Ето кои храни ни пазят от вируси

В разгара на пандемията от COVID-19 испанският вестник La Vanguardia изброява няколко хранителни продукта, които могат да подпомогнат по естествен път работата на имунната ни система.

Начело в списъка е чесънът, който се счита за естествен антибактериален, антивирусен и противогъбичен агент. Следват бадеми, богати на витамин Е, и боровинки, които защитават дихателните пътища.

В допълнение, лекарите препоръчват включването в диетата на пилешки или пуешки бульон, което предотвратява образуването на слуз при настинки, богати на бета-каротин сладки картофи и съдържащи витамини, минерали, антиоксиданти и фибри броколи.

Списъкът включва също гъби, тъмен шоколад, цитрусови плодове, нар, киви, папая, спанак, пшенични кълнове, миди и стриди.

Сред подправките джинджифилът и куркумата са най-полезни за укрепване на имунитета; сред напитките са зелен чай и кефир.

Най-четени