Любимите рецепти на Виктор Русинов

Любимите рецепти на Виктор Русинов

Мистър България 2021 сменя плуването със сцената

Виктор Русинов е на 22 години и е роден в София. В края на август той бе избран за Мистър България 2021 на конкурс, състоял се във Варна. Дванадесет момчета и млади мъже се впуснаха в надпревара, а визията и представянето им бяха оценени от жури, в което влязоха диетоложката Енджи Касабие, певицата Андреа, д-р Венета Павлова и други известни личности.

Голямата награда отиде при Виктор Русинов, който спечели екскурзия до Египет и 5000 лв. Виктор е бил национален състезател по плуване, но е решил да промени живота си. В момента изучава „Кино и телевизия“ в Нов български университет и не крие, че амбицията му е да стигне до Холивуд по пътя, проправен от Мария Бакалова и Димитър Маринов. 

Той продължава да се занимава активно със спорт и води здравословен начин на живот. Привърженик е на екотуризма. Обича да пътува по света, но да се връща в България, защото за него тя е късче от рая.

Протеинови пaлaчинĸи

Необходими продукти:
1 кyпичĸa фини oвeceни ядĸи
3 яйцa
1 щипка кaнeлa или кокосови стърготини
2 ч.л. пpoтeин нa пpax - cypoвaтъчeн, ĸaзeин или др.
1 щипка сoдa зa xляб

Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре 1 цялo яйцe и 2 бeлтъĸa дo пocтигaнeтo нa xoмoгeннa cмec. Cипвaмe финитe oвeceни ядĸи в гoлям cъд зaeднo c яйцaтa и cлaгaмe щипĸa coдa. Paзбъpĸвaмe дoбpe и дoбaвямe 2 ч.л. пpoтeин нa пpax. Дoĸaтo paзбъpĸвaмe, мoжeм дa дoбaвим щипĸa ĸaнeлa или ĸoĸocoви cтъpгoтини зa вĸyc. Cлeд ĸaтo вcичĸo e дocтигнaлo дo xoмoгeннa cмec, сипваме в пpeдвapитeлнo нaгpят тeфлoнoв тигaн и ocтaвямe дa пpecтoи дo 5 минyти oт cтpaнa, дoкато се получи xpyпĸaвa ĸopичĸa. Зa финaл мoжe дa нaмaжeм въpxy ĸopичĸaтa чaeнa лъжичĸa мeд (aĸo cмe в пepиoд, ĸoйтo пoзвoлявa пpиeмa нa пpocти въглexидpaти). Сервира се с чаша прясно мляко.

Чушки, пълнени с риба тон и сирене

Необходими продукти:
8 чушки
600 г риба тон от консерва
3 глави лук
3 домата
смес от сирена на вкус

Начин на приготвяне:
Можете да използвате почистените от семената чушки сурови или да ги изпечете на 180 градуса за 45 минути. Задушете останалите зеленчуци, нарязани, заедно с рибата тон, в малко олио на тиган. Оставете да се охлади, добавете настъргани или натрошени сирена на вкус и напълнете чушките.

Крехък телешки дроб

Необходими продукти:
800 г телешки дроб
по 1 ч.л. кимион и черен пипер
сол
200 мл прясно мляко
масло за приготвянето
сокът на 2 лимона (около 120 мл)
6-7 скилидки чесън
зеленчуци по избор

Начин на приготвяне:
Дробът се нарязва на дребни хапки или продълговато и се поставя за час-два в прясно мляко да се изкисне. Изцежда се и се поръсва с подправките и солта. Слагат се дробът и зеленчуците в тиган, заедно с маслото, и се готвят, докато дробът стане готов. Вади се в чиния или тенджера и се захлупва веднага с капак да остане топъл. През това време се счуква чесънът и се смесва с изцедения лимонов сок. Изпеченият дроб се залива със сместа от чесън и лимон и пак се захлупва. Оставя се 30-40 минути в сместа и е готов.

Ябълков сладкиш с канела

Необходими продукти:
За тестото:
420 г пълнозърнесто пшенично брашно
180 г студено масло
10 с.л. студена вода
1 с.л. ябълков оцет
0,5 ч.л. сол
За пълнежа:
6 средно големи ябълки
85 г кокосова захар 
2 с.л. нишесте от тапиока (или царевично)
1 с.л. канела на прах 
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия
За намазване:
1 яйце
За поръсване на формата:
кокосово масло
галета

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното и солта. След това добавете нарязаното на малки парченца масло. На ръка или с помощта на кухненски робот смесете съставките до получаване на хомогенна смес. След като се получи тесто, постепенно добавете 5 с.л. вода, която размесете в тестото. Сипете ябълковия оцет и продължете с добавянето на вода. Продължавайте да месите, така че да се получи нелепкаво тесто. Когато е готово, разделете го на 2 - 3/4 и 1/4. Омесете още веднъж двете части на ръка и ги оформете като диск. Завийте всяко парче самостоятелно във фолио и ги сложете за 2 часа в хладилник.

За пълнежа обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на филийки. Поръсете ги с кокосова захар, нишесте, канела, ванилия и лимонов сок. Разбъркайте ги с ръце, за да се овалят от всички страни, и ги сложете в хладилник. След два часа извадете от хладилника по-голямото парче от тестото и го разточете до получаването на голям кръг. Пригответе си форма за пай, която намажете с кокосово масло и поръсете с галета. Сложете разточеното тесто във формата така, че да покрие ръба й. Върху него наредете ябълките. Вземете останалата част от тестото и също я разточете, след това я нарежете на лентички, които наредете върху сладкиша под формата на мрежа. Разбийте яйцето и с него намажете целия сладкиш. Изпечете на 200 градуса за около 20 минути. Намалете на 180 градуса и печете още 20 минути. Сервирайте сладкиша охладен, гарниран с топка сладолед.

Протеини за мускули

Добрите спортисти хапват здраво

Храненето е важно за добрата форма на спортиста, независимо с какъв вид спорт се занимава. То е подчинено на няколко основни принципа. Дневното меню трябва да осигурява нужната енергия, т.е. да е висококалорично и да съдържа правилно съотношение между хранителните вещества, достатъчно витамини и микроелементи.

Закуската е високовъглехидратна, за да осигури „гориво“ за целия ден, но малка по обем. Тя се приема 2 часа преди сутрешната тренировка. Ако обядът е след тренировка, се приема по-голямо количество храна (40-45% от дневния порцион), с по-високо съдържание на белтъчини, мазнини и минерални соли. Ако обядът е преди тренировка, е в по-малко количество (30-35% от дневния прием). Вечерята трябва да е най-богата на белтъчини и да се изяжда до 19,30 часа. Ако спортът изисква натрупване на мускулна маса, може 1-2 часа след вечеря да се приеме допълнително протеинов продукт. Високобелтъчната вечеря се основава на факта, че аминокиселините се усвояват по-добре по време на нощния сън.