Водещият на Тото 2 Део пред „Труд”: С печалби от фишове съм си купувал гуменки


Приятелката ми Мариана ме научи колко е хубаво да си щастлив


- Део, в четвъртък падна големият джакпот от 7,1 млн. лв., и то срещу обикновен фиш за 3,40. Това закономерност ли е или безумен късмет според теб?
- Това доказва, че всеки може да стане милионер в игрите на Българския спортен тотализатор. Дори за минимална сума от 3,40 лв.

- От няколко месеца раздаваш печалбите от тотото по БНТ 1. Ти самият играеш ли тото?
- Пускал съм фишове много пъти. Близо една година с един мой приятел, Вили, ходехме редовно да играем, даже всяка седмица и всеки тираж - между два квартални мача играехме тото. Използвахме всеки път различни комбинации и в повечето случаи си връщахме парите, които влагахме. Имало е случаи, в които сме печелели и суми от типа на 20-30 лева, което за онези години беше добре. После си купувахме безалкохолно и гуменки.

- А познаваш ли лично хора, които са уцелили шестица?
- Баща ми има история за пропуснат милион. Дълги години играеше с една и съща комбинация. Дори имаше тефтер, в който си записваше числата от всеки тираж. И в единствения ден, в който не пусна фиша, се оказа, че бяха изтеглени неговите числа. Ако беше играл, щеше да спечели петица и шестица. Но този ден все пак му е бил на късмет, защото тогава срещна втората си съпруга Даниела, с която са заедно вече 20 години. Ей това е късметът на баща ми (усмихва се).
Истината е, че колкото повече хора участват, толкова по-голям е шансът джакпотът да падне. Специална формула за печелене обаче няма, иначе аз първи щях да я изпробвам (смее се). Обаче има различни възможности за комбиниране, които значително увеличават шанса на играчите за успех. Печалбата е въпрос на късмет, но някои запалени играчи са си съставили и собствени системи с числа и комбинации. Чувал съм, че са доста успешни.

- Ти какво ще направиш, ако спечелиш милион?
- Оооо, мислил съм по темата и съм подготвен с идеи. С част от парите бих си купил къща на гръцкия остров Лимнос. Там откривам истинската свобода, това за мен е рай. С част от парите ще помогна на своите близки, за да живеят по-спокойно. Имам си и каузи, в които вярвам, така че ще ги подкрепя с парите от джакпота. Накратко, бих похарчил тези пари за повече щастливи мигове и емоции за мен и любимите ми хора.

- Освен че се върна на екран, ти продължаваш да правиш и песни. Какво си тананикаш, когато си в добро настроение?
- Музиката е много важна част от живота ми и от мен самия. Много обичам да си пускам рок класики. Една от любимите ми песни е Оne на U2 - ей такива неща можете да ме чуете да си тананикам. Разбира се, често мога да бъда хванат да си тананикам и някоя от моите песни. “Безгрижно”, която направихме с моя приятел Лео, си я пея много често, особено когато ми е много щастливо и спокойно.

- А когато излизаш да хвърлиш боклука пред блока? Или тогава не ти е по музика?
- Изхвърлянето на боклука не съм усетил да променя музикалните ми предпочитания. Музиката, която си тананикам, като слизам да изхвърлям боклука, обикновено е тази, която слушам, докато тичам. Всеки ден се опитвам да тичам по 5 километра и слушам по-бърза и мотивираща музика, с която да се заредя. Хвърлянето на боклука преди тичането допълнително ме зарежда, може би защото, когато бях малък, исках да стана боклукчия.

- Вече си почти на 40 г. Кога си позволяваш да бъдеш хулиган?
- Опитвам се да не съм хулиган. Намерих някак своето място, на което се чувствам добре. По-дивите ми изяви са свързани с адреналин: през зимата ходене по ски писти, а през лятото каране на сърф... Като ги комбинирам за баланс с медитация и тичане.

- Появиха се слухове, че мислиш да отваряш бар. Изобщо хрумвало ли ти е пак да влизаш в този бранш, макар и като собственик?
- Мислил съм си го, но никога не е било сериозно до степен да премислям до най-малкия детайл. Може би някой ден ще реша и ще направя свой бар, но не и на този етап.

- Като заговорихме за планове - ще успееш ли да караш сърф това лято на остров Лимнос?
- Надявам се. Иска ми се отново да отида на моя любим Лимнос. Там е идеално за каране на сърф. Вероятно ще отскоча за по няколко дни през това лято между тегленията на тиражите. Там все едно съм отишъл на почивка с родителите си на нашето Черноморие, каквото беше то преди 25 години. Мястото дълго време е било военна зона, хората са капсулирани и когато те допуснат до себе си, е голяма награда. У нас често не мога да си почина заради факта, че ме разпознават, а там съм просто един възпитан и симпатичен пич, който се радва на живота.

- Интересуваш ли се от кризата в Гърция?
- Следя кризата, тъй като Гърция заема специално място в сърцето ми, но не мисля, че мога да дам експертно мнение по въпроса. Радвам се, че ситуацията започва да се подрежда и гърците като че ли излизат от омагьосания кръг, в който живеят от известно време.

- Преди седмица кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че въвежда тестове за 18-годишните ученици, с които ще се установи дали ползват наркотици. Смяташ ли, че подобни инициативи биха ограничили дрогата сред младите хора, или трябва да се промени нещо друго?
- Опитвам се да избягвам да казвам на младите хора какви трябва да бъдат и какво да не правят. Това, което мога да им дам, е да им разкажа за моят опит - за това, което съм преживял, което съм бил преди и което съм решил да бъда сега. Според мен това е най-добрият начин да научиш някого на нещо. Когато бях млад, се учех от чуждия опит, ако някой приятел направеше някоя глупост, аз избягвах да попадна в подобна ситуация.

- С приятелката ти Мариана сте заедно вече 2 години. Какво научи за себе си през това време?
- Научих колко е хубаво да си щастлив. Времето с Мариана ми е невероятно ценно. Тя е изключително чаровна и интелигентна, откровена и истинска. Имаме много общи интереси. Тя е разумна, много по-разумна от мен. Освен това животът с нея е не само красив, но и забавен. Но същевременно Мариана е сериозен човек и аз мога да разчитам на нея. Така го усещах дори когато бяхме съвсем в началото на връзката ни. Тя е интересен човек, преживяла е много неща за годините си. Имала е тежък живот и се надявам сега с мен да й е леко и да е щастлива.
Понякога така се случват нещата - просто откриваш някого. Много е важно за мен, че сме приятели. Имам много силни чувства към нея, тя към мен също и се чувствам страхотно.

- Какво беше последното, което й подари?
- Опитвам се постоянно да й правя хубави изненади - цветя, подаръци или специални моменти, в които да сме на любимо място само двамата. Най-ценното и за двама ни е да сме заедно и да сме щастливи.

- Преди време имахте дълга връзка и с Лора Караджова. Засичали ли сте се двамата напоследък? Виждал ли си дъщеря й Алиса?
- Засега съм виждал Алиса само на снимка, но сигурно скоро ще я видя и на живо. Имаме съвсем нормални отношения с Лора и смятам, че така е редно. С приятеля й Вальо също често се засичаме, особено през зимата по пистите в Банско.



Нашият гост:
Деян Славчев-Део е роден на 7 октомври 1975 г. в София. Работил е като сервитьор и като барман. По време на кастинг за водещи в заведението, където бил барман, го избират за водещ на “Джубокс” по Канал 1. Бил е водещ и на други предавания като “Рекламна пауза”, “Големите 10”, играта “Това го знае всяко хлапе”. Стана и победител в третия сезон на “ВИП брадър” през 2009 г.



Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта