88-годишен колянов вал в лимузина за над 300 000 евро

През 2019-а Bentley навършва 100 години. Юбилеят ще бъде отбелязан подобаващо с поредица събития и специални модели, първият от които вече е факт и в него е вградена част от историята на компанията - в буквалния смисъл на думата. Това е силно лимитираната серия W.O. Edition by Mulliner на суперлимузината Mulsanne. Тя ще бъде произведена само в 100 екземпляра, защото част от материалите за изработката са изключително дефицитни.

Във всеки един от 100-те модела е инсталирано парче от оригиналния колянов вал от автомобила Bentley 8 Litre от 1930 г. на основателя на фирмата Уолтър Оуен Бентли.

26-3-6kol

Реликвата е поставена на видна позиция под стъкло на луксозната масичка между задните седалки.

26-4-6kol

Дизайнерите на Bentley наричат тази зона „коктейлен кабинет“.

26-5-6kol

Изработката е от най-висококачествена кожа и инкрустиран дървен материал. Плакет с надпис информира за наличието на скъпоценния 88-годишен детайл от личния колянов вал на сър Бентли, а зад него е изобразена стилизирана предната част на неговия автомобил легенда Bentley 8 Litre.

26-1-6kol

Погледнат отвън, юбилейният Mulsanne W.O. Edition by Mulliner не се различава съществено от стандартния модел. Дизайнът дискретно припомня историята на 100-годишната компания. Срещу доплащане се предлага изцяло хромирана маска на решетката, черни джанти и ексклузивно черно лаково покритие, което кореспондира с плътния червен цвят на кожения салон. За обзавеждането са използвани фурнири от орехова дървесина и стелки от агнешка вълна.

26-7-6kol

На различни места в интериора е изобразен подписът на Уолтър Оуен Бентли. Неговият автомобил Bentley 8 Litre е придобит от компанията чак през 2006 г., след като самият той го продава поради необходимост от средства през 1931 г. Историческата кола с регистрационен номер GK 706 е педантично реставрирана. Оригиналният колянов вал е заменен с друг, като автентичният е нарязан на 100 парчета, които се вграждат в 100-те юбилейни модела Mulsanne W.O. Edition by Mulliner.

26-8-6kol

От Bentley засега не разкриват колко ще струват екземплярите от лимитираната серия. Очаква се цената им да бъде значително по-висока от тази на стандартния Mulsanne, който се продава от 300 000 евро нагоре. Под предния капак няма промяна – двигателят е бензинов V8 с работен обем 6,75 л и мощност 512 или 537 конски сили. Естествено, ще се предлага удължена база, с която дължината на каросерията надхвърля 5,80 м.

26-2-6kol

Коментари

Задължително поле