В промити мозъци влизат всякакви щуротии

Информацията към циганите се държи от разни пастори и имами, тукашни и външни НПО-та

Като човешка маса сме силно склонни към реакции с първобитни реакции

Думите, образите и звуците чрез киното, телевизията и интернет могат да подкарат в разни посоки огромен брой хора

Премиерът Борисов се чуди и мае: „Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари, за да изнасяме деца!“ Потресен е от факта, че „има човек, който може да се върже на подобна лъжа”. Обаче ето, може да се хванат на лъжата и в резултат да се разбушуват – едни организирано, други стихийно. Масово циганите в Сливен, Ямбол, Карнобат и дори в София вярват на лъжи, за истина са приели, че властта ще им отнема децата и мнозина си ги прибират от училищата.

Провокаторите отлично са знаели, чрез какъв точно стимул – остен по нашенски - да ги сръчкат с оглед тестването на тази общност за бъдещо бушуване срещу властта, обществото или други цели. Получи се, предизборно ще придобият ползи претендентите, размахващи призиви, обещания и лозунги за права и всеобхватна толерантност. А защо манипулацията е успяла лесно?

Преди две години „Труд“ писа в статия “Мултикултурно циганите подивяха“, че в съзнанието на съвременния човек са „програмирани фабрично“ същите вериги, които са били формирани при ловците и събирачите от родовото общество, в мозъците на пещерните хора. Неизброими са примерите дори от последните години, потвърждаващи, че като човешка маса сме силно склонни към реакции с първобитни реакции.

Наслоеният за около 250 хиляди години цивилизационен пласт е твърде крехък и неустойчив. При остъргването му от съзнанието на хората повсеместно се сблъскваме с примитивно поведение. То е много близко до онова на стадните животни и глутниците, на които са подражавали предците ни. Остенът/стимулът за промени в поведението на волове и магарета, обаче при хората изглежда различно, има и второсигнален, словесен характер наред с въздействието на сетивната информация.

В комбинация чрез киното, телевизията и интернет, думите, образите и звуците в много случаи са в състояние да подкарат в една или друга посока огромен брой хора. Да пасат като росна тревица всякакви лъжи, към пропаст или на заколение като добитък. Не е проблем и да ги сблъскат като глутници едни с други. Достатъчно е да са под плътен контрол медиите, филмовата продукция и информационните мрежи, да се снемат защитите, прилагани от държавите.

Внушенията в София, казва министърът на образованието Вълчев, са правени „не по електронен път, а чрез обикаляне на квартала“. Централна роля за родителския смут сред циганите в Сливен са изиграли тролове и пастори. Клипове били разпространявани. Словесна пропаганда и агитация. Верските сблъсъци и войни в средните векове са били за амвона, за мястото, откъдето се чете и се произнасят проповеди.

Оттам са стимулирани хората да си дават парите за „богоугодни“ цели, да се трепят масово помежду си, да „виждат“ зли духове, дяволи и прочие зли сили, да „чуват“ гласове и указания Свише. Преди изобретената от Гутенберг печатна преса през 15 в. църквата е контролирала напълно писмените източници в манастирите, но и доста след това е имала такава власт над словото. Информацията към циганите също е под значителен контрол, държи се от разни пастори и имами, тукашни и външни НПО-та, от лидери в гетата. Наставлявани са в джамии и от амвони.

Българската държавна намеса обаче е блокирана, често присъства чисто символично. От една страна, защото властимащите са под извънредно силен глобалистичен натиск от Вашингтон и Брюксел и са стъписани от страх за кожите си. От друга, защото са затворили плътно очи пред проблемите на и със тази общност, особено пред мрачните близки перспективи. От трета, защото участващите във властта партии и политици в условията на либералната лъжедемокрация залагат много на циганските гласове.

Заедно трите причини водят до позитивна за циганите дискриминация. Която еднозначно е негативна за българите в България. При лъжедемокрацията за народ/демос се броят преди всичко малцинствените групи, у нас - циганите. Другаде в Евросъюза и Северна Америка е същото, но други групи са позитивно дискриминирани за сметка на белите хетеросексуални американски мъже. В България най-онеправдани са българите. Ето защо по повод формално несъществуващата Стратегия за детето и т. нар. Норвежки модел протестират и българи.

Протестират против навлизането и копирането на модел на една престъпна идеология, идваща от Норвегия. Институциите у нас решително отричат да имат такива намерения, но не им вярват. Събират се обезпокоени нормални градски хора пред консулството на Норвегия заради тяхната служба “Барневернет”, която според протестиращите отнема деца от родителите им.В София, Пловдив и Бургас недоволстват, сигурно и другаде в страната. Не вярват на управниците и политиците, защото не идин и два пъти са лъгани. Децата за българите са свръхценност.

Хората у нас видяха много примери за цялостно или частично налагане под формата дори на закони на Ония ценности и правила, които са противни на националните интереси, на българската културна идентичност. В образованието и културата опитват най-често, но не само там. Неведнъж са прокарвани подмолно, поетапно на отделни порции и след шумни уверения, че няма да се случи. Същевременно ясно се вижда, че мултикултурщината, ЛГБТ-йщината и отворените общества се провалят катастрофално.

Една от най-богатите и пределно отворена за „бежанци“ Швеция води в класациите за най-висок процент самоубийства и за най-бърз ръст на престъпността. И Норвегия е близо. Холандия си сменя името, Нидерландия предпочитали някакви групи. Франция наложи гейбраковете, Макрон упорито иска да наложи и модела „деца без бащи“, въпреки силните протести на французите. Страната скоро може да се нарича Галия, а французите - галци.

У нас грамотността сред българите непрестанно намалява, чете се и знае все по-малко. Сред циганите положението с образованието е трагично, неграмотността е масова, в цели райони не знаят повече от 200-300 български думи. Мозъците им са промити с мантри за Банго Васил и просията и кражбите като поминък, за „правата“ им да не спазват закони и обществен морал. А в промития мозък улеснено влиза всяка щуротия. Такива хора лесно се подтикват към всякакви групови изстъпления.

През медиите и от разните проповеди мозъците на хората се препълват с разнородни съобщения, информацията постепенно се изтласква в подсъзнанието без критично осмисляне. Тестът с циганите в Ямбол и другаде показва, че лесно може да бъдат уплашени и дезориентирани с подобни слухове и така да станат податливи на послания и внушения от друг характер, например към готовност за агресия. Което изисква спешно прекратяване на позитивната дискриминация и слагане край на даването на права без търсене на пълна отговорност.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Д-р Илия Илиев

Този уебсайт използва "бисквитки"