В Северна Македония регистрираха 53 нови случая на Covid-19 само за ден

Властите в Северна Македония регистрираха пик в ръста на заболелите от коронавирус, съобщава БГНЕС. В страната само за последното денонощие 53 души са заболели от коронавирусна инфекция, предаде МИА. Това е най-високият дневен ръст на заболели от 26 февруари насам, когато беше регистриран първият случай на Covid-19 в страната.

До момента починалите от вируса са 17, а 20 са излекувани, заразените са общо 483, като пациентите са от 17 града. Най-много заразени са в Скопие (221), Куманово (93) и Дебър (49).

Коронавирусът не избира по-възрастни, по-млади или деца, здрави или с предишни заболявания. Много хора са в изолация и самоизолация. Сред заразените има и много лекари, като заразата обхваща все повече градове. Най-много болни медици има в Куманово. Няколко отделения но инфекциозни заболявания са затворени заради заразен медицински персонал.

В Университетската клиника за инфекциозни заболявания са хоспитализирани 61 пациенти, 11 от които са в тежко състояние.-

Досега в страната са извършени 4 920 теста Covid-19. Министърът на здравеопазването Венко Филипче обяви, че пикът на коронавирусът се очаква по-късно този месец с прогноза за броя на заразени, за да достигнат 2000.

Властите посъветваха гражданите да продължават да спазват мерките за ограничение на заразата, като това да не излизат от домовете си, да не се събират на групи, да спазват социална дистанция, да мият ръцете си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"