trud.bg и 24chasa.bg - отново номер 1 сред новинарските сайтове

Общата рекламна платформа на сайтовете на "Труд" и "24 часа" отново е номер едно сред новинарските портали в българското интернет пространство.

Това показват най-актуалните данни - за юни, на "Гемиус" - най-престижната агенция за измерване на интернет аудитория - виж тук данните

1 056 729 реални потребители са избрали да се информират от сайтовете www.24chasa.bg и www.trud.bg през юни. Те са генерирали за този период 19 320 196 импресии - тоест показвания на отделни страници.

За сравнение - когато през октомври миналата година общата рекламна платформа на www.trud.bg и www.24chasa.bg и за първи път стана номер едно в българския интернет - реалните потребители бяха 823 721, тоест имаме ръст с една четвърт.

Данните на "Гемиус" за юни сочат, че общата рекламна платформа на trud.bg и 24chasa.bg достига до 26.34%% от цялата интернет аудитория в България - най-високият резултат сред българските новинарски портали (през октомври процентите са били 19).

Благодарение на обединената платформа на trud.bg и 24chasa.bg рекламодателите в двата сайта достигат едновременно до най-голям брой и най-качествени потребители, като в същото време получават и най-изгодни рекламни отстъпки.

Сайтът на "Труд" има 336 571 потребители и 4 898 131 импресии. Сайтът на "24 часа" е имал 720 158 реални потребители през юни, които са генерирали 14 422 065 импресии.

За разлика от други новинарски портали, които "Гемиус" измерва, съдържанието в 24chasa.bg и trud.bg се подготвя от големи професионални журналистически екипи. Друго, което ги отличава, е фактът, че ръстът на посещенията в тях никога не е бил стимулиран с купуване на трафик от фейсбук или от други сайтове, което лесно може да бъде проверено.

Освен големите сайтове 24chasa.bg и trud.bg в Медийна група България холдинг влизат още bgfermer.bg, hiclub.bg, bgdnes.bg, 168chasa.bg и др, които също могат да ползват обединена рекламна платформа.

Медийната група оперира и електронен магазин на адрес mediamall.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес