Атентатор самоубиец се взриви пред посолството на САЩ в Тунис

Tерорист на мотоциклет се взриви пред посолството на САЩ в едноименната столица на Тунис в петък, като според последната информация от местните медии е ранил петима полицаи, съобщи Reuters.

От посолството потвърдиха атаката в туитър и призоваха хората да избягват района.

Репортер на британската агенция е видял изгорял, смачкан мотоциклет и повреден полицейски автомобил на няколко метра от главния вход на дипломатическото представителство, докато вертолет се е въртял отгоре, а в зоната са се събрали голям брой служители на реда.

Радио Mosaique, местна радиостанция, съобщи, че нападателят е ранил петима полицаи при взривяването си. Станцията съобщи също, че може да е имало втори извършител.

Сирени можеха да се чуят по главната магистрала, свързваща квартал Лак, където се намира посолството, със столицата и предградия на север.

Миналата година „Ислямска държава“ заяви, че стои зад три взрива в Тунис, включително един в близост до френското посолство, в резултат от който загина полицай, а още петима души бяха ранени при операция по задържането на заподозрения.

Критичният туристически сектор на Тунис е силно уязвим от подобни инциденти и понесе сериозен удар след две големи атаки през 2015 г., които костваха живота на множество посетители на крайбрежен курорт и популярен музей.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"