сезон. Любопитен факт е, че Чепеларе е вторият най-високо разположен град в България. Това предполага особено чист въздух и неповторима гледка към Родопите. В близост могат да се видят „Чудните мостове”. Това е скален феномен, който си струва да се посети. Освен разходката до него, други забележителности са църквите „Св. Анастасий” и „Св. Богородица“, връх Снежанка и обсерваторията Рожен. Тези обекти, спиращи държа със сигурност ще разнообразят сивото ежедневие през есента.

5. Ковачевица

Ковачевица е село скътано в югозападния край на Родопите. До днес жителите на селото продължават да живеят в същите каменни къщи с дувари и покриви от плоски каменни плочи. Над тесните калдъръмени улички са надвиснали чардаците, характерни за довъзрожденския период. Стаите се сгряват от автентични огнища, които освен душата, топлят и тялото. Когато се насладите на великолепната архитектура, можете да се спуснете до реката Канина, да видите Синия вир или да се разходите из боровите и буковите гори. За множеството еднакви по размер дупки върху скалата „Кози камък”, в близост, се твърди, че са копие на звездното небе над областта.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . . . . #photographylovers #photography #street #travel #travelphotography #kovachevica #kovachevitsa #ig_shotz #bestshots #sonyalpha #sonya6000 #cobblestonestreets #cobblestone #bulgaria #flowers #roses

Публикация, споделена от Hristo Hristov (@hghristovv) на

Коментари

Задължително поле